Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

De hårvårds masker är produkter med föreningar som syftar till att behandla skadat hår, upprätthålla skönhet och hälsa och även förhindra eventuella skador. Är produkter som kan användas hemma och i de flesta fall är enkel och praktisk användning, vilket är en faktor som garanterar stor framgång för dessa poster.

Det finns flera typer av hår masker som finns på marknaden, men totalt sett är indelade i tre funktioner: fukt, näring och restaurering. Var och en av dessa tre typer av masker kan ha olika ingredienser och använda dem varierar med de särskilda behoven hos varje hårstrå. Användningsfrekvensen av dessa behandlingar bör också mätas i enlighet med typen av hår.

Maskerna av vistelsetid på trådarna varierar vanligtvis beroende på typ av mask. fuktande masker kan vara kortare effekt, eftersom den näring och återuppbyggnad har längre användningstid på grund av intensiteten av behandlingen. Varje varumärke kan presentera ett eller använd tid på olika sätt, så se upp instruktionerna på etiketten.

För att ta reda på vilken typ av mask som är bäst för ditt hår och bättre förstå hur man använder dessa produkter, kolla in dagarna nedan:

Vilken är den bästa mask för varje typ av hår?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Som nämnts har varje hår olika behov av behandling. Generellt kan du kontrollera etiketterna som funktionaliteten hos masken (fukt, näring eller återställa) och läsa ingredienslistan du kan veta om det mask uppfyller närings funktion i håret, till exempel. Vi talade till frisören Carolina Leone klinisk Invigorate, vilket indikerade att masker varje typ av hår ska använda. Kolla in:

håret torrt

Den torrhet är ett problem som påverkar inte bara kemiskt behandlat hår, i motsats till vad du tycker. "Alla typer av hår torkar, bör du alltid återfukta håret som solen, pool, med kemiska färgämnen, blekning och uträtning kan skada och torka ut tråden" guider Carolina.

Mask typer: försöker använda masker med hög fuktgivande effekt, eftersom det kommer att agera åter lipider till kabeln och stänga nagelband av håret fiber, så att håret blir silkeslen och mjuk.

Vilka ingredienser för att leta efter: du bör titta efter masker som innehåller naturliga smör såsom stopp och sheanötter som kan associeras med kokosolja, macadamia och arganolja.

Användningsfrekvens: Använd två gånger i veckan för att förverkliga en förbättring i torr sedan göra underhåll varannan vecka.

hår tråkig

Bristen på ljus i hår kan tyda på flera problem, de vanligaste är "torr, färgförändringar och brist på näringsämnen", säger Carolina. Det är viktigt att veta orsaken och det kan vara nödvändigt att konsultera en professionell.

Mask typer: nutrition masker kommer att återvända ljusstyrka och vitalitet till tråden.

Vilka ingredienser för att leta efter: du bör titta efter masker som innehåller alger, pantenol, aloe vera och lanolin.

Användningsfrekvens: Använd en gång i veckan eller när du behöver

burrigt och lockigt hår

burrigt hår, lockigt kan kräva mer vård på grund av svårigheten att få naturliga oljor produceras av hårbotten. "Hår med denna struktur tenderar att torka mer. Texturen hindrar oljorna framställda vid roten (vår naturliga hydratisering) smörja hela tråd, lämnar tillräckligt torr "anger Carolina.

Mask typer: Mask fuktgivande och intensiv reparation är oftast specifika masker för denna typ av hår.

Vilka ingredienser för att leta efter: masker som innehåller kokosnötolja, kakao, vitamin B5, veteprotein, sojaprotein, ger intensiv hydrering och inställning bästa reparation och avlägsnande av lockarna frizz.

Användningsfrekvens: tillämpas när tvätt.

blont hår

Hår som passerade missfärgningar, speciellt blond de tydligaste tonerna kräver olika vård för att reparera skadan och förhindra framtida. "Den blonda hår förlorar många egenskaper och kan även gå sönder, vilket kräver många behandlingar för hans tillfrisknande", rekommenderar frisör.

Mask typer: rekonstruktiv masker varvas med återfuktande masker.

Vilka ingredienser för att leta efter: masker som innehåller keratin, arginin, omega-6, pantenol, silikoner, akrylatpolymerer, koffein, och niacinamid.

Användningsfrekvens: tillämpa två gånger i veckan omväxlande med fuktgivande mask.

Hår med kemisk

Konstant användning av kemikalier kan påverka strukturen av hår, så det är viktigt att involvera användningen av kemiska produkter för att använda till att retur näringsämnen som utgör hårfibern.

Mask typer: närande masker, mjukgörande och rekonstruktiv.

Vilka ingredienser för att leta efter: masker som innehåller keratin, kollagen, polisil, sericin, Argenina, glycin, cystin, alanin, histidin och andra.

Användningsfrekvens: tillämpas två gånger i veckan omväxlande närande masker, rekonstruktiv och återfuktande.

Hår färg med

Användningen av färg kan vara skadliga för tråden liksom andra kemikalier. Ett annat problem är att "färgade trådar är föremål för förlust av pigment när de utsätts för yttre angrepp såsom solexponering och värme", förklarar Carolina. Användningen av masker kan kombinera försiktig med upprätthållandet av färg till dessa typer av hår.

Mask typer: masker som garanterar hållbarheten hos färgpigment i lagen skyddar tråden.

Vilka ingredienser för att leta efter: masker innehållande zinkglukonat, och antioxidanter såsom vitamin E, kaviar extrakt och silkesprotein.

Användningsfrekvens: en gång i veckan bör tillämpas.

Kom ihåg att håret även av samma typ kan ha olika egenskaper och behandlingsbehov. I tveksamma fall är det intressant att leta efter en (a) professionell som kommer att bedöma såväl villkoren för håret och ange den bästa behandlingen efter masker.

fantastiska masker som indikeras av bloggare

Att investera i en mask kan inte vara en enkel uppgift och ofta frågar vägbeskrivning till vänner och familj av masker som de testade och godkända. Efter raden av riktningar, kontrollera yttrandet bloggare kan vara ett bra alternativ att välja rätt nyans för dig. Kolla vad de säger om restaurering masker, näring och vätska:

restaurerings masker

Foto: Reproduktion

Foto: Reproduktion

1. reparativ Mask Surya (R $ 20,00) från Nicole Gonçalves "Surya testar inte på djur, grymhet gratis och denna produkt inte innehåller ingredienser av animaliskt ursprung, nämligen vegan / vegan! Mitt hår var mycket silkeslen lyster och mjuk. Inte vägde i någon av de gånger jag använt den. Även när jag drog fint hår produkt.". [Fullständig översyn]

2. reparativ Mask Pantene (R $ 15,35) per Tallita Lissabon: "Han tog en bra hydrerad och en uppenbar disciplinerad i trådarna, effekten var ganska svalt i min tråd, lämnade inga fet. Jag gillade det och rekommenderar det till alla som letar efter en prisvärd och bra resultat mask. " [Fullständig översyn]

3. reparativ Mask Keune (R $ 137,00) genom Ju Lopes: "Hon är ett utmärkt val för poröst och skadat hår med kemiska förfaranden, såsom ljus, missfärgningar och avkoppling. Den stora fördelen med det, och agera snabbt, är som mjukar upp tillräckligt och blad och silkestrådar, du vet? Och eftersom det är mycket koncentrerad även ger en hel del. " [Fullständig översyn]

4. reparativ Mask La Roche-Posay (R $ 75,11) per Pâmella Santos: "Till skillnad från andra vanliga masker måste gå ner i mitten av håret, att du passerar från roten, då du återfuktar håret todinho utan att missa något. " [Fullständig översyn]

fuktgivande masker

Foto: Reproduktion

Foto: Reproduktion

1. Hydra Mask Clay Mines (R $ 23,90) av Simone: "Alldeles i skölj kan redan märka väl hydrerad hår. Mitt hår är alltid mycket silkeslen, glänsande, disciplinerat och väl hydrerad. Visst här krämen har en permanent plats på min ädla lilla hjärta. " [Fullständig översyn]

2. Sudden Death Mask Lola (R $ 46,80) per Bia Munstein: "Trådarna behandlades utseende, mer i linje med en" vikt ", men i en bra känsla. Det var verkligen mycket mjuk och väl hydrerad hår utseende. Dvs Recomendadissimo i torrt hår. " [Fullständig översyn]

3. Hydra Mask Phytoervas (R $ 25,90) av Lucy Viana: "Det har bra bredbarhet, avkastning och maketh fint hår. Även om det är återfuktande, lämnar inget hår flygande fukt, men inte heller ge tyngd åt håret. Masken tillgångar är skillnaden plus kokosolja och bomull linne ännu, quinoa och vete. " [Fullständig översyn]

4. Vätske Mask På Boé Crece (R $ 59,90) av Julia Doorman: "White mask av tät struktur, har en 15 minuters åtgärder muiiiito lukta, som luktar som är i håret. också återfuktar och kan användas vid behov. Rikt på naturliga och återfuktande aktiva extrakt kan användas varje vecka. Det har att mega fuktgivande effekt och svimmar trådar som jag älskar. " [Fullständig översyn]

masker näring

Foto: Reproduktion

Foto: Reproduktion

1. Ändra Mask Amarula (R $ 28,72) av Sabrina Olivetti: "Slutresultatet blev håret mjukt, silkeslent och utan uppkomsten av avlägsnade. Resultat Jag kunde inte märka före eller missfärga ledningarna. Jag gillade masken, hur det lämnade mitt hår, så det gör och lukten av utsökt Amarula". [Fullständig översyn]

2. Mask behandling Dove Oil Nutrition (R $ 17,89) av Carla Lopez: "Det är ganska lugnande, lätt att applicera och handske. Jag kvar på håret i 20 minuter och alltid älska resultatet är mitt hår mjukare och mer glänsande. Gör en utmärkt näring till håret, har arganolja, kokos och mandel, ger kombinationen ett mycket gott resultat som inte tynga trådarna. " [Fullständig översyn]

3. Mask märg och ceramider Bio Extratus (R $ 39,90) av Julia Doorman: "För sammansättningen, masken kan användas när du känner behov av fukt eller näring. Hon lämnar dem mycket mjukt garn, silkeslen och för ljust. " [Fullständig översyn]

4. Mask healing fukt Lanza (R $ 179,90) av Karina Viega: "A hårvårds mask bara perfekt! Verkar effektivt på de vanligaste krämpor kapillärer (torrhet, porositet, förlust av elasticitet och uttunning av trådar). Snart 1st ansökan för att förbättra tråd aspekten är så intensiv och beryktade som når skrämma". [Fullständig översyn]

hemgjord masker: 4 recept för dig att prova hemma

Hemlagad masker är praktiska, mer naturlig och en bra lösning för dem som har någon allergi mot industrikomponenter, och är mycket mer kostnadseffektiv än den köpta. Från en snabb sökning i köket hittar du ingredienser för att göra stora hår masker och så funktionell som de industrialiserade. Ett annat alternativ är att också förstärka effekten av masker köpt med naturliga ingredienser. Kolla in några tips och hur man gör:

1. Hydratisering med majsstärkelse

Idealisk för torrt hår, kallar detta recept för majsstärkelse, vatten och mandelolja till en hydrering mask av ditt val och Bepantol. Effekten förstärks genom termisk lock i 30 minuter. Resultatet är en fluffig och frizz-fritt hår.

2. Hydratisering / hemlagad näring med avokado

Avocado är rik på vitaminer och lipider, lämnar håret glansigt och linje. De ingredienser som används är avokado, honung och olivolja, som kan vara substituerad med en annan 100% vegetabilisk olja.

3. Restorative mask med ägg

Denna mask är indicerat för hår med kemikalier som är väl skadade, elastisk och tråkig. Den är gjord med ägg, honung och olivolja. Resultatet är ett hår mer glänsande, mjuk och linje. Den kan användas en gång i månaden.

4. Fuktgivande Mask morot

För att göra denna mask behöver du honung, morot och en återfuktande mask som du väljer. Förutom hydratisering, lovar masken att stärka strängarna och förhindra brott.

Investera i rätt nyans för din situation, vare sig hemlagad eller industri, bidrar till att upprätthålla skönheten av trådarna och hindra dem från att skadas, är det dock viktigt att iaktta försiktighet. "Masker överskott kan skada ledningarna om det finns en bestämd diagnos, så det är mycket viktigt att du styras av en professionell", säger Carolina. Med rätt skötsel håret förblir frisk och vacker för evigt.