9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

Det har varit ett tag att kokosolja har blivit en "älskling produkt" när det gäller hälsa och skönhet. Många undersökningar har ännu gjorts för att upptäcka de verkliga fördelarna att konsumtionen av denna olja erbjuder hälsa, men det finns inga fler tvivel om de fördelar det ger till hud och hår.

Marcela Lippi, frisör Studio Tez / spa för hår, en specialist i håret terapi av den brasilianska Academy of Trichology förklarar att håret hjälper kokosolja återställa lipidskiktet av tråden. "Det vill säga, för att bibehålla den naturliga fukten av trådarna, eftersom det har lipider i dess sammansättning och skapar en skyddsfilm," säger han.

Inte helt oväntat kokosolja blir allt förekommer i schampo formler och balsam och framför allt har den använts i många hem recept för att göra de mest hälsosamma kablar och naturligt vacker.

Men, du vet exakt hur man använder kokosolja i håret? Kolla in tipsen nedan så att du kan använda produkten på rätt sätt hemma och på så sätt dra nytta av det faktum att de fördelar den erbjuder.

1. I en traditionell vätning

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

En av de mest kända sätt och visade att använda kokosolja i håret är blöta. Marcela förklarar att oljan, i detta fall, hjälper till att återställa lipid lagret av kabeln - som är umectado, näring, mjukt och glansigt. "Hjälp med att förbättra strukturen, särskilt lockigt och afro", säger han.

Läs också: 10 ovanliga skönhetstips som är extremt lätt

Steg för steg: kokosolja ska användas på torrt hår. "Använd inte värmekälla (ingen tork eller tillämpa het olja). Applicera i längd. Ta en paus tid, i genomsnitt fyra timmar ", Marcela guider.

"Vid tiden för tvätt, använda balsam vid lågt pH, mellan 3,5 och 4,5 före schampo. Detta bidrar till att lossa olja från ledningarna. Ingen överskotts schampo, som kan ha en rebound effekt ", tillägger den frisör.

2. I en natt vätning

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

Marcela förklarar att, på grund av dess densitet, är absorptionen av kokosolja för hår långsamt. Så i vissa fall kan användas i en "natt vätning." Dvs fler timmar resterande hår.

Steg för steg: proceduren är densamma. Du måste tillämpa olja på längden på torrt hår. "Skillnaden är att produkten kommer att göra natten sover med hjälp av en plast toquinha inte engordurar sängkläder", säger han. Nästa dag, se till att använda balsam med lågt pH mellan 3,5 och 4,5 före schampo.

"Men kom ihåg att vissa typer av hår, speciellt blond, kan ändras färg om du stanna länge med produkten på ledningarna, trots allt, oxiderar oljan och kan därför göra denna färgförändring" guider frisör.

Läs också: 11 misstag måste du undvika att ha friskt hår

3. ensam i en vätske

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

Marcela förklarar att kokosnötolja, som är en olja återgår ganska torr håret glans och torkades och även återfuktar. "När en naturlig hår ogenomskinligt, har också mycket effekt", säger han.

Steg för steg: Applicera kokosolja direkt på längden på håret, låt den stå några minuter och sedan tvätta normalt.

4. Med sin mask av fukt eller näring

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

Marcela påpekar att kokosolja kan också användas med en mask som du väljer.

Steg för steg: frisör guider blandnings en ekvivalent mängd av masken stor som en valnöt mask med en tesked (tsk) olja. Sedan är det bara applicera på håret innan tvätt och vänta några minuter. Sedan tvätta normalt.

5. För att öka sin traditionella hydratisering

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

I vissa fall kokosnötolja kan användas i synnerhet för att förbättra fuktgivande mask, således appliceras på hår efter tvätt. I det här fallet är det viktigt att använda en liten mängd olja för att förhindra att kablarna blir fet.

Läs också: 12 frågor besvarade om kaffe med kokosolja

Steg för steg: sätta några droppar kokosolja direkt på mängden mask du använder. Applicera blandningen på håret som tidigare tvättats med schampo (och fortfarande fuktig), lämna det som ett traditionellt hydratisering, och skölj sedan håret.

6. I en blandning av oljor

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

Enligt Marcella, är det fortfarande möjligt blandningskokosnötolja med andra oljor såsom avokadoolja och druvkärnor.

Steg för steg: proceduren är densamma. Blanda en tillräcklig mängd (ingen överdrift) hos varje olja att passera längden av trådarna (alltid undvika roten). Låt sitta i några minuter och sedan tvätta håret som vanligt.

7. hemlagad masker

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

Marcela påpekar att oljan kan vara en av ingredienserna i masker gjorda med naturliga produkter.

Steg för steg: Det kan blandas med kokosnötolja eller avokadomassan av aloe vera (som också hydratisering) och sedan tillämpa på trådarna med en paustid. Sedan tvätta normalt.

Läs också: 10 Secrets of the frisörer att ha ett hår alltid hälsosamt

Men se upp hype! "Du bör använda några kokosolja. Överskottet är skadligt eftersom det skapar en film runt tråden och lämnar håret hydrerad vara senare ", tillägger den frisör.

8. För att styra volymen

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

I vissa typer av hår, kokosolja kan bland andra fördelar, hjälpa till att kontrollera volymen. "I väta för lockigt och afro hår, det hjälper att forma och gäng och därmed minimerar volymen", förklarar Marcela.

Steg för steg: proceduren är samma som en traditionell eller nattetid vätning. Bara tillämpa olja på hela längden av torrt hår, låt stå några timmar, skölj sedan.

9. Att behandla hårtopparna

9 sätt att använda kokosolja för att behandla håret

Foto: iStock

Kokosolja kan användas även som en särskild omsorg för att hårtopparna, som redan normalt torrare.

Steg för steg: förfarandet är i grunden en "miniumectação". Applicera ca ½ sked (soppa) olja endast på tips av pollare. Låt lagen om 15 till 20 minuter innan badet. Sedan är oftast bara tvätt.

Nu vet du att kokosolja är även en stor bundsförvant när det gäller skönhet hår! Men deras användning kräver också hand eftersom om missbrukas eller överdriven, kan ändra trådfärger (särskilt blond), låt alltför fett hår eller ens skapa en film runt ledningarna och inte låta dem vara hydrerad senare.

Genom allt, att njuta av det bästa av de fördelar som kokosolja kan ge håret, konsultera en professionell du litar innan användning.