Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Orsakas av många faktorer, är melasma ett pigment hudsjukdom som kännetecknas av mörka fläckar. Det är mycket vanligare i ansiktet, men kan förekomma i andra delar av kroppen också.

Eftersom de är oftast i en mer synlig område (ansikte), är det faktum att dessa fläckar är ilska och oro bland människor som har dem. Därför är de flesta av dem strävar efter att behandla problemet.

Flavia de Oliveira José, läkemedel Doce Plant, professor i kosmetika och koordinator för den tekniska kursen of Pharmacy Esaup (School of Piracicaba Health), påpekar att melasma (mörka fläckar på huden) orsakas av ett antal problem, såsom hormonella störningar, mediciner och de vanligaste: fel exponering (utan solskydd användning, missbruk eller under det) och överexponering för solen.

Och en produkt som för närvarande har markerat vid behandling av melasma är Vitacid Plus. Men är det verkligen effektiva? Fungerar som en minskning av fläckar? Vem kan använda det?

Flavia påpekar att Vitacid Plus är en drog, inte en kosmetisk (OTC produkt). Dvs kräver recept och läkare övervakning som ska användas, eftersom det kan orsaka allvarliga biverkningar om de används felaktigt.

Läs också: Cicatricure gel: det är ännu effektiv mot bristningar?

Som ålder och för vilka det anges Vitacid Plus?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Renata Domingues, hudläkare, medlem i den brasilianska Society of Dermatology (SBD), dermatocosmiatria professor i Graduate Institute of Dermatology (IMS), säger att Vitacid Plus är en traditionell formel, som för några år sedan var bara genom manipulation. "Fram till nu var det känt som 'formel Kligman'. Ankomsten av detta läkemedel på marknaden var ett stort genombrott ", säger han.

"The Vitacid Plus består av retinsyra (tretinoin), som stimulerar produktionen av kollagen och ökar penetrationen av andra aktiva genom microesfoliação; hydrokinon, aktiv med ljusare effekt; och lågdos kortikosteroider, vilka har lugnande åtgärder för att minska effekterna av de två andra tillgångar, och även lätta på huden. Det är indicerat för patienter som vill bleka huden, särskilt när det gäller melasma och post-inflammatoriska mörknande ", säger Renata.

Helena Costa, en medlem av den brasilianska Laser Society of medicin och kirurgi och hudläkare Clinic Helena Costa, i Rio de Janeiro, säger att retinoid närvarande i Vitacid Plus främjar: cellförnyelsen, epidermal gallring, kollagen stimulering, kontroll oljighet, minskning av porer, jämna fina linjer, förbättra hudens struktur. "Det hydrokinon handlingar rensa fläckarna. Så att produkten är lämplig för åldrad hud, färgade, grov, fet ", tillägger han.

Var kan jag köpa Vitacid Plus?

Foto: Reproduktion

Foto: Reproduktion

Läkemedlet kan hittas i de flesta apotek. Internet hitta det lägsta priset i Vitacid Plus Apotek Onofre där den säljs för omkring 67 reais. Det bör dock endast säljas på recept. "Apoteket behöver inte behålla receptet, men du måste presentera den vid tidpunkten för köpet", säger Flavia.

Läkemedels konstaterar att det fortfarande finns lika Vitacid Plus, som Tri-Luma amerikanska HILL laboratorie LABORATORIES, INC och EMS lab Trilunox.

Läs också: 10 budord för vacker hud ren och hälsosam

Det är anmärkningsvärt att dessa liknande läkemedel bör inte heller användas utan läkares inrådan.

Köp Vitacid Plus med det lägsta priset!

Använda Vitacid Plus?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Flavia ihåg att eftersom Vitacid Plus är ett läkemedel, bör användningen ske i enlighet med medicinska och farmaceutiska riktlinjer. "Sammantaget först måste sanera ansiktet försiktigt och torka den. Läkemedlet bör användas på natten. Före sänggåendet, till cirka 30 minuter före, applicera ett tunt lager av Vitacid Plus områden melasma (pigmenterad område). Massera lätt och jämnt över huden. På morgonen bör ansiktet tvättas för att slutföra borttagning grädde ", förklarar farmaceut.

Flavia tillagt att användningen av ett solskyddsmedel av SPF 30 / PPD 10 åtminstone är väsentligt. "Det är viktigt att undvika exponering för sol, strand och pooler (bör sluta 15 dagar innan du använder krämen och det är fortfarande rekommenderas att inte utsätta sig för mycket för solen). Kom ihåg att solen är den största boven, orsakar melasma ", säger han.

En hudläkare Helena förklarar att tillämpa den varje kväll över ansiktet, till en början, är det möjligt att huden medvetande lite. "Och då måste vi tillämpa varannan dag, tills huden kostymer", säger han.

Läs också: 10 tips för att avsluta finnar

Renata påpekar att den ideala är att patienten söker medicinsk expert för att se den faktiska uttalandet och använda medicinen enligt indikationer på det. "Vanligtvis är det bäst att använda på natten. Att minska risken för biverkningar, såsom irritation, fjällning och rodnad, indikeras att passera ett mycket tunt lager på huden, "adderar hudläkare.

Köp Vitacid Plus till lägsta pris!

Den som har använt Vitacid Plus

I bloggosfären har vissa kvinnor rapporterat sina erfarenheter med Vitacid Plus. Detta är fallet med Hiana Santana, Vanity Nyfiken blogg. I videon nedan Flávia Koloske talar också om att använda Vitacid Plus:

Det kan vara intressant att kontrollera yttrandet från bloggare på medicin och se vilka resultat de har fått med behandlingen. Men det är värt att komma ihåg, varje fall är olika.

Den Vitacid Plus ska användas endast när indikeras av en hudläkare och dessutom bör deras användning alltid ske i enlighet med riktlinjerna för din läkare (inte en vän eller bekant bloggare som används).

Det finns andra användningsområden för Vitacid Plus?

Flavia påpekar att eftersom Vitacid Plus är en drog, inte en kosmetisk, den enda indikationen bör respekteras som finns i broschyren är det att laboratoriet registrerade ANVISA och garantier och vet effekterna.

"Vid Vitacid Plus är indicerat endast för behandling av kort melasma. Men vissa läkare ordinera att behandla akne, särskilt hos personer som har hyperpigmentering (ökning av hudens pigmentering) i lokalerna hos acnes ", tillägger läkemedlet.

Kontra av Vitacid Plus

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Helena proffs, Renata och Flavia tala om kontra av Vitacid Plus:

  • Det är kontraindicerat för personer under 18 år;
  • För patienter med allergi och / eller känslighet för komponenterna i formeln;
  • För mycket känslig hud;
  • För människor som tenderar att ha telangiectasia (fartyg);
  • För gravida.

Vård under behandlingen

De yrkesverksamma tala om den vård som behandling med Vitacid Plus kräver:

  • Renata förklarar att man alltid ska använda ett tunt lager av produkten under natten.
  • Renata tillägger att man bör sluta använda tre dagar före hårborttagning eller hudrengöring i området att läkemedlet används.
  • Helena påpekar att huden tenderar att bli sensibiliserade med användning av syra, så det är mycket viktigt att använda solskydd och undvika solen.
  • Flavia tillägger att förutom dessa försiktighetsåtgärder är det viktigt att inte slip behandlingar såsom kemisk eller fysisk peeling.

Tretinoin och hydrokinon mot fläckar

Flavia förklarar som stör hydrokinon framför allt vid tillverkning av nya melanin, inhibera tyrosinasaktivitet (enzym som oxiderar melanin). "Melanin är ett pigment som skyddar vår kropp mot solstrålning. När den produceras, är det färglös men när reagerade med tyrosinas, förvärvar brunaktig "kommentarer.

"Andra, långsammare, orsakar hydrokinon strukturella förändringar i membranen hos organeller av melanocyter (celler som producerar melanin), accelerera nedbrytning av melanosomer (organell där melaninsyntes och avsättning inträffar)", förklarar den farmaceutiska.

Redan tretinoin, tillägger Flavia har det keratolytiska verkan. "Med andra ord, bryta keratin, huvudbeståndsdelen av det första lagret av huden, där den dispergerar melanin. fläcken Således avlägsnas snabbare genom peeling effekt (cellförnyelsen) samt för att tillåta därmed djupare penetration av hydrokinon ", säger han.

Den fluocinolon, i sin tur, säger Flavia är en kortikosteroid. "Så främjar en antiinflammatorisk effekt för att förbättra de irriterande effekterna än tretinoin kan orsaka. vilket minskar rodnad och svullnad ", säger han.

"Så vi kan säga att Vitacid Plus agerar på olika sätt - vilket gör det till en produkt med stor och snabb effektivitet", säger läkemedlet.

Vitacid Plus manipuleras: värt det?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Flavia förklarar formel Vitacid Plus kan manipuleras, eftersom det är föreskrivet av läkare.

Den positiva sidan, enligt läkemedel, är att värdet av produkten hanteras normalt lägre än värdet av industriprodukter. "Det har också fördelen av att kunna anpassa formel enligt person. I det här fallet, som bas oljefri eller gel, essens eller inte, eller ens förpackningen ", sade han.

Så ideal är alltid att prata med din läkare om det bästa alternativet för ditt fall.

Nu har du all information som behövs om Vitacid Plus. Men kom ihåg: det bör endast användas när indikeras av en hudläkare. Så om du besväras med mörka fläckar på huden, tveka inte att söka en professionell som kommer att ange den bästa typen av behandling för dig!