Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Det går inte att förneka: platt järn är en viktig allierad för skönhet för kvinnor. Men för att det inte orsaka allvarliga skador på kablarna, och vet hur man använder och inte överdriva användningen måste du välja en som passar behoven hos varje hårtyp.

Många människor kan även hitta att "platt järn är i alla fall", men sanningen är att det idag finns många alternativ på marknaden: det finns små och stora modeller; styrelser trådbundna eller trådlösa; strykjärn gjorda av jon eller turmalin, keramik eller metall, bland många andra detaljer.

Bland så många val: hur man väljer den perfekta styrelsen? Det finns ingen "snabba svar" efter varje hårstrå är unik. Den typ mest lämpliga plattång för dem som har kort hår är verkligen inte samma lämplig för dem som har lång och omfattande hår. Precis som hår med lugg eller med tillräckligt frizz, till exempel, kräver särskild uppmärksamhet.

Men nedan kan du se de viktigaste punkterna bör du överväga att göra ditt val och tryck på shopping!

Kriterier som du bör ta hänsyn till i valet av platt järn

Gå igenom varje punkt noggrant och därmed kommer att bli mycket lättare att välja den idealiska produkten för ditt hår!

Läs också: 10 vård för hår av alla typer

1. hårtyp och temperatur

Hänsyn tas till möjligheten att den platt järn har att reglera temperaturen.

För de med fint hår, är den idealiska temperaturen mellan 180 och 190. I tjockare hår, kan det ta lite mer när de passerar platt järn - men alltid med försiktighet! - och använda den i temperatur upp till 220 °.

Vem har färgat hår kan inte nog betona temperaturen till ledningarna inte desbotarem. Det ideala är att använda upp till 140.

Sonia Nesi, frisör och ägare av Studio Sonia Nesi, för att skydda de värmetrådarna, oavsett vad som görs, är den idealiska att inte överskrida en temperatur av 190.

2. Teknik och utrustning

Inte alla är uppmärksam, men det finns olika tekniker och platt järn material; och möta dem är avgörande för att göra ett bra val.

Läs också: 10 Secrets of the frisörer att ha ett hår alltid hälsosamt

När det gäller teknik kan lyftas fram:

titan: avger negativa joner. Den hjälper försegla nagelband, att hålla fukt och näringsämnen inuti fibern och därmed avsevärt minska frizz.

turmalin: också avger negativa joner, i egenskap på liknande sätt till titan kortet. Värme fungerar inifrån och ut, vilket gör att håret är slät och även ljus, med friskare aspekt och hjälpa till att kontrollera frizz.

safir: Den har en mycket slät yta, vilket skapar mindre friktion med trådarna, undvika avbrott under förfarandet.

infraröd: aktiverar trådvattenmolekyler hjälper till att eliminera toxiner som tenderar att skada utseende och hälsa hår. Resultatet är en jämn hår tydligen mer hydrerad och levande.

Läs också: 12 misstag som kan kvitta håret

Det finns också skillnader i förhållande till materialet i järn. Under en lång tid aluminium strykjärn är den mest kända, men i dag är vanligtvis inte den lämpligaste materialet.

I fallet med keramik, är det värme viktad varvid temperaturen hölls stabil, är det inte nödvändigt att passera platt järn flera gånger på samma plats, vilket sålunda förhindrar trådarna bränns och göra det lättare uträtning.

I fallet med aluminium strykjärn sker uppvärmning oregelbundet, vilket gör processen svårare, tvinga personen att tillbringa mer tid ombord på samma ställe - vilket ökar tråd skador.

Sonia indikerar de kranar joner och keramik. "De platta järnjoner är idealisk för att minska frizz att creepy nära roten och pannan hjälper nära nagelband; och keramiska lämnar stabil temperatur, så det är inte nödvändigt att jämna ut flera gånger på samma ställe. Viktigt: undvika metall eftersom nå höga temperaturer kan bränna wire ", säger han.

3. Format

Sonia betonar att ju finare är idealiska för att gå till tunnare och mindre ledningar. "Ju större formatet på järn, desto svårare är det hanterar", förklarar han.

Läs också: 25 Smarta tips för att göra ditt hår växa snabbare

Den finaste är även bra alternativ för dem med lugg. Dessutom är de mer lämpade för när det kommer att transportera den från en plats till en annan (som i fallet med dem som reser en hel del).

"Men mycket långa och voluminösa hår strykjärn be med lite bredare format", tillägger frisören.

Kom ihåg att de tunna strykjärn också med framgång kan användas för att göra lockar.

För närvarande finns det också modeller trådlösa som är praktiska eftersom de möjliggör mer frihet i tid för att flytta styrelsen i håret. Däremot behöver järn för att ligga till grund för en lång tid - man måste vara uppmärksam på detta.

4. Spänning

För närvarande är de flesta strykjärn dubbel spänning (fungerar på både 110v och 220v). Detta är verkligen det bästa alternativet för dem som vill ta maskinen från en plats till en annan; så att inte riskera att bränna den.

6 kranar testats och godkänts av bloggare

Du är osäker om sloshing köpa? Låt dig inspireras med bloggare också förslag som har testat vissa modeller / varumärken.

1. Taiff Red Ion

Taiff Ion Red för $ 139,90 i Netfarma

Taiff Ion Red för $ 139,90 i Netfarma

Det är en lätt och kompakt platta. Lovar smidig från rot till ändarna av hår och kan även modellera med full effektivitet. Enligt produktbeskrivningen, har Technology Ceramic PTC keramiska profil och ger negativa Ion teknik som neutraliserar statisk elektricitet av hårstrån ger trådar disciplinerad mer glans och mjukhet. [Review]

2. Taiff Ceramica

Taiff Ceramica för $ 83,51 i USA

Taiff Ceramica för $ 83,51 i USA

Enligt äta beskrivning av tillverkaren är lätt, praktisk och lätt att bära och kan transporteras när som helst var som helst. Med multi-spänning och snabb uppvärmning spänning, slätar och formar håret i några minuter ger ännu mer skönhet till kvinno produktioner. [Review]

3. Ga.ma IHT Tourmaline

Ga.ma IHT Turmalin från R $ 229,90 i Web Beauty

Ga.ma IHT Turmalin från R $ 229,90 i Web Beauty

Lovar släta trådar jämnt, rena och med naturlig fuktighet bibehålls. Anti-frizz kontroll oönskade ytterligare effekt rebeller trådar. [Review]

4. Babyliss Pro Nano Titanium

Babyliss Pro Nano Titanium för $ 246,91 på skönhetssalong

Babyliss Pro Nano Titanium för $ 246,91 på skönhetssalong

Styrelsen avger negativa joner som stänger håret nagelband i sin egen naturliga fuktighet, vilket gör snabbare uträtning. Också enligt tillverkarens uppgifter, det ger maximal effektivitet med vilken infraröd värme penetrerar håret inifrån och ut, utjämning smidigt utan skador. [Review]

5. Arno Respectssim

Arno Respectissim Liss från R $ 340 i huset Joka

Arno Respectissim Liss från R $ 340 i huset Joka

Enligt beskrivningen av tillverkaren, garanterar en perfekt utjämning platt järn vid 170 ° C med samma effektivitet av 230 ° C. Avseende presenterar system som gör det möjligt att välja mellan tråden hos det tillstånd som glättas (frisk, ömtålig eller skadad) och den typ av hår (vågig, lockig eller kinky) och arket anger automatiskt den bästa användningstemperaturen. [Review]

6. Titan Taiff 450

Taiff Titanium 450 för $ 329 i ubåten

Taiff Titanium 450 för $ 329 i ubåten

Enligt beskrivningen av tillverkaren, är plattan anges både för professionell användning som amatör, har alternativ 200 ° C temperatur och 230 ° C, med 90 sekunder uppvärmning (når den maximala temperaturen) i en modern, lätt och kompakt design med kabel och roterande tråd med en längd av 3 meter. [Review]

7 tips för att använda platta järn som en professionell och inte bränna trådar

Platt järn är en viktig allierad, under förutsättning att den används väl! Kolla in tips som gör hela skillnaden i tid för att använda den, vilket garanterar goda resultat utan att skada kablarna.

  1. Sonia betonar vikten av att alltid tillämpa termisk skydd innan du använder plattång. Satsa på produkter för skadat hår som lider av torktumlaren och styrelsen åtgärder.
  2. Använd inte plattång med smutsigt eller vått hår, lämnar trådarna torka naturligt eller använda en fön före (för ännu bättre utjämning, om det behövs).
  3. Sonia råder också att inte lämna strykjärnet på ledningarna. Den platta järn bör bara glida rötterna till ändarna utan poäng. Upprepa processen, men låt det inte stanna medan i håret.
  4. Använd en tunnare styrelse för luggen eller kortare längd ledningar.
  5. Helst använder ett strykjärn högst en gång i veckan, enligt Sonia.
  6. Vem brukar använda platt järn varje dag, enligt frisören måste fördubbla försiktig med mycket fukt, återuppbyggnad, fuktgivande oljebaserade behandlingar som är effektiva för att återställa hår vatten.
  7. Var medveten om och också för att skydda ditt ansikte, hals och öron för att undvika brännskador tid att använda platt järn.

Slutligen använder platt järn till din fördel, men utan överdrift, undvika skada trådarna ... När allt kommer omkring, hålla håret naturligtvis också har en speciell charm, är det inte?