7 peeling hemgjorda recept som kommer att lämna din hud förnyas

Foto: Getty Images

Har du lider med fet, akne, pormaskar eller fläckar? Vet att peeling kan göra underverk för dig, för exfoliera och förnya huden, bekämpa dessa irriterande tecken och lämnar huden mer hälsosam och vackert ansikte!

Och allt detta utan att spendera en hel del! För även om de djupare peeling är medicinska förfaranden som endast bör göras på kontoret och med en kvalificerad professionell, det finns mer ytliga peeling som kan göras hemma med lättillgängliga och säkra produkter för huden!

Sådana peeling främja den så kallade exfolierande effekt, förnya huden och ger effekter som sträcker sig från en minskning av acne, genom att förbättra fet hud och nå fläckar borttagning och ansikts föryngring!

Värt att satsa dessa hem behandlingar, men det är bra att komma ihåg att de inte gör mirakel och kommer inte att förbättra din hud "från natt till dag." Vi måste följa upp behandling under en viss tid och ha tålamod för att kunna se de goda resultaten. Dessutom ingen överdrift! Skalen får inte användas mer än tre gånger i veckan. Låt oss intäkter:

1. Peeling hemlagad socker med olivolja

7 peeling hemgjorda recept som kommer att lämna din hud förnyas

Bild: Tips

Socker har befogenhet att exfoliera och därigenom förnya hudceller, medan den extra jungfruolja tränger djupt in i huden, närande och regenererande tills de djupaste skikten. Detta skal lämnar huden vackrare, tydliga och bidrar till att jämna ut små rynkor.

Läs också: 11 sätt att göra en SPA hemma

ingredienser

 • 1 matsked (soppa) av kristallsocker
 • 1 matsked (packade) extra virgin olivolja

Framställning och tillämpning

Sätt de två ingredienserna i en liten skål och blanda med en sked tills en homogen portfölj. Före bad, applicera med ljus cirkulär massage på lätt fuktad hud. Var noga med att inte trycka. Ansökan kan göras över ansiktet med särskild uppmärksamhet på ögonen, hals och mun där huden är tunnare.

Så badet normalt utan att tvål i områden där det har varit exfoliering. Gör detta exfoliering helst på natten. Men om du under dagen, passerar omedelbart efter peeling solskyddsmedel.

2. yoghurt hemlagad peeling med havre

7 peeling hemgjorda recept som kommer att lämna din hud förnyas

Bild: Tips

Denna peeling hjälper till att lysa upp huden. Havreflingorna till fina avlägsnar yta döda celler (som är fyllda melanin), medan mjölksyra yoghurt stimulerar förnyelse hud och hämmar produktionen av melanin över.

ingredienser

 • 1 matsked () havreflingor in i fina
 • 1 matsked (soppa) vanlig yoghurt

Framställning och tillämpning

I en skål, blanda de två ingredienserna. Under badet efter tvätta ansiktet med tvål lämpligt tillämpa skalning med cirkulära och lugnande massage, särskilt i regioner i huden med fler fläckar. Gör detta för två eller tre minuter som mest. Skölj sedan väl. Torr hud och redan använda solskyddsmedel (om du gjort peeling under dagen).

3. Peeling hemlagad havrekli med papaya

7 peeling hemgjorda recept som kommer att lämna din hud förnyas

Bild: Tips

Havrekli avlägsnar döda celler från hudytan och hjälper unclog porer. Papaya förstärker exfolierande effekt, vilket ger en fullständig rengöring av huden. Men olivolja fyller omedelbart förlorade lipider. Resultatet är en renare huden mindre fet, utan akne och vacker.

Läs också: 10 anti-aging livsmedel bör du inkludera i din kost

ingredienser

 • 1 matsked (soppa) av havrekli
 • 1 matsked (soppa) av krossad papaya
 • 1 matsked (kaffe) av extra jungfruolja

Framställning och tillämpning

Blanda ingredienserna tills en portfölj. Efter tvätta ansiktet med en ansiktstvål, och med den något fuktig hud, passerar blandningen i en cirkulär rörelse på pannan, hakan, näsan och kindbenet (mera oljiga områden och mer drabbade av akne). Slutligen, skölj noga ansiktet med vatten.

4. Peeling hemlagad kaffe

7 peeling hemgjorda recept som kommer att lämna din hud förnyas

Bild: Tips

Många människor vet inte, men denna produkt att i stort sett alla har hemma är mycket kraftfull. För detta skalar du endast använda kaffesump (ja, vad finns kvar i filtret när du gör kaffe!), Vilket är en mirakelmedicin för att minska skador, bidra till förnyelse av huden och aktiverar cirkulationen.

ingredienser

 • kaffesump (den efter behov för att passera i ansiktet)

Framställning och tillämpning

Tvätta ansiktet med en ansikts tvål och varmt vatten för att öppna porerna. Ta en handfull kaffesump och passera en cirkelrörelse över hela ansiktet, ta hand om ögonen. Låt skalet i ansiktet för mer än en minut. Sedan är det bara att skölja med vatten eller torka med en bomulls med vatten.

5. Peeling hemlagad honung och socker

Detta är en stor peeling för att minska pormaskar och finnar och bidra till att minska ansiktet oiliness. Du behöver honung - som är antibakteriell och svampdödande, hjälper till att kontrollera pormaskar och finnar - och socker, som verkar i exfoliering.

ingredienser

 • 1 matsked (soppa) socker
 • 2 matskedar () av ​​honung

Framställning och tillämpning

Tvätta ansiktet med ansikts tvål och varmt vatten. I en kruka, blanda de två ingredienserna, vilket gör en portfölj. Applicera på ansikte med cirkelrörelser, särskilt när det finns fler pormaskar och finnar. Undvik att köra i de mest känsliga områden som regionen i mun och ögon. Skölj väl under rinnande vatten.

Läs också: 7 hemlagad och billiga recept för hudvård

Detta skal kan göras en gång i veckan eller på sin höjd två gånger i veckan för dem som har mer fet hud.

6. Peeling hemgjord passionsfrukt

7 peeling hemgjorda recept som kommer att lämna din hud förnyas

Bild: Tips

Denna frukt är rik på vitamin A och när de används i skönhetsprodukter, hjälper lugna huden och återställa sin mjukhet. Denna peeling hjälper till att bekämpa rynkor, lämnar huden yngre och vacker, och även minskar irritation och rodnad i huden. Intäkterna ska användas en gång eller två gånger i veckan.

ingredienser

 • 1 passionsfrukt

Framställning och tillämpning

I en skål, ta bort all den passion fruktkött med frön. Sprid frukten i ansiktet och vänta två till tre minuter. Skölj sedan med vatten. För varma dagar, se till att använda en iskallt passionsfrukt i receptet för att göra känsla av friskhet till huden.

7. Peeling hem med kokosolja

7 peeling hemgjorda recept som kommer att lämna din hud förnyas

Bild: Tips

Denna skal har föryngrande effekt och lämnar huden silkeslen och ganska mycket som det använder ingredienser som är rika på antioxidanter. Socker, i sin tur, gör exfoliering.

ingredienser

 • 1 tesked (dessert) Honey
 • 1 matsked (dessert) av kokosnötolja
 • 1 matsked (dessert) socker

Framställning och tillämpning

Tillsätt ingredienser och blanda väl. Applicera på ansikte göra en massage i cirkulära rörelser och låt stå i fem minuter på ansiktet. Skölj sedan med vatten och mild ansikts tvål.

Läs också: 14 hem skönhet tricks och billig

Nu vet du att ger att vinna otroliga effekter med hemlagad peeling! Men kom ihåg att hem behandlingar inte ger omedelbara resultat, så det är viktigt att följa en rutinmässig vård och ha tålamod.

Dessutom i fall av mer specifika klagomål, såsom till exempel mycket fet hud eller stora fläckar, medicinsk behandling ska inte bytas ut. Det är viktigt att söka en hudläkare som kommer att ange de mest lämpliga behandlingar för varje enskilt fall.