Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Tätning är ett annat alternativ bland behandlingsalternativ för att återställa hälsan i håret. Redan väl kända och tillgängliga i de flesta skönhetssalonger i Brasilien, förfarandet främsta verktyg keratin, torktumlaren och styrelsen.

Den tekniska funktion är att stänga nagelbanden av trådarna, vilket minskar frizz och mindre föremål för mer volym och i vissa fall, lämnar håret smidigt. Även om det kan ha den effekten "utjämning", tar tätning ingen formaldehyd och är inte avsedd att utjämna, men att återfukta och bygga ledningarna.

För frisör och kolorist Claus Pita, är en stor fördel med tätnings omstruktureringen av skadat hår. "Den viktigaste sammansättning med denna behandling är keratin. Förutom att återuppbygga tätningsåter ljushet, jämnhet och lämnar håret frisk igen ", säger professionell.

Tack vare sin höga potential att omstrukturera ledningar, är tätning rekommenderas, särskilt för dem som kemiskt behandlat hår - ljus, blekning, färgning, riktning. Som inte har någon kemikalie på håret men känner behovet av en djupare behandling, antingen genom torkning eller elastisk och gummerad aspekt, kan du också hitta i täta ett bra alternativ.

I denna fråga, lär du dig är tätnings och svarar på frågor om proceduren. Kolla!

Hur kapillär tätning

Tätningsprocessen består av steg och frågar försiktig när göra men är inte komplicerat. Det hela börjar med tvättning med en djuprengörande schampo för att öppna trådnagelband. Sedan kommer tillämpningen av tätningsmedlet och processen att stänga nagelbanden, med hjälp av värme från en torktumlare och / eller styrelse.

Hemligheten att slå resultatet är att vara noga med att distribuera produkten i tidpunkten för ansökan och inte att förglömma alla lås när pranchar hår.

Kolla in den vanligaste stegvis som tekniken görs oftast i hallar:

  1. Tvätta håret med schampo antirresíduos;
  2. Avlägsna överflödigt vatten med en handduk;
  3. Applicera tätningsmedel runt håret;
  4. Avsluta torka håret med hjälp av en tork;
  5. Passera styrelsen i hela håret;
  6. Tvätta håret, ta bort produkten,
  7. Applicera ett termiskt skydd och avsluta torkning och passerar bräda.

På grund av det antal steg, kan tätningen vara lite tidskrävande. "Förfarandet tid beror till stor del på storleken och mängden hår som kunden har. I genomsnitt tar sessionen 1h30min "säger Thay Sant'anna, frisör Essential Beauty & Hår.

Differentiera de andra förseglingstekniker

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Förväxling med tätningstekniker såsom progressiv borste eller kauterisation är vanligt. Men de är olika förfaranden som inte använder samma produkter och har olika syften. Att veta var och en av de tekniker som är viktigt att välja den mest lämpliga för dig och också se till att håret kommer att göra exakt vad du vill.

Den primära skillnaden mellan den progressiva och borsttätningen är i ordning: medan tätnings behandling är en omstrukturering, har progressiv ingen funktion att behandla. Sammansättningen av de produkter som används är också olika; tätningen görs keratin bas och gradvis leder formaldehyd, ett ämne som kan skada viran och torkning. Dessutom att de progressiva syften räta håret genom att modifiera strukturen hos tråden, vilket inte sker i tätning.

Kauterisation har redan gemensamt med tätnings är en behandling för att göra de mest vackra och friska ledningar. Det är en teknik som mer liknande syfte med tätnings och som dessutom inte skadar kablarna. "Kauterisation har funktionen att återvinna den hår elasticitet, båda cortex till nagelbanden, inuti vira. Det vill säga en djup hydrering som tätar skalorna i trådarna och jämnar kluvna hårtoppar, vilket eliminerar uppkomsten av ruggig hår ", säger Thay.

Skillnaden mellan de två teknikerna är att tätnings lämnar håret mer jämnt utseende, medan endast kauterisering spelar hydrat. Intervallet för redo förfarandet varierar också i två delar: den hårda tätnings upp till tre månader, medan kauterisation kan upprepas efter en månad eller mindre.

Skötsel och kontraindikationer

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Vem kan täta? "Det finns ingen särskild vård innan försegling. Den är kompatibel med alla kemiska, "sade Thay. Trots att bäst för personer som har gått igenom håret med kemiska förfaranden, kan de med jungfru tråd slitna men också dra nytta av behandlingen.

Det är dock inte bara tillståndet i håret som bör beaktas innan de genomgick tekniken. Som har hårbotten mycket känslig för höga temperaturer, till exempel, bör undvika värmeförseglingen för att använda kontot för att stänga ledningar nagelband.

Eventuella allergiska reaktioner mot ämnen som används vid behandling måste också beaktas. "Kom ihåg att innan några estetiska och hårvård, bör du vara uppmärksam på eventuella allergier, irritation och avvisande att lida, och om du är osäker, se till att konsultera en läkare eller betrodda frisör", säger Claus .

Dessutom varnar Thay att tekniken är kontraindicerat hos gravida kvinnor som ammar och barn under tio år.

Efter förslutning indikerar frisör att personen att fortsätta använda hårprodukter i samma linje som används i behandlingen. Vem är med mycket skadat hår bör också undvika, efter förslutning, genomgå nya kemiska procedurer såsom uträtning eller färgämnen.

Vanliga frågor

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Även om det är allt populärare, orsakar tätning fortfarande vissa tvivel om vem som är intresserad av teknik. Nedan hittar du de viktigaste av dem klar av experter.

1. Tätnings skadar håret?

Det faktum att använda torktumlare och styrelse som en del av processen kan göra många tror att tätnings skada ledningarna. Men detta är inte sant. Thays förklarar, "tätningen inte skadar håret. Tvärtom, för dem som gillar den naturligt rakt hår är det bästa alternativet. Eftersom detta så smidigt och returnerar näringsämnen och glans till håret. "

2. Gravida kvinnor kan göra tätning?

Om du inte använder formaldehyd, är tätningen inte det bästa alternativet för gravida kvinnor. "Eftersom det är ett förfarande som är inom den kemiska kedjan, jag rekommenderar inte. Jag föreslår att den gravida kvinnan väljer att göra en fuktgivande eller kauterisation, "råder Claus.

3. Vem har lockigt hår kan täta?

Enligt Claus "trots tätningen inte vara en procedur för att jämna ut håret, effekterna av det i slutändan bidrar till att göra det hända, eftersom keratin stänger nagelbanden öppna, vilket leder till en minskning av volym och frizz."

Så vem har lockigt hår måste först analysera vad dina mål är. Även utan helt slät, kan tätningen lämna lösare lockar och sänka volymen. Om önskan är att inte ändra den naturliga formen av trådarna, kan det vara bättre att välja andra behandlingar.

4. Hur ofta tekniken kan upprepas?

Trots att en hälsosam och välgörande behandling, tätning kan den inte överdrivet upprepas. Den rekommenderade av proffs är att tekniken upprepas i cirka tre månader. "Man måste vara försiktig med överskott kan överskottet keratin ha motsatt effekt, vilket gör dem tjockare och ohälsosamma hår, trots allt, är tätningen en slags kemi", Claus alert.

5. Vilka produkter kan användas i täta?

Du kan hitta på marknaden linjer för tätning, med produkter som behövs för varje steg. I allmänhet kommer det att vara nödvändigt att antirresíduos är ett schampo eller djup rengöring flytande keratin, en mask potent fuktande och värmesköld. Dessutom kommer du att behöva använda verktyg som en hårtork och en styrelse - helst en som kan användas på fuktigt hår.

Kolla in några produkter som kan användas i proceso eller efter förslutning:

Termisk tätning Felps Professional för $ 67,99 i Web Beauty

Termisk tätning Felps Professional för $ 67,99 i Web Beauty

Cadiveu Professional Kit för $ 135,97 på nätet Beauty

Cadiveu Professional Kit för $ 135,97 på nätet Beauty

vegetabilisk tätningsmedel Acquaflora för R $ 86,99 i Web Beauty

vegetabilisk tätningsmedel Acquaflora för R $ 86,99 i Web Beauty

Pantene schampo antirresíduos för R $ 19,99 i USA

Pantene schampo antirresíduos för R $ 19,99 i USA

Kit + Liquid Keratin mask reparativ Lola Cosmetics för $ 64.00 på Lola Cosmetics

Kit + Liquid Keratin mask reparativ Lola Cosmetics för $ 64.00 på Lola Cosmetics

Schampo antirresíduos C. Kamakura för R $ 28,99 i Beauty Web

Schampo antirresíduos C. Kamakura för R $ 28,99 i Beauty Web

Liquid Keratin EICO av R $ 21,49 i Netfarma

Liquid Keratin EICO av R $ 21,49 i Netfarma

Liquid Keratin Yenzah av R $ 18,99 i Web Beauty

Liquid Keratin Yenzah av R $ 18,99 i Web Beauty

Termisk skydd försiktig bra för $ 21,59 på apotekare

Termisk skydd försiktig bra för $ 21,59 på apotekare

Termisk skydds Avora för $ 23,50 i Cosmetics Ikesaki

Termisk skydds Avora för $ 23,50 i Cosmetics Ikesaki

Termisk skydd Phil Smith för $ 72.00 på Sephora

Termisk skydd Phil Smith för $ 72.00 på Sephora

Liquid Keratin Niely Guld för US $ 9,72 i övningar

Liquid Keratin Niely Guld för US $ 9,72 i övningar

Om du vill behandla och rekonstruera skadat hår, kan tätnings vara ett bra alternativ. Keratin tillbaka näringsämnen till håret, bidrar till att minska frizz och volym och ger mer glans och mjukhet till håret. Den mjukare hår effekten är också en funktion av tätningen, men det förstärker att detta inte är det primära målet med behandlingen.