Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Hår hygien är ett mycket viktigt steg för skönhet och hälsa av trådarna. Även tvätta håret är en enkel vardags uppgift, ofta vissa vanor som nu kan vara skadliga utan att du märker det.

Vattentemperaturen, mängd schampo och balsam, eller hur den tas bort överflödigt vatten efter rengöring, kan positivt eller negativt påverka utseende och hälsa på ditt hår.

Hur ofta du tvättar håret kan också påverka kvaliteten. De olika garn texturer påverkar direkt den tid håret ska tvättas. Hår rullat och lockigt, till exempel, behöver inte tvättas så ofta, "den ideala är högst två gånger i veckan, eftersom de är ömtåliga hår och har lite oljig, eftersom talg produceras i hårbotten har problem med att få till tips hår ", kommenterar Dr. Joana Figueira Tebar, dermatolog medlem av den brasilianska Society of Dermatology.

Hur man tvättar håret steg för steg

Det finns inget rätt eller fel sätt att tvätta håret, men några tips kan noteras och åtgärdas. Det är viktigt att veta ditt hår, testa olika produkter och inser att uppfyller bäst i syfte att rengöra ledningarna och samtidigt hålla dem friska. Nedan har vi listat en steg för steg komplett med hjälp av Dr Joan och frisör och grundare av varumärket Leder Care, Carol Lima. Kolla in:

  1. Använda vatten temperatur så låg som möjligt för att väta trådarna;
  2. Applicera en liten mängd schampo i sina händer;
  3. Applicera på hårbotten redan våt, massera med fingertopparna, aldrig med spikar;
  4. Skölj väl, utan att lämna återstod;
  5. Upprepa processen om du vill ha en mer noggrann rengöring;
  6. Applicera balsam endast i längd men inte vid roten;
  7. Gör rörelser uppifrån och ned, sprida produkten;
  8. Låt stå under den tid som anges av tillverkaren;
  9. Skölj noga utan att lämna några rester.

Det är viktigt att inte slösa schampo eller balsam i håret, eftersom det kan lämna dig med tunga, tjocka utseende.

Läs också: 10 livsmedel som kan bidra till att förbättra utseendet på ditt hår

8 värdefulla tips som du bör följa

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Vanor, myter och tekniker kretsa kring ämnet sanera håret. Det finns också många frågor i ämnet. Kolla in några tips och förklaringar på hygien håret, med utsikt över frisören Carol Lima:

1. Tvätta håret varje dag inte kan vara en bra idé

Om ditt hår är fet, tvätta den varje dag kan verka som en lösning på problemet, men i själva verket kan orsaka andra problem, "kan orsaka seborroiskt eksem och kliande hårbotten, eftersom det minskar mängden talg samma" guider Dr. Joan. Tvätta håret varje dag kan inte heller låta rötterna torka helt. Den bästa lösningen i det här fallet är att hitta en / en hudläkare som kommer att ge råd om det bästa sättet att lösa problemet.

2. Var försiktig med mängden av produkt

Inte mycket schampo och rengör håret är nödvändigt "hemligheten är inte det, men kvaliteten som är tillägnad att sanera dem", sade frisör Carol Lima. "Produkten behöver inte göra mycket skum för att beteckna som gjorde håret rengöring, dvs det finns inget behov av att tillämpa mycket", tillade frisören.

3. gnugga aldrig trådarna med handduken

Det bästa sättet att torka trådarna gör mjuka rörelser med handduken, men aldrig gnugga. "Gnid kablarna med handduken kan bryta dem. Vi får inte glömma att tråden är en känslig struktur och det behövs noga med att torka", rekommenderar Carol Lima.

4. Vrid inte håret för att avlägsna överskott av vatten

Twist håret för att avlägsna överflödigt vatten är en vanlig vana särskilt för dem med långt hår, men utföra denna process kan orsaka plötslig ofta bryts. Carol Lima pekar ersätta vana vid en annan åtgärd "att ta fukt från tråden utan att skada dem, bara trycka handduken mot noga ledningar, det räcker."

Läs också: kapillär kauterisation avkastning mjukhet och glans till sensibiliserade trådar

5. Håll inte vått hår eller tillbringa mycket tid med handduk på huvudet

En annan vanlig vana är att lindas handduk på huvudet. Situationen är mycket skadligt, särskilt för dem med en mycket omfattande hår, eftersom det förlänger håret fukt tiden. Och samma sak gäller för att hålla vått hår. "Dessa vanor leda till att vissa hår problem, eftersom den fuktiga miljön bidrar till spridningen av svampar och bakterier", förklarar Carol Lima.

När det gäller att hålla håret, är det möjligt att gripa de ännu fuktiga delarna utan att orsaka skada, under förutsättning att de inte är så våt, "den ideala är alltid hålla när trådarna redan förtorkade", rekommenderar Carol Lima.

6. Lämna aldrig balsam i avfall tråd

Balsam är en produkt tillverkad för att anpassa strukturen hos trådarna och försegla nagelband som är öppen efter användning av schampo, men bara för en kort period. "Ta inte ut den ur håret efter bad kan lämna de tunga kablarna från överskotts produkt. Det största problemet är den irritation som kan orsaka hårbotten beroende på vilken produkt som används ", förklarar Carol Lima.

Balsam bör inte heller tillämpas på hårbotten, eftersom produktkomponenter kan orsaka omfattande skador, särskilt om de blir avfall på den plats efter tvätt "kan orsaka klåda och falsk mjäll, vilket är något mer än huden torrhets hårig där peeling sker ", sade frisör.

7. Var försiktig när du kamma håret när du badar

De våta strängarna tenderar att vara fjädrande och extremt känslig för brott. Beroende på kam eller borste och används som kamning, är risken för trådbrott ökat. Helst kamma redan torr eller lätt fuktigt hår. Men för dem som gillar att kamma medan bad, Carol Lima säger: "Helst kamma håret i badet, med balsam eller behandling, försiktigt med fingertopparna."

Läs mer: 10 anledningar att älska sin vita hår och rynkor

Den typ av kam eller borste som används kan också förhindra eventuella skador, "en annan tips är att använda trä kammar med breda tänder eller naturlig borste, som både gör mindre friktion," sade frisören. Dessa kammar och borstar är också perfekt för dem som letar efter ett resultat med mindre frizz.

8. kamma håret innan du tvättar dem tar inte bort smuts

Många yrkesverksamma rekommenderar denna teknik och se till att kamma trådarna innan du sanera dem fungerar genom att ta bort ackumulerad smuts. Det är sant att tekniken är perfekt för dem med mycket trassel sedan reda ut dem medan du badar kan orsaka brott. Däremot tekniken inte avlägsna föroreningar, "rätt rengöring sker med vatten och schampo, kamma dem torra innan du rengör föroreningar kommer ut är bara en myt", försäkrar Carol Lima.

Låg bajs bajs och: vet de tekniker

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Tekniker Låg poo (lite schampo) och borrningen (ingen schampo), respekterades av frisör Lorraine Massey, i sin bok Curly Girl, släpptes 2011. De två teknikerna förespråkar användning av liten eller ingen schampo och är främst avsedd för dem som det har rullat eller lockigt hår, eftersom dessa trådar tenderar att vara torrare på grund av svårigheter i den naturliga talg når hårtopparna. Torrt hår tenderar att lida av användningen av vanliga schampon, som förutom rengöring, för att avlägsna överskott naturliga oljor trådar.

I det låga poo schampo som används bör innehålla endast milda rengörings ämnen som redan i poo är tråden rengöring gjort med konditioneringen i en så kallad co-tvättprocess, dock ingen balsam. För co-tvätt kan endast användas balsam som inte innehåller petroleumoljor och silikoner olösliga i vatten, annars tenderar produkten att ackumuleras i hårbotten och orsaka skada.

Det kan tyckas lite knepigt att följa dessa tekniker i början, eftersom det är nödvändigt att läsa etiketter för att hitta produkter släppts, men de goda nyheterna är att många märken investerar i nya produkter till allmänheten låg bajs och bajs. Många bloggare gör också livet lättare för den tekniska adept, som är fallet med Bruna Caixeiro, som anges här förbjudna komponenter för dem som gör låg bajs och bajs.

hur man

Processen för tvättning av håret med låg poo teknik skiljer i ingenting vanlig form av hårtvätt, endast de produkter som används är inom intervallet. Redan i bajs, är det lite annorlunda. För att göra det enkelt att visualisera hur teknikerna är klar separerade några videor på tekniker för dig att göra hemma, kolla in:

Hur låg poo av Mariana Villanova

I den här videon Mariana Villanova förklarar vad låg bajs, synpunkter på vilka produkter kan användas, förklarar orsaken till de förbjudna substanserna är dåliga och även för att beskriva fördelarna med tekniken.

Allt om låg bajs bajs och Mari Morena

Mari Morena talar i den här videon som är låga bajs bajs och ger tips och förklarar i detalj hur man gör varje teknik. Det ger också flera tips för att underlätta inköp av produkter ut till teknikerna.

Hur man co-tvätt av Mari Morena

Co-wash är den teknik som används i poo att rengöra håret. I den här filmen, förklarade Mari Morena steg för steg hur man utför tekniken och hur man använder balsam.

kapillär schema: hur man gör

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Den kapillära schema är det 3 steg bryr med kablar: fukt, näring och återuppbyggnad. Fördelarna är många och även de som använder icke-kemiska ledningarna kan göra det. "Efter slutförandet av schemat, är resultatet oftast en friskare hår, ljusa och levande", säger Carol Lima. Behovet av varje hårstrå kan vara olika, men i allmänhet bör hydratiseringssteget göras oftare.

När det gäller tiden, "den ideala är att schemat sker i fyra veckor, med ett relä i hår masker för olika ändamål," varje hård schema cykel ungefär en månad, säger frisören. För att du ska förstå bättre vad det är och hur man schema hår, titta på videon nedan:

Schema kapillär av Julia Doorman

Videon förklarar vad kapillär schemat, när man ska göra vad scenen och vilka typer av produkter att använda i varje. Julia går också fördelarna med varje steg till ditt hår.

Foto: Kvinna TipsFoto: Kvinna Tips

Foto: Kvinna Tips

Du kan följa denna tidslinje förslag eller anpassa den till dina behov.

4 video med tekniker och tips för bloggare tvätta håret

Det finns flera sätt att tvätta håret och vad som fungerar för en viss typ av hår, kanske inte fungerar för en annan. Kolla in fyra olika sätt att tvätta håret och fantastiska tips från bloggare:

1. Hur att tvätta håret på rätt sätt av Mariana Saad

I denna video, Mariana Saad indikerar mycket liten mängd schampo som används, utspädd i vatten i en behållare. Hon tvättar även håret med schampo två gånger. Hemligheten till tråd rengöring är i rörelse och inte på mängden produkt.

2. kapillär vätning och tvätta håret med så Rayza Nicácio

Rayza lär steg för steg hur en kapillär vätning, en teknik som kan användas i näringssteget och kapillär schemat görs före sanera trådarna. Den visar också som använder rörelser vid roten genom att tillämpa schampo.

3. Hur att tvätta håret med Lia Camargo

I den här videon, bloggaren Lia Camargo visar hur tycker om att tvätta håret. Det visade steg för steg är idealisk för rak eller vågigt hår, särskilt för dem som har fet problem. Hemligheten är att använda mer schampo än balsam.

4. Som hårtvätt Lu Ferreira

Differentialen på detta sätt att tvätta garnet görs på grund av fukt innan du tvättar garn. Den fuktgivande mask appliceras på tråd spetsarna 30 minuter före sanitize dem.

Vi vet att det inte finns något universellt sätt att sanera trådarna. Det är viktigt att du testar olika sätt, tekniker och produkter så att de vet vad som fungerar bäst. Känn ditt hår är också viktigt att veta hans behov. Vid problem vid roten, är det viktigt att en / bör en hudläkare höras / a så att den kan rekommenderas vad som är bäst för ditt fall.