Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Den kauterisation, även känd som keratinisering, är en kapillär känd behandling för återvinning av den skada på ledningar, särskilt sådana som orsakas av kemikalier. Behandlingen lovar att komma tillbaka glans och mjukhet även de mest sensibiliserade hår, minskar alltså möjligt brott, kluvna toppar och frizz.

Denna behandling är att återställa proteinet av trådarna med hjälp av keratin tillsats. Keratin är ett naturligt protein som finns i ledningar, men när håret utsätts för solljus, klor, föroreningar och kemiska behandlingar, kan du hamna förlora detta protein. Förlusten av mängden keratin resulterar i sensibiliserade ledningar, orsakar avbrott, elastisk hår, bland andra skador.

Den kauterisation är också en typ av hår återuppbyggnad, vilket som namnet antyder, försöker rekonstruera ledningarna och radera skadan. Behandlingen är djup och är tillverkade av keratin på wires penetration, ombyggnad tråd till tråd, återställa mjukhet och glans av hår.

Eftersom kapillära kauterisation görs?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Typiskt kauterisation utförs i 4 steg: djuprengöring av trådar, keratin tillämpning, uppvärmning av trådarna att penetrera produkten och efterbehandling. Processen kan variera beroende på den professionella som kommer att utföra det, till behoven i håret och den produkt som skall användas för behandling.

Frisör Fabio Faial Fabio Faial Hair Studio salong, kommentarer som utför följande procedur: "Det första steget är att tvätta håret med rätt schampo, ta bort överskott med en handduk, applicera produkten och låt den stå i 10 minuter. Skölj sedan med vatten och avsluta med pensel ", säger han. Det behövs en värmekälla för att "bryta produktmolekylerna, öppnar nagelbanden hos tråden, så det finns bättre absorption", slutar Fabio. Vissa yrkesmän kan också använda platt järn som värmekälla.

Läs också: 10 Secrets of the frisörer att ha ett hår alltid hälsosamt

Hur kapillär kauterisation hemma

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ett annat alternativ än att göra kapillär kauterisation i salongen, är att köpa de produkter och göra behandlingen hemma. Erinrar om att hemma behandlingar kan vara riskabelt och du måste vara uppmärksam på några detaljer: "överskotts keratin stelnar tråden kan orsaka brott och felaktig användning av järn med vått hår kan skada den ytterligare," Fabio alert Faial.

Om du är säker och föredrar att utföra kauterisation hemma, följ bara stegen som ges av tillverkaren och utföra det. Nedan kan du se videoklipp med tips och steg för steg hur du bränna hemma:

Kauterisation i hemmet av Julia Doorman

I den här videon bloggare Julia Doorman visar steg för steg av en kauterisation med keratin utan sköljning. Bloggaren svarar också några vanliga frågor om kauterisation.

Slut på skadat hår genom Dri Araújo

Dri Araújo visar att video steg för steg en hemmagjord kauterisation och ger också tips för dem som vill återställa skadat hår främst genom blekning och färgämne.

Kauterisation för lockigt hår av Adriana Mendes

Denna video visar steg för steg kauterisation för lockigt hår. Processen liknar någon kauterisation, men utan användning av platt järn för att försegla keratin i trådarna.

Var man kan köpa produkter för hem kauterisation

Kolla var du kan köpa kit för att göra kauterisation hemma. Erinrar om att varje produkt kan ha ett specifikt sätt att använda, så det är oerhört viktigt att läsa etiketten och vara uppmärksam på detaljer i den.

Keramax kapillär rekonstruktion av R $ 39,90 i Cabeleza

Keramax kapillär rekonstruktion av R $ 39,90 i Cabeleza

Portier Aqua kauterisation Kit för R $ 132,24 i söta Beauty

Portier Aqua kauterisation Kit för R $ 132,24 i söta Beauty

Kit molekylär kauterisation Loreal av R $ 276,96 i söta Beauty

Kit molekylär kauterisation Loreal av R $ 276,96 i söta Beauty

kall kauterisation kit Sic Kosmetik för R $ 280,00 i Mukirana Cosmetics

kall kauterisation kit Sic Kosmetik för R $ 280,00 i Mukirana Cosmetics

kauterisation kit Probelle för R $ 203,00 i Lesita Cosmetics

kauterisation kit Probelle för R $ 203,00 i Lesita Cosmetics

kauterisation kit Realtrat för R $ 149,00 på Star Beauty Cosmetics

kauterisation kit Realtrat för R $ 149,00 på Star Beauty Cosmetics

Capelli kauterisation kit för $ 199,00 i Dona Cosmetics

Capelli kauterisation kit för $ 199,00 i Dona Cosmetics

Kit xrepair ultra kauterisation Felps av R $ 142,56 förgäves Cosmetics

Kit xrepair ultra kauterisation Felps av R $ 142,56 förgäves Cosmetics

9 vanliga frågor om kapillär kauterisation

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Den kauterisation liksom andra hårbehandlingar, kan generera en hel del tvivel. Vi har talat med Fábio Faial frisör som svarade de vanligaste frågorna om kapillär kauterisation. Kolla in:

1. Vilken typ av hår det anges?

Fábio Faial: Den är lämplig för alla hårtyper, särskilt för de mest sensibiliserade.

2. kauterisation lösa elastiska håret problemet?

Fábio Faial: Ja, eftersom etsningsprocessen återvänder keratin och aminosyror till håret.

3. Vilka är de potentiella riskerna i förfarandet?

Fábio Faial: Riskerna är i stort sett noll, eftersom den används för behandling och utförs av en god professionell.

4. Vad är skillnaden mellan diatermi och progressiv borste?

Fábio Faial: Etsningen är en djup behandling, för att återlämna de förlorade proteiner i kemiska behandlingar såsom missfärgning. Redan den progressiva är en nagelband inriktningsförfarande, lämnar jämnare och utan volymtrådar.

5. kauterisation, hår återuppbyggnad och inriktning är samma sak?

Fábio Faial: Kauterisation och återuppbyggnad är liknande behandlingar, eftersom inriktningen skulle vara en tråd uträtning förfarande.

6. Hur mycket kostar en kauterisation session i hallen och hur lång tid tar processen ta?

Fábio Faial: I genomsnitt $ 200,00. Processen tar ungefär en timme.

7. Hur ofta behöver du retuschering? Det är nödvändigt att göra hela håret eller endast vid roten?

Fábio Faial: I etsning process finns det ingen retuschering. Det är ett rekommenderat förfarande som ska utföras en gång i månaden i sensibiliserade hår och var 3 månader för friskt hår. Processen upprepas tvärs över viran.

8. Vilken typ av schampo bör användas efter ingreppet?

Fábio Faial: Varje hår har sina egna behov, mitt uttalande är att prata med professionella som tar hand om dina kablar för vägledning.

9. Vad är skillnaden mellan etsningen gjordes i hallen och gjorde hemma?

Fábio Faial: Den största skillnaden är att tjänster som utförs i salongerna görs av en professionell och professionella produkter. Hemma produkterna är oftast hemlagad och kan skada ledningar, så rekommenderar inte det.

Etsningen är ett förfarande som syftar till att återställa och återuppbygga håret och även förhindra eventuella skador. Viktigt är en hårvårdsprodukter inte ersätta andra, så att upprätthålla sunda hår och ännu vackrare rekommenderas att följa en rutin enligt behovet av trådarna behandlingar. När du är osäker, kontakta en betrodd professionell som indikerar vilken nödvändig vård för ditt hår.