Hur man gör hemgjord läppfuktighetskräm - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Kostymer som väter läpparna när de är torra eller blir bita små skal lossna runt är stora skurkarna i vackra läppar. Och de som gillar att använda läppstift, vet du att nariga läppar eller ovårdad matchar inte läppstift, även med ljusa toner.

För att hålla de vackra och väl hydratiserade läppar, är förslaget att undvika egenheter som nämns ovan och investera i en bra läpp fuktighetskräm, även känd som läppbalsam.

kosmetika och apotek butiker erbjuder olika typer av läppbalsam av olika märken. Några med smak, lukt, färg, solkräm, och så vidare.

Men om du föredrar att investera i en mer naturlig produkt, genom själv hemma, följ receptet och gör din egen läppbalsam hem.

material som behövs

Det material som behövs är: en glasbägare eller en eldfast glas kandidat, en matsked, en kastrull, en liten trä spatel eller en glasstav, en tapp och en kruka med 20 g av glas eller akryllocket. Kolla in den bild som illustrerar de redskap som du behöver. Det är anmärkningsvärt att Beckers eller refraktär att vara i en storlek som passar i pannan, som ska placeras i ett vattenbad.

Hur man gör hemgjord läppfuktighetskräm - Kvinnor TipsHur man gör hemgjord läppfuktighetskräm - Kvinnor Tips

ingredienser

 • 1 matsked sheasmör (4 g);
 • 1/2 matsked kakaosmör (3 g);
 • 1 tesked bivax soppa flingor (4g);
 • 1 matsked (eller 40 ml) av vegetabiliskt mandelolja (sötmandel ej) eller druvkärnor;
 • 2-3 droppar eterisk olja (välj en doft som du vill);
 • En kapsel av vitamin E (kan inte vara ampull).

Sätt att göra

Innan förberedelse, sanera med alkohol alla fartyg som kommer att användas och låt dem torka väl. Redan separera exakta belopp som kommer att behöva varje material för att underlätta beredningen av hemgjord läppbalsam.

 1. Placera ungefär tre fingrar i vattnet pannan och sätta eldfast inuti. Låt det värma på låg värme.
 2. Sedan in alla de fasta beståndsdelarna i glasbehållaren i ett vattenbad och hålla omrörning tills smält. Processen kan ta upp till fyra minuter.
 3. Det gjort, är det dags att sätta mandelolja och rör blandningen väl.
 4. Ta bort från pannan och placera behållaren Vitamin E kapsel, punktera behållaren med stiftet.
 5. Tillsätt sedan mellan två eller tre droppar eterisk olja och rör om. Vid det här laget bör blandningen vara mindre varm så att oljan inte avdunstar, men inte svalna för mycket, annars kommer det att hårdna.
 6. Nästa steg är att placera blandningen i akryl- eller glasburkar.

Nu när du har din hemlagad fuktgivande läpp, Du kan ta bättre hand om dina läppar. Förutom portion som läppbalsam, kan du använda denna "pomadinha" som nagelband fuktighetskräm också. Bra förberedelse!