Scleroterapi lovar att minska upp till 85% av fartygen - Women Tips

Foto: Thinkstock

Detta är inte namnet på behandling för skleros. Trots den komplicerade namn, är denna teknik en process för att torka telangiectasias, som är så avskydda "ådernät" som visas på våra ben utan att fråga tillstånd.

Varje kvinna kan ha dessa "ådernät" och dess uppkomst av anledningarna kan vara olika. Eftersom graviditet eller inaktivitet av skuld, eller helt enkelt på grund av genetisk bakgrund.

Problemet drabbar främst kvinnor, särskilt rökare, överviktiga, eller som arbetar sittande eller stående för länge. En annan avgörande faktor är användningen av p-piller eftersom de påverkar hormoner.

Sclerotherapy teknik finns redan för 75 år och utförs med hjälp av mikronålar. Det finns också möjlighet laserbehandling, men det är mer komplex och detaljerad. Medan sclerotherapy är enklare och är inte begränsad av fartygets storlek eller hudfärg hos patienten.

Naturligtvis proceduren, även om enkel, är inte trivialt. Då måste du göra en bedömning med en läkare vaskulär phlebologist att kontrollera källan till problemet. Om kärlen är enkla och små, bara göra proceduren. Men om de är mer komplexa och djup (med anslutning till den centrala axeln av fartyget), är det nödvändigt ett kirurgiskt ingrepp.

Den Sclerotherapy kan göras på samma klinik, är det inte nödvändigt att åka till sjukhuset. Förfarandet utnyttjar en mikro nål som injicerar en substans (inklusive glukos) som ansvarar för torkkärlet. Detta ämne antänds och härdar venen, vilket förhindrar blodflödet till platsen.

Inte tillämpningen av anestesi krävs och varje session varar i genomsnitt 30 minuter. De få möjliga biverkningar är obehag eller bränning vid applikationsstället och tyngd i benen.

Efter applicering bör patienten använda en stödstrumpor för att förhindra uppkomsten av många blåmärken och hjälpa det slutliga resultatet. Det är också klokt att undvika bubbelbad och pooler under minst 24 timmar efter applicering.

För ett bra resultat är det lämpligt att åtminstone tre till sex sessioner, med ett intervall på femton dagar mellan varje. Detta beroende på mängden och djupet av fartygen. Ändå vissa försiktighetsåtgärder är nödvändiga, hur man undviker solen om det visas en hematom. Fläckar och blåmärken som kan uppstå efter det att ansökan ska försvinna i den första månaden.

Efter applicering, försök att inte få ligga hela tiden. Walking är nödvändigt och hjälpmedel i hämtning.

Proceduren tenderar att minska från 65 till 85% av fartygen, men kan uppstå nya fartyg, är det nödvändigt att göra en halvårs underhåll.

Idag 30% av befolkningen har en typ av åderbråck och telangiektasi, och inom detta nummer, 70% är kvinnor över 30 år. Fortfarande, låt inte kärlen inte döljer benen, söka behandling och känner friare.