6 hälsosamma livsmedel som kan orsaka akne - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Vilka livsmedel såsom stekt mat, socker och alkohol skada och skada huden, så du är trött att veta. Vad kan verka förvånande är att vissa anses hälsosamt objekt kan också vara orsaken till oönskade akne utseende.

Om du följer en hälsosam diet, kanske de livsmedel som anges nedan är en del av din rutin. Är objekt som även räknar med bra näringsämnen och har positiva hälsoeffekter om de konsumeras i överskott kan skada hälsan hos din hud.

Detta betyder inte att du behöver för att eliminera dem från tidpunkten för din mat, det bara måste vara uppmärksam och lägga till dem i kosten måttligt.

Se nedan de 6 synes hälsosamma livsmedel som du inte kan föreställa vad som kan vara orsaken till dina finnar!

1. grekisk yoghurt

Vem gillar inte grekisk yoghurt? Förutom att vara läcker, är det rikt på protein, kalcium, kalium, magnesium, vitamin B6 och vitamin B12. Det är därför en mycket hälsosam mat. Problemet är att det är också mjölk. Ingen mejeri, oavsett hur friska de är, kan orsaka akne, eftersom de är kopplade till kroppens hormoner och är rika på östrogen. För vissa människor de inte göra någon skada, men om du lider av akne, får testat och minska förbrukningen.

2. Alger

Alger, liksom andra växter i havet, är en rik källa av jod. Jod är viktigt för en väl fungerande sköldkörteln och alger kan också vara en bra mat för dem som har ljus hy. Men när en rik källa till jod konsumeras i överskott, kan förvärra acne problem. Det finns ingen skada i att konsumera denna mat, bara undvika att äta ofta.

3. räkor

Skaldjur är bland de livsmedel som orsakar de flesta allergier, men många människor inte inser att är känsliga för dem. Om du är en av dem, kan livsmedel såsom räkor, krabba och andra skaldjur orsaka akne. Dessutom, de är också en källa till jod. Till skillnad från dessa livsmedel, fisk rik på omega 3 som lax, öring och hälleflundra, bidra till att förbättra hudproblem, så de är mer rekommenderas.

4. fullkornsbröd

Det är alltid närvarande i en mat dagligen som följer ett bra foder. Men om finnar är envis att visas, anser att det kan vara orsaken. Detta beror på att hela korn bröd är en källa till gluten, en ingrediens som orsakar känsligheten hos många människor, och akne kan vara ett tecken på intolerans mot det. När gifter inte kan utsöndras från kroppen genom tarmen, de går in i blodomloppet och söka en väg ut, vilket kan ske genom huden. Och även om du inte har intolerans, gluten, med tiden, kan orsaka hudproblem och dålig matsmältning. Det kan också orsaka magkramper och uppblåsthet, både också tecken på intolerans. Om du brukar äta och inte ser biverkningar, så ingen anledning att oroa sig. Men om du märker en hel del finnar, försöka ersätta den med en glutenfritt bröd.

5. Jordgubbar

De är läcker, och kan vara mycket hälsosamt. Men dessa frukter är en av de bästa källorna till vitamin C, som visserligen förebygga rynkor kan vara orsaken till problemet med akne. sura frukter såsom jordgubbar eller tomat kan utveckla problem i huden, liksom C-vitamin tabletter Håll ett öga!

6. jordnötspasta

Jordnötspasta är läcker, men kan också orsaka finnar. Detta sker av flera skäl. För vissa naturliga oljor och jordnötter fetter kan täppa till porerna. För andra kan det bero på jordnötter ämnen som orsakar allergier hos många människor och orsaka inflammation hos känsliga individer till dem. Oavsett anledning, återigen detta betyder inte att du ska klippa en gång denna mat, bara minska förbrukningen. Du kan också söka efter alternativ som smör gjort solrosfrö basis, E-vitamin innehåller mer fibrer och mindre mättat fett än jordnötter smör.

Nu när du läser dessa tips, ni vet: det är viktigt att upprätthålla balansen. Ingen bättre än dig själv för att se vad som äts och ta reda på vad som kan orsaka irriterande finnar. Lycka till!