12 tips och förslag för att ta hand om fett hår - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Oiliness av hår är ett problem som drabbar de flesta av befolkningen i världen, men ingen lider så mycket om det som kvinnor. Hårbotten med fet aspekt kan begå någon överproduktion, lämnar kvinna med ovårdade utseende.

Som lider av oiliness, står inför problem under alla årstider, men den typiska värmen i den brasilianska sommaren intensifierar produktionen av olja i hårbotten orsakar håret tvättas på morgonen för att komma till slutet av dagen utan volym och förekommer inte vatten där dagar.

Om du också lider av det onda, vet att några enkla åtgärder kan vidtas för att minska och förebygga allvarligare problem som seborroiskt eksem, en inflammation som orsakas av stor olja och bidrar till nedgången av ledningar och ökad mjäll.

Kolla in tips tolv utvalda för att hjälpa dig att uppnå en hälsosam hår, ljus, vacker och utan olja.

1 - Tvätta håret med varmt eller kallt vatten

Tvätta håret med vatten vid rätt temperatur är avgörande för hälsan hos ledningarna. De mycket varmvatten attacker hårbotten stimulerar talgkörtlar arbeta hårdare för att skydda den som aggression och när de arbetar mer, ökar oljeproduktionen.

Tvärtemot vad många tror, ​​fett hår bör inte nödvändigtvis tvättas dagligen, tvätta dem varannan dag räcker.

2 - Välj rätt schampo

Schampo för fett hår bör inte användas hela tiden, de förorsakar samma effekt av varmt vatten, att torka ut huden och stimulera talgkörtlarna att producera mer olja för att återfukta hårfibern. Växla till tvättning med schampo för fett hår i en tvätt och schampo med neutral PH balanserad på en annan. De antirresíduos och adstringerande schampon bör användas företrädesvis när trådarna är mycket smutsiga som mest två gånger i veckan.

3 - Var uppmärksam på att använda balsam

rekommenderas inte användning av balsam i hårbotten. Produkten bör appliceras direkt på händerna och sist längd till trådändarna, alltid skölj väl att lämna några rester. Dispensera användningen av produkter av typen 2 i 1 (schampo + balsam), och särskilt krämer utan sköljning.

4 - Håll ett öga på strömmen

Kraften påverkar direkt hårolja. Konsumtionen i execesso kolhydrater, mejeriprodukter och fet mat kan förvärra problemet. Så välja en balanserad kost med frukt och grönsaker i deras meny och eliminera fet mat och stekt mat.

5 - torktumlare, platt järn och locktång

Det finns ingen studie som visar att användningen av dessa enheter ökar oiliness av trådarna. Helst håret självtorka och löst, men om du inte ger upp torktumlaren, hålla den på ett avstånd av minst 15 cm så att värmen inte stimulerar talgkörtlar. Innan processen gäller värme aktiverade produkter som skyddar den intensiva hettan från ledningarna.

6 - ta händerna från hår

Pass händerna genom håret kastar dem från ena sidan till den andra kan vara en charm och även en vurm, men om du har fett hår, undvika att göra detta. De rester närvarande i händerna bidrar till ökningen av olja och smutsiga ledningar snabbare. Om du inte kan hålla händerna borta från håret, är lösningen för att fånga dem från tid till annan.

7 - Missbruka inte tillbehören

Wear mössor och halsdukar ofta också ökar oiliness av trådarna. Detta beror på att hårbotten slutar vara täppt, vilket ökar den naturliga produktionen av olja. Om du redan har fett hår, undvika den frekventa användningen av hattar, halsdukar och andra tillbehör som kan överrösta lädret.

8 - Produkter du bör undvika

De med fett hår bör undvika produkter utan sköljning som vaxer, pomades, styling krämer, silikoner och överflödigt fett. För att modellera håret, föredrar att använda gel och mousse. Du kan också använda leave-in tillämpa den på mitten av håret bara tips för att skydda kablarna mot överdriven föroreningar och ultravioletta strålar.

9 - Treat trådar

fett hår, liksom andra typer, måste också fukt, främst för att undvika försvagning av trådarna. Nyhet för fet garnet är argiloterapia en behandling baserad på sulforosa lera, rik på mineraler såsom kalcium, kalium, järn, zink, magnesium, kisel och natrium, vilket exfoliates biten och behandlar den hårfibern utvinning av hälsa i hårbotten och ledningar.

10 - Kontroll mjäll

Mjäll visas på alla hårtyper och problem har hårbotten i allmänhet, men oiliness överskottet i samband med inverkan av en svamp som kallas Malassezia, som förekommer i huden på oss alla, gör det mer benägna läder utbildning mjäll. Använd mjällschampon och undvika att sova med vått hår kan hjälpa till att kontrollera.

11 - Var försiktig med användning av pulver

Om sista minuten måste dölja mjäll, kan du ta till talk, som döljer den oljiga utseende, men risken för hårbotten nuvarande avslag och orsaka klåda är stor. Ta samma försiktig med produkter som mattande pulver och torrschampo spray. Båda bör användas sporadiskt och sparsamt.

12 - Koppla

Människor som är stressade tenderar att producera högre oljepriser läder hår, så lugn och avslappnad i dagliga aktiviteter är inte bara bra för hjärtat, men också till håret.

Du har nu värdefull information för att ta hand om hår och bekämpa oiliness, men om ditt ärende är extrem, den typ som orsakar obehag och stora begränsningar, se en hudläkare. Han kommer att granska ditt fall, hitta källan till problemet och ange specifika lotion för din behandling.