Hur man väljer ett bra anti-aging kräm - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Varje kvinna, oavsett ålder, tycker om att må bra om deras utseende. Exakt så ge inte upp söker behandling och bra produkter som kan hjälpa dem att upprätthålla en vackrare och ungdomlig hud.

Men med det stora utbudet av befintliga anti-aging produkter på marknaden, är det vanliga frågor som uppstår när man köper: hur man gör ett bra val? Vilka komponenter gör en anti-aging grädde verkligen effektiva? Dessutom, vad är den perfekta tiden att börja använda det?

Sara Bragança, medicinsk i Rio de Janeiro, post-examen i dermatologi och medlem av den brasilianska samhället av estetisk medicin, förklarar att de anti-aging krämer fungerar som antioxidanter, mjukgörande, stimulerande kollagen. Till skillnad från vad de flesta tror, ​​bör denna typ av produkt som redan börjar användas av kvinnor från 30 till 35 år.

"Valet av en bra produkt beror på flera faktorer, såsom personens ålder, din hudtyp. Emellertid aktiva som vitamin C, vitamin A-syra, glykolsyra, bland andra, är ofta "höjdpunkter.

Retinsyra, till exempel, är ett derivat av vitamin A och är ett aktivt främja olika åtgärder i huden, såsom förbättrad cellväxlings, bevattning, och färgar in kollagenfibrer. Exakt varför det är ett av de ämnen som är kända och indikerade för behandling av åldrande.

Alfa-hydroxisyror, såsom glykolsyra, används i många kosmetiska, cosmeceutical och läkemedel för fotoåldrande, de är mjukgörande och främja hudens vitare.

Eftersom C-vitamin är en kraftfull antioxidant och, i höga koncentrationer, är det också ljusare och deltar i kollagensyntesen. Men, som redan noterats, det är bara några exempel på tillgångar som kan förekomma i anti-aging produkter.

Men det är anmärkningsvärt att, trots många krämer lätt till salu (antingen på apotek eller på Internet), är det viktigt att konsultera en (a) hudläkare, kan du ange vilken är den lämpligaste produkten för varje kvinna - med hänsyn till deras typ hud, din ålder, resultaten hon hoppas behandlingen, bland andra viktiga punkter.

Anti aging produkter

Även en kräm särskilt bör anges för varje person, citerar Sara Bragança som exempel, bra anti-aging produkter på marknaden:

Anti-aging kräm La Roche-Posay Redermic för R $ 174,90 i Netfarma

Anti-aging kräm La Roche-Posay Redermic för R $ 174,90 i Netfarma

Anti-aging kräm La Roche-Posay Redermic ögon för R $ 140,90 i Netfarma

Anti-aging kräm La Roche-Posay Redermic ögon för R $ 140,90 i Netfarma

Trilift Face från R $ 165,20 i Dermage

Trilift Face från R $ 165,20 i Dermage

Anti-aging Facial Dior Capture från R $ 370 i Sepha

Anti-aging Facial Dior Capture från R $ 370 i Sepha

Hur man använder dem?

Inte tillräckligt för att köpa en anti-aging kräm och förväntar sig att göra "mirakel" i huden. För att uppnå goda resultat, är det mycket viktigt att den person som använder produkten på rätt sätt, vilket framgår av (a) hudläkare.

"I allmänhet, är den idealiska att krämer tillämpas dagligen: en mer specifik för dagen och en natt, med olika aktiva ingredienser", förklarar Sara läkare.

En annan fråga som uppstår i frågan gäller behovet av att köpa också, speciellt anti-aging krämer för halsen. De är också skyldiga? Eller så kan du använda samma kräm som används för ansiktet i nacken?

Sara Bragança påpekar att "det finns ingen kontraindikation att använda samma kräm för de båda områdena, men användningen av specifika krämer för nacken ger mer fukt, mjukhet och mindre surt."

Förutom krämer ...

Hur man väljer ett bra anti-aging kräm - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Det är mycket viktigt att notera att de krämer, men bra de är, bara biroll i en process för att bekämpa tidigt åldrande av huden.

För närvarande har många kliniker erbjuder behandlingar som hjälper till att bekämpa tecken på åldrande, lämnar huden vackrare och yngre kvinna. Enligt Sara Bragrança, behandling med pulserat ljus, CO2, fyllmedel och botulinumtoxin är några av de alternativ som finns.

Men precis som i fallet med att välja den bästa produkten, får endast en (a) hudläkare ange vilka är den lämpligaste typen av behandling för varje person.

Det är också värt att nämna att huden, under årens lopp, blir det en återspegling av levnadsvanor som personen hade till perioden. Exakt varför bör sjukvården i huden vara tidigt.

Och en viktig tips för detta är att använda solskyddsmedel varje gång, som UVA och UVB-strålar som avges av solen, är de stora fiender frisk hud, oavsett ålder.

Förutom solens skadliga effekter, andra faktorer skada huden genom hela livet: rökning, alkohol, dålig kost, bland annat.

Därför är det mycket viktigt även förvärva goda levnadsvanor tidigt för att förhindra överdriven oro för hälsa och skönhet i huden i framtiden.