Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ibland hår rop på hjälp. Torktumlare, strykjärn, pool, kemiska förfaranden och även de produkter som används i det dagliga livet kommer att lämna sin prägel på ledningarna. Håret torrt, livlös, med mycket frizz, låg glans eller pinsamt alltför lätt kan vara ett tecken på att det är dags att göra en hydrering.

Men hydrering, som ansvarar för att göra vattnet ersättning i slutändan är inte det enda sättet att behandla håret - och du kan behöva annan behandling. Att veta vad ditt hår verkligen behöver, är den idealiska att göra en snabb porositet test. För detta behöver du en hår och en kruka med vatten, helst en ljusfärgad pott för enkel visning. Sedan är det bara sätta tråden i vattnet och se vad som händer: Om tråden diskbänken, måste du återuppbyggnaden; om du bor i mitten, du behöver näring; flyter, är behovet av fukt.

Om vad du behöver är återfuktande, goda nyheter: göra behandlingen hemma är enkelt och inte dyrt ut. Förutom att kunna hitta olika produkter redo att marknaden med prisvärda prisklasser som passar alla plånböcker, kan många naturliga ingredienser hjälpa till uppgiften. Oberoende av den valda metoden för att göra behandlingen för att hålla håret hydratiserat det ideala är att processen är en del av kapillären rutin och upprepades med viss frekvens.

"Det rekommenderas att upprätthålla en viss fuktgivande rutin - en gång i veckan kan utföras i de mest kritiska fall, eller var 15 dagar. Men när håret genomgår en kemisk process, blir denna hydrering ännu viktigare. När trådarna utsätts för havsvatten eller poolen, är också viktigt ", rekommenderar Simone Andrade, frisör Walters Coiffeur Center i Rio de Janeiro.

Alla hårtyper kan (och behöver) för att ta emot hydrering: rak, lockigt, krulligt, fet, torr, färgat. I denna fråga hittar du tips om hur man hydrering hemma, både med färdiga masker som med hemlagad recept. Kolla!

Läs också: 12 masker för hår testats och godkänts av bloggare

Hydra med masker

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Det vanligaste sättet att göra återfukta håret hemma är att använda färdiga masker. Produkter i allmänhet en tjockare kräm, inser, ensam, för att återställa skönhet och hälsa trådar och är tillgängliga - både vad gäller kostnad och praktiska att hitta.

Ansökan är inte världsfrämmande; du kan göra hemma utan huvudvärk och utan att behöva gå till salongen varje gång håret måste hydrerad. Vanligtvis kommer varje mask med specifikationen i förpackningen det ska användas och det är viktigt att följa instruktionerna - särskilt tid att "vila" av produkten i trådarna.

I allmänhet, steg för steg för att tillämpa en återfuktande mask är som följer:

  1. Tvätta håret med schampo;
  2. Skölj väl;
  3. Applicera masken på vått hår;
  4. Låt produkten fungerar som den tid som anges på förpackningen;
  5. Skölj och avsluta som vanligt.

Alternativen återfuktande masker på marknaden är många. Du kan hitta produkter för alla hårtyper, från mycket olika priser. När du köper, hålla ett öga på angivande av tillverkaren och välj det som passar din hårtyp.

"Produkterna få identifieringsetiketter, men söka hjälp från en professionell kommer också att hjälpa, även för dem som har svårt att känna igen mycket typ av håret mer tekniskt sätt", föreslår Simone.

Läs också: Capillary Schema: fullt schema för att återhämta sig även de mest skadat hår

12 fuktgivande masker som är värt investeringen

Kolla in galleriet nedan de mest rekommenderade fuktgivande masker, som finns på apotek, stormarknader, kosmetiska butiker eller nätbutiker.

Yamasterol gult för R $ 5,69 i övningar

Yamasterol gult för R $ 5,69 i övningar

Elsève Arginin Motstå av R $ 11,90 i USA

Elsève Arginin Motstå av R $ 11,90 i USA

Läs också: Co-tvätt: tvätta teknik som gör vackra hår och släckt

Pantene Pro-V intensiv återfuktning för $ 21,20 i Ikesaki

Pantene Pro-V intensiv återfuktning för $ 21,20 i Ikesaki

Tresemmé djup fukt Fukt Rich för $ 8.37 på Droga Raia

Tresemmé djup fukt Fukt Rich för $ 8.37 på Droga Raia

Natura EKOS Chestnut av R $ 32,80 i Natura

Natura EKOS Chestnut av R $ 32,80 i Natura

Native SPA Manoi & Argan från R $ 38,69 i apotekare

Native SPA Manoi & Argan för R $ 38,69 i apotekare

Head & Shoulders återfuktande för R $ 8,02 i Onofre

Head & Axlar hydrering för $ 8,02 på Onofre

Silicon Mix Bamboo för R $ 63,20 under säsongen Cosmetics

Silicon Mix Bamboo för R $ 63,20 under säsongen Cosmetics

Moroccanoil Intense Hydrating Mask av R $ 322,90 i Beauty Web

Moroccanoil Intense Hydrating Mask av R $ 322,90 i Beauty Web

Kérastase Masquintense för R $ 189,13 i Super vackra Cosmetics

Kérastase Masquintense för R $ 189,13 i Super vackra Cosmetics

L'Oréal Absolut Repair Neofibrine por R$ 227,00 na Casa Nostra Cosméticos

L'Oreal Absolut Repair Neofibrine för R $ 227,00 på Casa Nostra Cosmetics

Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue för R $ 101,99 i Beauty Web

Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue för R $ 101,99 i Beauty Web

Viktigt är olika nyanser har mer än en funktion utöver hydrering och reagera på olika sätt för att passa alla hårtyper. Det bästa sättet att hitta den produkt som fungerar bäst för dig är att testa.

Hydra med hemgjorda recept

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Utöver de marknads maskerna kan flera naturliga produkter hjälper tråd hydrering. I detta fall är fördelen med en stor effekt, mer hydratiserade och vackra garner och tillbringa ännu mindre (eller ingenting!) Med hjälp av bara vad du redan har hemma.

Hemlagad fuktgivande recept är riklig och har de mest olika typer av ingredienser. Före testning, alltid kontrollera kvaliteten på den produkt som skall tillämpas. "Bland de mest naturliga ingredienser, jag påpeka honung, mosade avokado och olivolja", säger Simone.

Många hemlagad recept går utöver effekten av fukt och har också närande åtgärder. I det här fallet, förutom att fylla på fukt tråd, tillämpa masken kommer att bidra till att fylla lipider, upprätthålla vackert hår och linje. Intäkter ledande oljor, till exempel, har denna dubbelverkande.

Kontrollera 20 hemlagad fukt recept gjorda med naturliga ingredienser:

1. Vätske med yoghurt: Blanda en matsked äppelcidervinäger och honung i medel gryta med yoghurt. Applicera på hårförlängning, låt den stå i 15 minuter och skölj med varmt vatten. Masken kan också göras endast med yoghurt. I det här fallet lämna det i 30 minuter.

2. Hydra med olivolja: separera en tillräcklig mängd olja för hela längden på ditt hår och värme i mikrovågsugn. Tillämpas från rot till topp, massera hårbotten några minuter. Täck håret med en varm handduk och låt den stå en natt eller i minst 30 minuter. Slutföra tvättning med schampo och balsam.

3. Vätske med ägg: Blanda tre ägg med två matskedar olivolja och en matsked honung. Applicera över hela håret, inklusive hårbotten och täck den med en duschmössa. Låt stå i 30 minuter före sköljning.

4. Hydratisering med vinäger: separat äppelcidervinäger i en tillräcklig mängd för att tillämpa i hela håret. Med hjälp av en bomulls, applicera vinäger rot till topp. Skölj håret i fem till tio minuter efter applicering.

5. Hydratisering med majonnäs: tillämpa en kopp majonnäs i fuktigt hår, massera väl hårbotten till ändarna. Täck håret med en duschmössa och lämna majonnäs agera i en timme. Skölj och tvätta med schampo som vanligt.

6. Vätske med mjölk: med hjälp av en bomullstuss, tillämpa mjölk (okokt) över hårförlängning, inklusive roten. Låt stå i en timme och tvätta håret som vanligt.

7. Hydratisering med avokado: skala en mogen avokado och mosa den väl. Lägga till två matskedar olivolja och blanda till att bilda en tjock, homogen vätska. Applicera i fuktigt hår, som redan har tvättas med schampo. Låt stå i 30 minuter och skölj.

8. Hydratisering med honung: Blanda en halv kopp honung och tre matskedar olivolja. Applicera på håret, med början från hårbotten till ändarna. Wrap huvudet med en varm handduk och låt den stå i 30 minuter. Slutföra tvätt med schampo.

9. Hydratisering gelatin: värma upp en kopp vatten och tillsätt ett paket av gelatin utan smak. Rör om väl för att bilda ett slags gel. Efter tvätta håret med schampo, applicera gelatinet i trådarna och hårbotten. Låt sitta i några minuter innan du sköljer med varmt vatten.

10. Hydratisering aloe: göra en juice med en del av kärnan i ett aloelöv och ett glas vatten, slår biandaren. Applicera aloe vera juice på håret tvättas med schampo, med hjälp av en bomullstuss eller en borste. Låt sitta i några minuter, skölj och avsluta tvättning med balsam.

11. Hydratisering med öl: Spraya öl på håret redan tvättas med schampo och låt den torka naturligt eller torka den med torktumlaren. Lukten av öl med några torrt hår.

12. Hydratisering med banan: blanda en mosad mogen banan, en matsked mandelolja och två matskedar honung tills slät. Applicera blandningen över hela hårförlängning och låt den stå i 30 minuter. Skölj noga med varmt vatten.

13. Hydratisering med kamomill: förbereda mitt kamomillte cup, så att den kan stå. Lägg 1/4 kopp olivolja och blanda. Applicera över hela håret och låt den stå några minuter.

14. Hydratisering med pumpa: laga en skivad pumpa i ca 20 minuter. Sedan knåda väl tills den bildar en puré och till vanlig yoghurt utan smak, blanda tills slät. Applicera på håret och lämna det mellan 15 och 20 minuter. Skölj och tvätta med schampo.

15. Hydratisering med papaya: separata en kopp hackad papaya, ett glas hackad banan, ett glas naturlig yoghurt, en matsked honung och en matsked kokosolja. Smälter samman för att bilda en pasta. Applicera trådarna och täck med en duschmössa. Låt stå i 30 minuter och tvätta håret som vanligt.

16. Hydratisering med olja, honung och glycerol: blanda två matskedar honung, två matskedar av glycerin och två matskedar olivolja. Applicera blandningen på håret vid tidpunkten för tvättning, redan ha tvättat med schampo.

17. Hydra med äggvita: separata äggvitor, i tillräcklig mängd för att täcka sitt hår. Applicera ledningarna och lämna det i 20 minuter. Slutföra tvätt normalt.

18. Hydratisering med kokosnötolja: tillämpa kokosolja hela hårförlängning och hårbotten, massera väl. Låt sitta en hel natt. Skölj på morgonen.

19. Hydratisering med mjölkpulver: tillsätt vatten till 1/4 av pulveriserad mjölk för att bilda en mjuk deg. Applicera blandningen över hela håret, massera. Wrap huvudet med en varm handduk och låt den stå några minuter. Skölj och avsluta tvättning med schampo.

20. Hydratisering med majonnäs och avokado: älskat en mogen avokado och blanda väl med en kopp majonnäs. Applicera blandningen på trådarna, från rot till topp. Låt stå i 20 minuter och tvätta håret med schampo.

Som bloggare gör hydrering hemma

Att inspirera hans ögonblick av hydrering hem, kolla in några tips och recept för återfuktande masker av bloggare och hur de tillämpar dem i håret.

Rayza Nicácio

Rayza visar hur ett hem hydrering med hjälp av en mask av hydratiseringsvätska Bepantol och socker. En bloggare visar hur man gör blandningen, tillämpa masken på håret och visar hur till slut.

julia Doorman

I den här videon, bloggare Queen of Hair visar hur det tillämpar en återfuktande mask redo, ansöker om lås och få en fot från roten. Förutom tillämpningen av masken, Julia ingår även efterbehandling med torktumlare och en silikonolja.

Mari Morena

Mari Morena lär ut hur man hydrering i håret med aloe, steg för steg - från hur man får kärnan i aloe vera och utarbetandet av masken till ansökan. Bloggaren aktier som hydrering lämnar ljustrådar med glans och lämnar håret utan volym.

Aline Amaro

I den här videon, Aline Amaro lär receptet och tillämpa en återfuktande mask gjord med klar, extra jungfruolja och socker. Uppgiften om youtuber är att göra denna återfuktande en gång i veckan för att hålla den vackra hår.

Mariana Ribeiro

Mariana Ribeiro tips är ett recept som tar hydrering mask redo, majsstärkelse, vatten och socker. Bloggaren visar också hur man ansöker och avsluta håret. Den utlovade effekten är mer slät, mjuk och friska ledningar.

Dobruskii

Dobruskii rekommenderar detta hydrering särskilt för dem med torrt hår, som missfärgas eller färgning trådarna. För att förbereda mask, helt enkelt använda en återfuktande mask av ditt val och majonnäs. Videon visar framställningen och tillämpning.

Inkludera hydrering i din rutin kommer att gå långt för att hålla håret friskt och vackert utseende. Oavsett om du använder hemgjorda recept eller färdiga masker, är hydrering inte är en svår behandling att göra. Njuta av tips för att komma igång med processen hemma!