Foto: Uppspelning / Negin Mirsalehi

Foto: Uppspelning / Negin Mirsalehi

Den makeup är den speciella touch till utseende, erbjuder mer elegans och ger den färdiga sammansättningen. Att ha denna effekt, måste den ha enhetliga färger som matchar färgerna och temperaturer av kläder och även din hud.

Och att veta vad rätt färger är inte en så svår uppgift. Du kan dra nytta av de harmoniserings små regler och även bryta dem som sin djärvhet och kreativitet.

Ett annat alternativ är att förlita sig på stöd från en skönhet konsult, men om du inte har tillgång till den här funktionen är det bästa sättet att skapa vackra utseende är att informera med följande tips och öva idéer och inspiration.

Här är hur man väljer och använda rätt makeup för varje komposition, harmonisera makeup med de valda kläder, men alltid respektera din hudton.

Hur man matcha makeup till din hudfärg

Att välja rätt makeup, är det första steget för att förstå färgen på huden i fråga. "Vad kommer att avgöra den färg som värderar varje person är temperaturen (om det är varmt eller kallt), värdet (om det är ljust eller mörkt) och intensitet (levande eller ogenomskinlig)" anger Lu Rosa, konsult mode och stil.

Läs också: Lär dig att göra en ljus och vacker makeup

Och hur vet du vad din hudfärg? Det finns enkla sätt som kan hjälpa dig ta reda på. Den första är att placera små näsdukar eller bitar av färgat tyg intill ansiktet och se vad fler färger förbättra din hud. Hon tillträder temperatur höjdpunkt: om varma färger, kommer din hud vara varm, och vice versa.

Vissa funktioner kan hjälpa dig att bestämma "temperaturen" för din hud:

Foto: Kvinna Tips

Foto: Kvinna Tips

Ett annat sätt är att använda två mynt, ett silver och ett guld, och placera dem i ansiktet, en i bocheca. Se vilka standardiserar bäst med din hud: det är silver, hennes hud är kall, och är gyllene, kommer att heta.

Gör de bästa färgerna för varma och kalla hud

För varmare hudtoner, är tanken att använda mer jordnära färger. Lu föreslår en kombination inte ha fel: ögon, brunt penna och en gyllene kontakt ögonlocken; äpplen, orange rodnar som persika; i munnen, avsluta med ett gott rött.

Redan kylan, enligt den professionella, bör de välja mer slutna färger. Penna och grafit nyanser eller svarta toner, som kan följa med silvertoner i skuggan. Den idealiska rodna för denna typ av hud kommer att ha mer ljus effekt som ovan. I munnen, för att slutföra produktionen, färgerna väljs bör dra rosa också, och kan våga ännu mer intensiva färger som rubin och vin.

Läs också: Hur man kombinerar makeup med ögonfärg

Kolla in några förslag toner för att göra några av de objekt att inspirera dig:

Foto: Kvinna Tips

Foto: Kvinna Tips

Hur man kombinerar makeup med kläder

Med de definierade hudtoner, är det lättare att välja färgerna på kläderna. De färger som harmoniserar blir densamma i kläder och makeup, så det är bara att förstå hur kommer kompositionen.

Titta + neutral färg makeup

Om du väljer mycket kontrasterande färger på kläder, undvik att använda den i make. Detta kan bli mycket tung och disharmoniskt sammansättning. Så föredrar ljusa, neutrala nyanser. Den nakna läppstift här är välkomna!

Foto: Uppspelning / Blog Thassia | Camila Coelho | Negin Mirsalehi | Anne Hey Beauty

Foto: Uppspelning / Blog Thassia | Camila Coelho | Negin Mirsalehi | Anne Hey Beauty

Titta + neutral slående makeup

Längre om du föredrar mer neutrala färger i kläder, i synnerhet om en del av dina toner, njuta av vågad makeup. Satsa på mörkare ögon och läppstift med starkare och högre pigmente färger.

Foto: Uppspelning / Blog Thassia | | Negin Mirsalehi | Anne Hey Beauty

Foto: Uppspelning / Blog Thassia | | Negin Mirsalehi | Anne Hey Beauty

Förutom den speciella färgpaletten för din hud, kan du också söka efter andra färger, men som inte följer samma temperatur som huden, ger ett positivt resultat i produktionen. "Vissa färger är universella och ser bra ut på någon, inte missa bet petroleum blå, acqua, violet blue och marinen", föreslår konsulten.

Läs också: basic makeup Guide

Det är mycket viktigt att notera att våga är släppt! Om du inte är rädd för att skapa och vill satsa på ett slående utseende och vill komplettera med en slående gör också, det finns inga regler som hindrar dig det! Reglerna är till för att underlätta valet av make, men bryta dem en del av det roliga! Var inte rädd för att skapa kombinationer och fly snarare än skicka Playbook. När allt kommer omkring, det är du som vet vad som är bäst i ditt ansikte och ditt utseende.

vackra kombinationer för att inspirera dig

Inget bättre att röra upp din skapelse med borstar och paletter göra än att se vackra kombinationer med underbara utseende och smink ännu mer häpnadsväckande, varierar i stilar från den mest diskreta till det mest slående. Kolla in:

Titta neutral + göra neutral

Foto: Uppspelning / Camila Coelho

Foto: Uppspelning / Camila Coelho

Titta + neutral rött läppstift

Foto: Uppspelning / Negin Mirsalehi

Foto: Uppspelning / Negin Mirsalehi

Titta färgstarka make neutral +

Foto: Uppspelning / Chata gummistövel

Foto: Uppspelning / Chata gummistövel

Titta + färgstarka slående makeup

Foto: Uppspelning / konstläder

Foto: Uppspelning / konstläder

Som ni kan se, reglerna och komma bort lite mer vågad och anpassa utseendet på det sätt som passar dig är den idealiska formel för att uppnå ett utseende som lämnar dig till mods och må bra. Prova olika kombinationer, speciellt innan en stor händelse och välj mer värde kläder och hennes drag och hudfärg.

Använda färghjulet för att välja färger

Foto: Kvinna Tips

Foto: Kvinna Tips

Färghjulet är ett av de verktyg som används av professionella för att underlätta upptäckten av vissa toner för att harmonisera make. Den består av regnbågens färger och dess derivat och hjälper färgseende och förhållandet mellan dem, för att generera kombinationer.

Han kan hjälpa dig att bättre förstå hur man kan förbättra eller komplettera tonerna. Om tanken är kontrasten bör de färger som används i kombination komplettera, det vill säga måste lämnas in i cirkeln. Men om avsikten är att komplettera, kommer den bästa sammansättningen vara med liknande färger som är sida vid sida i verktyget.

Här är hur man använder färghjulet i deras dagliga i smink, kläder och även hårfärg:

Med alla dessa riktlinjer, som nu, att upp till en tid av kreativitet och använder ingen obeslutsamhet dilemma. Gör testerna hitta sin ton och välja färger som bäst förbättrar deras skönhet. Missbruk av kreativitet för att kombinera dem och uppleva vad som ser bäst på dig och påtala var att gå!