Hydrokinon: riskerna är värt det? Hudläkare betyg - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Hudvård närvarande i rutinen för de flesta kvinnor, bland annat olika typer av krämer, syror, salvor, mjukgörande, antioxidanter och regeneratorer. All den kvinnliga arsenal som används för att ta itu med eventuella problem som kan hota vävnaden obefläckade huden och lämnar den lisinho och helst helt jämn. Hydrokinon är en annan av de produkter som lovar mirakel stor hud.

Används för att lätta fläckar, är hydrokinon föremål för livlig debatt mellan dess anhängare och dess inkvisitorer. En hudläkare Helena Zantut säger så mycket diskussion beror på det faktum att produkten måste användas på rätt sätt, annars kan orsaka en rad biverkningar.

Vad är hydrokinon?

Helen förklarar att hydrokinon är en aromatisk organisk förening "används för att lysa upp mörka fläckar på huden." Säljs under olika namn, fungerar produkten som en pigmentborttagning ämne, bidrar till att hämma melanin produktionen av cellerna och blockerar deras ackumulering. Denna funktion är det som ger effekten av minskning av mörka fläckar, akne märken och även fräknar.

Vilka är biverkningarna av missbruk av hydrokinon?

För det första kan hydrokinon orsaka överkänslighet för hudkontakt av solljus, vilket innebär att det kommer att vara mer benägna att utveckla nya fläckar. Detta kan leda till att behandlingen till ett visst område löper skada andra.

Vissa patienter rapporterar vid användning av läkemedlet, en viss hudrodnad och klåda och torrhet. Helena säger att dessa problem bara kan undvikas genom korrekt användning av produkten, alltid med ledning av en professionell dermatologi. "Hydrokinon måste vara väl användas. Du måste börja med en mycket lätt koncentration och öka koncentrationen gradvis "förklarar han," i sommar, är det inte rekommenderat att använda produkten om patienten bestämmer sig för att gå till stranden, till exempel. "

På grund av dessa komplikationer och deras eventuella cancerframkallande verkan (ännu inte visat), har FDA tillsynsmyndighet i USA föreslog ett förbud mot försäljning av hydrokinon på apotek.

Hur man undviker biverkningar av hydrokinon?

Den medicinska övervakningen uttryckligen för alla typer av hälso- och sjukvård, även aktuell som med hydrokinon. Konsultera en professionell och ge honom all nödvändig information om din sjukdomshistoria innan en ny behandling minskar risken för inför problem på grund av allergier och irritationer, till exempel.

Helena stryker även vikten av efter behandlingen enligt vad som utsetts av hudläkare. I fallet med hydrokinon "den ideala är att använda på natten, alltid åtföljs av ett solskyddsmedel på morgonen och aldrig använda produkten utan recept."

Denna typ av vård gör att din kropp att göra det mesta av behandlingen och inte lider av oväntade reaktioner, vilket kan vara smärtsamt och lämnar permanenta märken på huden och även ge mer allvarliga hälsoskador.

Hur mycket och var man kan köpa hydrokinon?

Hydrokinon: riskerna är värt det? Hudläkare betyg - Kvinnor Tips

Foto: Reproduktion

Priset på produkten varierar, eftersom den säljs av olika laboratorier i olika koncentrationer och med olika namn. Hydrokinon kan också manipuleras. Prisintervallet är mellan R $ 20 och R $ 30, enligt forskning utförs i vissa apotek. Det lägsta priset vi hittade i hydrokinon var i apotek Onofre, för R $ 18,89.

Köp hydrokinon nu!