Bepantol: 13 olika sätt att använda salvan

Foto: Reproduktion

Av de många skönhets tricks som finns i tidningar och bloggar för närvarande nästan ingen är så eniga som Bepantol. Konton av underverk åstadkommit genom mirakel i form av läkemedel är så vanligt att det ibland är svårt att skilja vad som är sant och vad som är just spänning. Om du aldrig har provat - eller upplevt, men är inte säker på hur man använder Bepantol - är följande guide skräddarsydd för dig.

13 olika sätt att använda Bepantol

Den Bepantol tillåter olika användningsområden, vissa till och med ganska ovanligt. Varje typ av produktpresentation - kräm, lösning eller barnet - är för vissa specifika användningsområden. Dess vanligaste användningen är för hud hydrering med salvan. Se nedan för andra sätt att använda de tre typerna av Bepantol:

Bepantol kräm / salva:

1. Påskynda läkning av brännskador, mindre skärsår och tatueringar

2. Återfukta händer och fötter (över natten så att produkten inte glider i händer och fötter)

3. Återfukta knän, armbågar och andra förtorkade delar av kroppen

4. Låt den vackra och nagelband hydrerad undvika även behovet av att ta bort dem (måste också tillämpas före sänggåendet)

5. Hydrat och ta hand om torra läppar (gäller innan sängen och under dagen om det behövs)

6. Mjuka mörka fläckar som solfläckar och fläckar på armhålorna och ljumsk

7. Reducera mörka ringar (gäller innan sängen varje dag)

8. Låt regionen mer hydratiserade ögonbryn hår som växer mer och vackrare

Bepantol Lösning:

9. Minska rodnad och irritation orsakad av rakning

10. Återfukta torra ändar hår (blanda 1 cap till balsam eller mask)

11. Mildra och förhindra bristningar (tillämpa den önskade regionen före sänggåendet)

12. Lämna de vackraste och starka fransar (gäller med försiktighet inte röra ögonen)

Bepantol Baby:

13. Lindra och läka utslag på olika kroppsdelar, även i områden av friktion, såsom låren

Bepantol: var man kan köpa?

I Brasilien är Bepantol linje fortfarande lite blyg. Kolla vad vi hittade i Brasiliens Bepantol raden:

Bepantol baby 20g för US $ 12,99 i Netfarma

Bepantol baby 20g för US $ 12,99 i Netfarma

Bepantol Derma Cream för R $ 25,39 i Araújo

Bepantol Derma Cream för R $ 25,39 i Araújo

Bepantol Derma 50ml lösning för R $ 27,99 i Araújo

Bepantol Derma 50ml lösning för R $ 27,99 i Araújo

Bepantol Derma Spray 50ml lösning för R $ 35,90 i Araújo

Bepantol Derma Spray 50ml lösning för R $ 35,90 i Araújo

Bepantol Derma Lip Regenerator för R $ 26,09 i Netfarma

Bepantol Derma Lip Regenerator för R $ 26,09 i Netfarma

Bepantol Mamy cream gravid med R $ 72,80 i Araújo

Bepantol Mamy cream gravid med R $ 72,80 i Araújo

I brasilianska apotek hittar salvan i Baby versionen och Derma och lösningen i den version med dexpantenol och Derma. Utanför Brasilien, USA och europeiska linje kan du hitta produkter som solskydd, fuktkräm för ansikte och kropp, läpp fuktighetskräm och fuktgivande för händer och fötter.

Varför Bepantol vände feber?

Den Bepantol blev älskling av den kvinnliga publiken, framför allt på grund dess formel är starkt fuktande och struktur möjliggör enkel applikation och en nästan omedelbar resultat och ett brett utbud av användning. Den Bepantol lösning bara för att nämna ett exempel, kan även användas för att återfukta håret.

Den Bepantol är en farmaceutisk förening som ursprungligen marknadsförs som salva mot blöjeksem, vanligt hos barn, som bar namnet Bepantol Baby. Därefter började pomadinha skall anges av professionella tatuerare att ta hand om den tatuerade huden - utsedd till läkning och återfuktande, föll produkten i förälskelse av denna konst.

Slutligen, en dag bestämde någon att testa kraften i Bepantol i huden fukt som helhet, och inte bara i tatueringar. Absolut framgång började spetsen för att cirkulera från mun till mun tills varumärket lanserat två versioner särskilt användas som skönhetsprodukter: Derma Bepantol och Bepantol lösning.

Enligt produktetiketten är de tre formler anses healing och dess aktiva ingrediensen är dexpantenol. Dess egenskaper tillåta användning är i ärr, hudinflammation, brännskador, mindre skrubbsår, utslag, sprickbildning i läppar och rágadas (sprickor) bröstvårtorna. Skillnaden ligger i presentation: medan Bepantol baby och Bepantol Derma salvor säljs i rör är Bepantol lösningen en vätska för att underlätta deras tillämpning i håret, till exempel.

Det finns kontraindikationer?

Tillverkaren anger i bipacksedeln, som bara är Bepantol kontraindicerat om patienten har känd överkänslighet mot någon av komponenterna i formeln. Det finns inga rapporter om överdosering eller ens specifika varningar om användningen av produkten. Ändå är det viktigt att rådfråga din hudläkare innan du kör till apoteket.

Bepantol mot skador orsakade av strålbehandling

Enligt en studie kan Bepantol också användas för att lindra biverkningar hos personer som har genomgått strålbehandling (cancerbehandling) och har genomgått behandling i hudreaktioner, radiodermatites samtal. Fortfarande enligt undersökningen skulle behandling med Bepantol vara lika effektivt som behandling med Theta-kräm, som redan används för att mjuka upp radiodermatites.