Skador som artificiellt ljus kan ge torr hud - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

De har fel som tror att vara skyddad från solljus med huden skyddas. Som solen avger ultravioletta strålar, synligt ljus inomhus som lysrör och dator ljus också emittera strålning som orsakar förändringar i DNA hos huden och utlösa skadliga effekter som fläckar och åldrande.

Det var slutsatsen av en studie publicerad i tidskriften "Photo and Photobiology" och därefter diskuteras av den brasilianska Society of Dermatology.

Naturligtvis jämfört med skador som orsakats av sol effekter strålkastarna är mindre aggressiva och skadliga. Man kan säga att åtta timmars exponering för inomhusbelysning som kontor, till exempel, motsvarande en exponering på 1 minut och 20 sekunder på en klar sommardag.

Först denna siffra kan även parerecer obetydlig, men om du lägger upp den här gången på en månad, ett år och under många år, resultatet kan vara alarmerande nog att övertyga dig att inte lämna huset utan skydd, även på dagar som inte ingen sol och du kommer att behöva tillbringa hela dagen arbetar.

Intensiteten av de skador som orsakas av lamporna är variabel. Den lampas uppvärmningen, såsom dikroiskt, tenderar att vara mer skadlig än de kalla lampor, vilka emitterar strålning vid en lägre intensitet. Redan lampor och reflektorer av tandläkare, till exempel, tenderar att vara mer aggressiv att komma närmare ansiktet.

I Brasilien är antalet människor som förhindras med daglig användning av solskyddsmedel fortfarande liten. Även i fallet med ett land med ett tropiskt klimat och soligt större delen av året, de flesta människor minns solkräm när man går till stranden eller poolen. De som sysslar med skydd mot synligt ljus är ännu mindre och en av de viktigaste faktorerna är bristen på kunskap om riskerna.

Enligt hudläkare Sérgio Schalka, en medlem av São Paulo regionala styrelse den brasilianska Society of Dermatology, synligt ljus kan producera fria radikaler som orsakar förändringar i pigmente celler, melancócitos och producenter av kollagen, fibroblaster, så även med användning solkräm, kan vissa människor upplever hudfläckar kallas melasma. Medan solens strålar är ansvariga för 67% av produktionen av fria radikaler, är synligt ljus ansvarig för 33%, enligt internationella data.

Vissa dermatologer ifrågasätter effektiviteten i solskyddsmedel för att skydda de synliga ljus, eftersom de endast skyddar mot förekomsten av UVA och UVB-strålar. För andra kan bara fysiska filter tjockare konsistens som baser blockera effekterna av ljus på huden, eftersom de blockerar strålning och reflektera ljusenergi. Så för att vara riktigt skyddas från solens ljus, måste du använda en bra lager och riklig, speciellt på ansikte, händer och hals, som tenderar att vara mer utsatta och återanvända åtminstone en gång under hela dagen.

Risken finns, det är sant, men det finns ingen anledning till stor oro, eftersom det inte finns något samband mellan effekterna av artificiellt ljus med hudcancer. En dos mer noggrant hur att inkludera filter använda i din dagliga skönhetsvård kan du nu se en frisk hud och vacker i många år.

Den enda artificiellt ljus associerat med fall av hudcancer används i garv kameror, som besitter en hög strålningsindex UVA kan utlösa sjukdomen.

Vem gör huden behandlingar med kemikalier, såsom laser skal eller sjukdom bärare utlöses av solexponering såsom lupus eller tenderar att utveckla melasma, borde ha mer uppmärksamhet och omsorg.

Det finns ingen flykt, vare sig hemma, på jobbet eller utomhus, är ständigt föremål för förekomsten av ljus vår hud, så det är bäst att undvika att säkerställa alltid vacker hud.

För närvarande marknaden erbjuder en mängd olika produkter för att hålla din hud skyddad och vad som inte saknar alternativ. Det finns makeup med skydd, mjukgörande med solkräm som återfuktar och skyddar samtidigt, specifika produkter för specifika områden i kroppen, ansikte och händer, specifika filter för varje typ av fet hud, akne och torra versioner i grädde, gel och spray och med olika skyddsfaktorer, så varför inte försumma.

Och glöm inte, oavsett din hudton bör solkräm inte undvaras och ljusare färg, desto större måste skyddet. Ta hand.