6 huskurer för att förstärka naglar - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Breaking spiken: detta är en av de mest irriterande saker som kan hända med en kvinna. Förutom smärtsam äventyrar utseende händerna och kan gå galet dem som är angelägna om att hålla perfekt varje detalj i kroppen och om du inte har ett sandpapper runt, är säker på att många timmar skruva den brutna nageln på kläder, stoppade av kontorsstol, bilbarnstol och något tyg yta som du närmare till hands.

Naglar som bryter lätt kan vara ett symptom på många hälsoproblem som bör åtgärdas direkt med en betrodd läkare, men om problemet är bara med bräcklighet, kan vissa hemgjorda recept som de nedan vara mycket användbar.

1 - Behandling med olivolja

Du behöver bara olivolja. Varje dag innan sängen, blöta fingertopparna i en behållare som innehåller olja och hålla under en period på 15 till 30 minuter. Denna procedur återfuktar naglarna och hindrar dem från att bryta lätt.

2 - Behandling med hemlagad grädde

Du behöver en matsked färsk makrill soppa, fyra matskedar vatten soppa, en matsked kakaosmör te och en tesked lanolin. Koka vatten med makrill. I en annan behållare, blanda kakaosmöret och lanolin i ett vattenbad. Tillsätt vatten långsamt med hästsvans och blanda allt till en krämig substans. Applicera en fuktighetskräm.

3 - Behandling med kryddnejlika och olivolja

Du kommer att behöva 30 gram kryddnejlika och 200 ml olivolja. Koka blandningen i ett vattenbad under ca tre timmar, sedan sila den. Massera dina naglar med produkten under en period av tio dagar.

4 - Behandling med mandel, jojoba, vitamin E och aprikos

Du kommer att behöva en jojobaolja sked, en aprikoskärnolja sked, en sked av mandelolja och en flaska av vitamin E - lampan kan köpas på någon butik kosmetika. Blanda alla ingredienser i en behållare och applicera några droppar botemedlet på naglarna två gånger om dagen. Massage naglar och sedan låta torra botemedel ensam.

5 - Behandling med ägg, mandelolja och papaya

Du behöver en matsked äggula soppa, två matskedar papaya juice och en halv tesked mandelolja soppa. Blanda alla ingredienser och applicera på naglarna, massera försiktigt. Låt stå i 30 minuter och sedan tvätta händerna med kallt vatten.

6 - Behandling med apelsin eller citron

Du behöver en apelsin eller en citron, en matsked socker och mandelolja. Utdrag saften från frukten och blanda med socker. Blötlägg naglar i vätskan och sedan gnugga dem med en bomull indränkt i mandelolja. Utför proceduren varje dag.

Om du märker att dina naglar bryts med en anläggning större än vanligt, se till att konsultera en läkare.