Den idealiska tvål för alla hudtyper - kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Skönhet och kosmetikaindustrin är mycket generös när det gäller tvål. I flytande versioner i bar, grädde och gel, med färger, storlekar, dofter och olika funktioner som ingen brist på alternativ för att hålla huden ren, återfuktad och parfymerad, men när man väljer en tvål, är det viktigt att veta att det finns en typ som är lämplig för alla hudtyper.

För att hitta en tvål som bäst uppfyller behoven hos din hud, måste du kontrollera pH-värdet i produkten. Ju närmare det är pH-värdet i huden, desto mer skyddad mot angrepp från dag till dag det kommer att bli. Liksom de flesta av skinnen har PH av 5,5, kan du välja neutrala tvålar, vilka har pH lägre än eller lika med 7. I allmänhet flytande och krämig versioner är mjukare, medan stångprodukter är mer alkaliska och kan vara mer aggressiv mot huden i ansiktet.

Efter det bara identifiera din hudtyp och följ de tips vi har valt åt dig.

normal hud

Normal hud kräver ingen särskild vård. Om du gillar mest doftande tvålar, vet att de släpps, eftersom dess formel har fuktgivande ingredienser som allantoin, kamfer, trollhassel och propolis, som förutom att återfukta kontroll oiliness av huden.

torr hud

Som har torr hud bör mjukna rengöring och öka hydrering. Om du föredrar en tvål av god doftande typ, kan du använda den, men utan att glömma att prioriteringen för din hudtyp är fukt. Produkter baserade på sheasmör, mandelolja, druvkärneextrakt, ammoniumlaktat och lauryl är idealiska för att hålla henne alltid oklanderligt.

fet hud

oljig operera i omvänd av den torra, dvs bör förstärka rengörings och mjukgörande hydratisering. Det bästa alternativet för dem som har denna typ av hud är sammandragande tvålar säkerställer rengöring och återfuktande. De produkter som tillverkas av salicylsyra, svavel, natrium sulfacetamid, propolis och trollhassel hjälp styrolja medan rengöring och hydrater.

känslig hud

Att tvätta känslig hud, välja produkter med lugnande ämnen och för att förhindra irritation. De mest lämpliga särdrags substanser såsom alfa-bisabolol och azulen, ämnen som har antiinflammatorisk verkan, samt aloe vera-extrakt, som återfuktar och extrakt av kamomill och fänkål, som fungerar som naturliga lugnande medel. Ett annat tips är att använda barnprodukter, som är speciellt gjorda för att inte skada den känsliga huden på barn.

För det är ingen idé att välja den mest lämpliga typen av tvål för din hud vid bad tid du överdriva det i vattentemperaturen. Det varma vattnet hjälper till att eliminera det skyddande lagret av epidermis som består av vatten och fett. I den torra, kommer det varma vattnet bli ännu mer torr och fet, varmvatten stimulerar produktionen av talgkörtlar. Således ingen bad kokning. För tydlighetens din hud så mycket som i badet för att tvätta ansiktet, föredrar kallt eller varmt vatten.

Nu kan du välja den perfekta tvål för din hudtyp och ta hand om henne som hon förtjänar. Du kommer att känna skillnaden.