Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

UV-strålar som avges huvudsakligen av solen är en fara för huden och även hår. Precis som du behöver för att ta lite hudvård, måste du skydda håret från skador solen kan orsaka dagligen och speciellt när överdrivet utsatt för dessa förhållanden, som i dagarna av stranden och poolen.

Ofta solexponering sker utan att det uppfattas bara genom att gå utan något skydd. För hudläkare på Jerez Clinic, Dr. Tatiana Jerez, håret lider mot UV-strålar.

"Själva utsätts för solljus håret blir grov och tråkig, genom direkt skada av strålning om ämnen som binder nagelbanden, som ceramider. Dessutom blir det sköra och spröda av förändringar i keratin ", säger läkaren om solskador.

För att skydda mot denna strålning, i dag finns det många produkter som fungerar. "För närvarande en rad produkter och skölj med UV-filter finns. Även hattar med solskydd är utmärkta allierade ", säger Dr Tatiana. Färgat hår förtjänar särskild omsorg, eftersom exponering och skador på tråden, kan du också ändra färg.

7 praktiska tips för hårvård från solen

Foto: Uppspelning / Tuula Vintage

Foto: Uppspelning / Tuula Vintage

Håret behöver vård och skydd mot solen. "Precis som huden är UVA och UVB-strålning kan tränga in garnet och orsaka skador på deras strukturella sammansättning," Dr detaljer. Tatiana. Enligt hudläkare, händer denna skada när du utsätter för mycket sol. "Inte dagligt skydd är nödvändigt, eftersom ledningarna inte länge (jämfört med vår hud, till exempel), och har ingen risk att utveckla maligna lesioner med kumulativ exponering", förklarar han.

Läs också: 10 produkter som inte får missa i sommar Necessaire

För stunder av stor exponering för solen, dermatologer och thailändare Tatiana Jerez noterade sju tips för att skydda kabeln från skador orsakade av solen:

  1. Använd produkter utan att skölja med UV-filter: till Dra. Tatiana, när solexponering förlängs eller svår, bör du ta extra försiktig med kablar. "Använd sköljprodukter med UV-filter. Detta blockerar penetration av skadliga strålar i håret", bestämmer.
  2. Anta barriärer mot solljus: skydd mot solen när det är möjligt hjälper ta hand om håret mot UV-strålar. "Detta inkluderar sol vakt, bredbrättad hattar, halsdukar. Fysiskt skydd är alltid det mest effektiva mot solskador ", säger hudläkare, Dr Tatiana.
  3. Håll håret i en bulle: Ju mindre område för att nå solen, desto mindre skador som orsakats av det och därför koks är ett bra alternativ för att skydda kablarna från solljus. "Den exponerade området blir mindre och ändå vinna med stil", tillägger Dr. Tatiana.
  4. Ta alltid klor och salt: desto mindre tid dessa ämnen kvar i håret, desto mindre skada, så låt inte håret torrt med klor och salt på ledningarna. "Dessa ämnen öppnar nagelbanden i håret, lämnar dem ännu känsligare. När du lämnar havet eller poolen ta en sötvatten dusch utan klor "lär läkaren Dr Tatiana.
  5. Inte kamma vått hår: en ganska enkel spets hjälper håret att hålla den vackra och friska. "Kamma vått hår orsakar trådbrott. Räta fingrarna bara passerar mellan trådarna ", påpekar Dr Tatiana.
  6. Använd paraply när det är möjligt: när tråden exponeras under en lång tid att UV-strålar, även i stadsmiljö, orsakar detta skada på håret. "The paraply samtidigt skydda låsen, hjälpa till i ansiktsskydd", förstärker hudläkare Dr Tatiana.
  7. Gör hydrering att återställa ledningarna: för dem mycket utsatta för solen och hade skadat hår, finns en antydan till fukt. "Produkterna konditione föra tillbaka fukt, smidighet hårstrået", säger Dr thailändare.

6 hår produkter med UV-skydd

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Dr thailändare, de bästa skyddsprodukter för håret mot UV-strålar är ingen sköljning och UV-filter. "Till skillnad från solskyddsmedel på huden, som innehåller FPS, det är ett mått på hårprodukter. Alla produkter innehåller skyddsfaktor brukar få sin 'UV-filter' förpackning ", förklarar att hjälpa till att hitta de mest lämpliga produkter.

För närvarande finns det en mängd av dessa produkter som skyddar UV-ray ledningar. För att hjälpa till att hitta dessa produkter, har vi listat sex alternativ som har skydd mot solljus.

1. Acquaflora Fluid Protector

Producerad med avsikt att skydda håret mot skador orsakade av sommaren, är solen, stranden eller poolen, denna skyddande vätska är i solskyddspreparat och kokos vatten. Han och skyddar mot solskador, bidrar också till att ta bort samlats på tråden, såsom klor och salt.

Läs också: Hat: Vad är den idealiska modellen för dig?

Dess tillämpning är ganska enkelt, bara sprida det över hela håret, som han var våt eller torr. För bästa resultat, är det rekommenderat att återanvända det varje dyk. Resultaten lovar ett hår skyddad från solljus, lämnar dem mjukt och glansigt garn.

Du hittar den på nätbutiker som Beauty Web, priset på R $ 29,90.

Köp produkt nu

2. Keune Care Sun Sublime Oil

En annan produkt för att skydda dina trådar är UV solskydd olja Keune. Den har solskyddsmedel och är resistent mot vatten, att komma i tråden och skydda mot verkan av klor, salt och även från solljus, förhindrar torrhet. Oljan tjänar till att ge näring och hydrat samtidigt skydda hårfärg.

Läs också: 10 Secrets of the frisörer att ha ett hår alltid hälsosamt

Tricket är att använda spraya produkten över hela vått eller torrt hår före solexponering. Det är också viktigt att åter tillämpa det varje timme medan under solen för mer effektiva åtgärder. Produkten lovar håret mjukt, smidigt och skyddas. Fördelen med denna produkt är att den även kan användas på huden.

Solskyddsolja Keune finns på Sephora nätet och i fysiska butiker i hela Brasilien, för R $ 134.

Köp produkt nu

3. L'Oréal Professionnel Solar Sublime Spray

Produkten i L'Oreal är en leave-in göras för att skydda håret från skador av UV-strålar. Dess formel var utformad för att hålla trådarna skyddas mot åldrande hårfibrerna orsakas av överdriven solexponering. Den innehåller Mexoryl UV-Protect S.O som hjälper skydd och förhindrar solskador.

Läs också: 5 sätt att lindra solbränna

Dess tillämpning liknar tidigare produkter och bör göras före och under exponering för solen, alltid ansöka om ett nytt hela håret. Att spray, är dess tillämpning enkelt och praktiskt. Som ett resultat, lämnar produkten håret skyddas mot solljus med ljusstyrka och jämnhet.

Att köpa det bara leta efter någon parfym eller kosmetika butik, som i den extra till priset av R $ 97,90.

Köp produkt nu

4. Anti Shock rosa kinder

En annan leave-in alternativet med solkräm för att skydda håret mot UV-strålar. Enligt konceptet, gjordes det för dem som alltid utsätts för klor, salt och UV-strålar, såsom utövare av fysiska aktiviteter i dessa platser. Dess formel innehåller tillgångar som skyddar och återställa tråden av effekterna av sol, hav och pool utanför solskyddsmedel.

Om du vill använda produkten förslag är att kamma trådarna och tillämpa en generös mängd under torrt hår undvika rotsträngen. I solskyddsmedel, har leave-in också värmeskydd, motstånd mot brott och underhåll av färg på kemiskt behandlat hår.

För att vara en produkt avsedd för idrottare, kan du hitta den i Netshoes för R $ 34,90.

Köp produkt nu

5. Kerasilk Plastic håret glans sprut

Den Kerasilk produkten är en glans spray som har anti-frizz åtgärder, anti-aging och solskyddsmedel. Dess komposition innehåller omega 3 och 6 som förhindrar åldrande tråd, återställa ljusstyrka, struktur och flexibilitet. En annan komponent är betakaroten bekämpa fria radikaler och hjälper till vid tråd keratiniseringsprocessen.

Kapillären Kerasilk Plast är en produkt utan sköljning och kan appliceras på fuktigt eller torrt garn. Perfekt för dem som alltid utsätts för solljus, kan sprayen användas för färdigställande av frisyrer, vilket ger friskt hår, mjukt, glöd och skyddas från de skadliga effekterna av solen.

Denna produkt finns att köpa på Walmart för $ 17.

Köp produkt nu

6. Cadiveu Professional Acai Oil

För dem som behöver en multifunktionell behandling av olja, förutom att återställa tråden, har solskydd, detta är den idealiska produkten. Den har acai olja som ger näring, bekämpa hår frizz och levererar intensiv glans. Med antioxidant, hindrar oljan från åldrande ledningar och förlorar sina egenskaper.

Produkten bör appliceras på ren, fuktigt eller torrt hår. En liten mängd räcker och du bör sprida den i handen och applicera hela längd. Resultatet är en renoverad hår frizz-fri, glänsande, mjukhet och upprätthålla färg mycket längre.

För dem som vill köpa, kan produkten vara förvärva på webben Skönhet för R $ 107,90.

Köp produkt nu

Tips från bloggare för att skydda håret på sommaren

Bloggare har också särskild omsorg för att lämna den skyddade och vackert hår hela sommaren. I filmerna nedan kan du se tips de ger att låta vackra håret även under påverkan av solen, poolen och havet.

Duda Fernandes: vackert hår på sommaren

Bloggaren Duda Fernandes visar din favorit sommar produkter och hjälpa till att skydda kablarna från solskador. De viktigaste produkterna hon använder är från L'Oréal Professionnel linje Solar Sublime. I videon, berättar hon om schampo, mask och spray och har fördelarna med att skydda håret från solen.

Tatiana Lobo: skydd på stranden

Bloggaren Tatiana Lobo lär henne noga med att bevara friska hår när stranden. Den ger tips om produkter och vad man ska göra för att hålla håret skyddas med ljusstyrka och släckt. Den lär tricks och vad man ska göra för att undvika skador orsakade av solen och havsvatten.

Niina Secrets: hur man får håret grönt

Klor och salt gör blont hår från att bli grönaktig. I den här videon, Blogger Niina Secrets lär vad som fungerar för att få grönt hår. Förutom att tillämpa mjölk och vinäger, bloggare tvätta också håret med djuprengörande schampo och lila schampo för att förbättra den blonda och ta alla gröna trådar.

Hår förtjänar samma omsorg som vi har med huden under solexponering. uttorkad och matt hår kan vara en återspegling av de skador som UV-strålar orsaka ledningarna. För att skydda dig, alltid använda produkter med solskydd, undvika exponering, hålla hår, klädd i hattar eller halsdukar och ta bort, när det är möjligt, klor och salt hår omedelbart. Med dessa tips, kommer du att hålla håret vackrare hela sommaren.