Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Den termiska vatten, vatten berikat med mineraler, är en produkt som fallit allt på som som vill ha en vackrare hud. Genom att ha en koncentration av mineraler som är högre än vanligt vatten konsumtion, har många funktioner som säkerställer en friskare hud.

För hudläkare Renata Domingues, är den termiska vatten betraktas som en speciell typ av underjordiskt vatten, berikad med mineraler såsom natrium, magnesium, zink, bor och mangan som finns i stenarna och som framträder på ytan i form av fjädrar. "Den klassificeras som varmvatten när temperaturen överstiger med 5 ° C genomsnitts miljön i den region där det finns" sattes.

Som en del av dess fördelar kan belysas den antiinflammatoriska verkan, helande och bekämpa de fria radikaler som genereras av föroreningar, rökning och sol. "I fuktgivande och närande huden, bistår den också i återhämtning efter procedurer såsom laser hårborttagning och hudrengöring till överdriven användning av smink eller solexponering," Tatiane visar Galhanone, kosmetologer.

16 goda skäl att anta användning av termisk vatten

Fortfarande har frågor om effektiviteten i den här produkten? Kontrollera olika användningar av termisk vatten och vet varför den har vunnit popularitet:

1. Låt makeup mer naturligt: efter beredning huden med bas, concealer, pulver och rouge, applicera den termiska vatten och använd en vävnad genom att trycka den försiktigt på ansiktet för att absorbera överskottsfukt. Detta kommer att säkerställa en mer naturlig look.

Läs också: 10 Kosmetiska Removers av olika märken och priser

2. Använd den som en tonic: den termiska vattnet är rikt på selen och silikat, som arbetar i kombination för att rena och lugna huden, minska rodnad och stänga porerna, och är naturliga antioxidanter.

3. Fäst makeup: Om du vill att utarbeta makeup håller längre, applicera den termiska vatten i slutet av produktionen. Detta kommer att bidra till fastställandet.

4. Amaze sömn: ibland när du är sömnig, tillämpa varmvatten på hans ansikte, och hålla en "lyft" i ansiktet, friskhet som orsakas av produkten är lika effektivt som koffein, hjälpa till att väcka.

5. Kampen rodnad: efter rakning regionen blev irriterad och röd? Applicera termisk vatten på plats och känna lättad i några minuter.

6. lindra blöjutslag: och hjälpa återfukta området, lindrar brännande känsla i regionen blöjeksem.

Läs också: 10 vackra makeup kombinationer för att få dig ut grunderna

7. Fukta torr hud: eller i kallt klimat under långa flygningar eller på grund av långvarig användning av luftkonditionering, varmvatten lämnar huden skyddas genom att hålla hydratiserad och garantera en väl huden känns omedelbart.

8. lindra symtom som feber och illamående: färskhet som tillhandahålls av den termiska vattnet hjälper till att lindra obehag på grund av feber eller illamående.

9. Applicera nya tatuering gjort: läkningsperioden, vad du vill mest är att repa nyligen tatuerade plats. Det varma vattnet kommer att hjälpa till att bekämpa denna impuls.

10. Avlasta brinnande solbränna: overdid den i solen? Applicera produkten i det brända området. Det kommer att lindra klåda och sveda på huden.

11. Hydrate kropp: trots att användas i ansiktet, är den termiska vatten kombinerat med det stora kropps hydratisering, är i torrare områden såsom armbågar och knän eller med avsikt att upprätthålla hydrering dagar.

12. End Ansiktsrengöring: efter en lång dag, ta bort makeup med hjälp av en makeup remover och tillämpa varmt vatten för att bli av med någon produkt återstod.

13. påskynda läkning av finnar: en av fördelarna med de mineraler som finns i termisk vatten är att påskynda läkning av finnar och små blåmärken i ansiktet.

14. Minskning mörka ringar: tillämpa kallt termisk vatten i en bomull och göra en kompress i ca 5 minuter. Efter denna tid kommer du att hitta en aspekt av huden och minskad vilsam påsar.

15. lugna huden: handhållna senaste kosmetiska behandlingar som botox, peeling eller ens i ansiktet, kommer badvattnet lugna huden, förhindra eventuella irritationer.

16. Låt håret mer glänsande och mjuk: liksom huden, kan du använda termisk vatten i håret för att ersätta viktiga ämnen, minska frizz och göra mer ljusstyrka och mjukhet till håret.

Att känna de olika möjliga användningsområden för termisk vatten, är det lättare att förstå hur viktigt det är att sätta in denna produkt i den dagliga vården av vår hud.

3 termisk vatten väl rekommenderas av bloggare

De finns på marknaden varma källorna av olika märken, priser och storlekar. Några har vunnit berömmelse genom att rekommenderas av kändisar och bloggare. Kolla in 3 alternativ och rekommenderade termiska vatten och yttrandet från bloggare om dem:

1. Vichy Eau Thermale

Vichy Eau Thermale 150ml för $ 60,93 på Onofre

Vichy Eau Thermale 150ml för $ 60,93 på Onofre

Som beskrivs av tillverkaren, är denna termiska vatten en mångsidig produkt som kan användas på alla hudtyper utan restriktioner. Erkänts av franska Academy of Medicine för sina lugnande egenskaper och boosters, dess effekt på stimulering av hudens naturliga försvar är kliniskt bevisat, och det är möjligt att märka en förbättring i huden efter 4 dagars användning.

Ju Lopes, Intresse Drawing blogg:

"Jag använder den, använda den hela dagen utan synd, och O, gör en skillnad, för mycket hjälp, och jag pekar mycket för alla, men särskilt för dem som gör dermatologiska behandlingar för dem som använder syror och för dem som har känslig hud. ".

Produkten finns i tre förpackningsstorlekar, nämligen 50 ml, 150 ml och 300 ml.

2. Avene Eau Thermale

Avene Eau Thermale 150ml för $ 63,90 under säsongen Cosmetics

Avene Eau Thermale 150ml för $ 63,90 under säsongen Cosmetics

Tillverkaren beskriver denna termiska vatten som en vatten extraheras direkt från källan, metoden som bevarar intakt alla dess lugnande och lugnande egenskaper. Dess sammansättning av mineraler måste åtgärder lugnande, lugnande och antioxidanter. Den termiska vattnet Avène är lämplig för alla hudtyper, speciellt för känslig hud, överkänslig eller allergisk.

Nah Cardoso:

"Jag är mycket med minst 3 gånger om dagen ger en spritz. Det ger en känsla av mjukhet, ren och återfuktad. En cool, du vet? En glädje. "

Det har versioner i ampuller 50 ml, 150 ml och 300 ml.

3. La Roche Posay Eau Thermale

La Roche Posay Eau Thermale 150ml för $ 59,90 i butiken La Roche Posey

La Roche Posay Eau Thermale 150ml för $ 59,90 i butiken La Roche Posey

Som det tillverkande företaget rapporter är denna termiska vatten indikerade att mjuka upp huden fallna av yttre faktorer såsom sol, vind, föroreningar och luftkonditionering, och för att förhindra hudens åldrande. Den kan användas för dermatologiska procedurer, post, post-rakning eller hårborttagning, känner lättnad från solbränna och lättnad för känslig eller sensibiliserade hud. Det har ingen användning begränsning är indicerat för vuxna, barn och spädbarn.
För alla hudtyper, även de mest känsliga.

Marina, Diva saker:

"Normalt använder jag en 2/3 gånger om dagen på morgonen innan makeup och på kvällen efter att ta bort smink. Låt alltid vattnet torka naturligt i huden och applicera fuktkräm efter. "

Det har också versioner i ampuller 50 ml, 150 ml och 300 ml.

Nu när du vet några alternativ, välja storlek som motsvarar dina behov och redan satsa på din favorit!

5 vanligaste frågorna besvaras av proffs

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Att försöka klargöra några tvivel som kan uppstå när det gäller användningen av termiska vatten, fyra yrkesverksamma svarade de vanligaste frågorna om den här produkten. Kolla in:

1. Vem använder den termiska vatten regelbundet blir mer hydratiserade hud?

Rosane de Franco, kosmetolog: Ja. En av funktionerna hos den termiska vattnet är att hålla vattnet mantel i huden, vilket resulterar i en mer hydrerad hud.

2. Finns det en lämplig tidpunkt att tillämpa den termiska vatten?

Renata Domingues, hudläkare: Det kan tillämpas när som helst på dygnet. Några exempel på indikation är innan sängen för att rengöra huden, efter ett förfarande som aggressiva för att underlätta återhämtningen och på stranden, innan de passerar solkräm.

3. Varje kvinna kan använda den termiska vatten (oljig skal kvinna, blandade eller torrt)?

Helena Costa, hudläkare: Exakt, det finns ingen kontraindikation! Inkluderat är en stor indikation att hålla återfuktar huden lipid (olja) som inte passar moisturizers i allmänhet.

4. Vilka andra möjligheter att använda termiska vatten funktioner?

Murilo Drummond, hudläkare: Den termiska vatten kan användas som lugnande för klåda, vilket är en kliande hud eller slemhinnor, för känslig hud, för att göra dem mindre röda och mindre irriterad av yttre faktorer såsom vind, sol och damm. Också det kan användas för att minimera rosacea, lämnar huden mindre rött och mindre irriterad.

5. Den termiska vatten, när de appliceras i början av makeup, hjälper till att fixa det?

Tatiana Galhanone, kosmetolog: Ja. Appliceras innan makeup hjälper till att säkra det som det hjälper till att oljor och stänga porerna. Dess tillämpning är också indicerat efter makeup för rengöring och återfukta huden.

Söker fukt, näring, lugnande eller lugnande verkan, är den termiska vatten en komplett produkt, med möjlighet att behandla eller hålla huden frisk och vackert utseende. Satsa!