Strykjärn: vanliga misstag du kan göra - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Som torken är ett strykjärn en stor bundsförvant kvinnlig skönhet. Det superprática och erbjuder kvinnor önskat resultat i ett par minuter!

Även kvinnor som har ganska mycket rakt hår användes troligen minst en gång i sitt liv, till den platta järn uppnå en smidig ännu mer perfekt.

Men som är en enhet som är i direkt kontakt med ledningarna, kräver dess användning särskild omsorg. Men det kommer att vara att du använder den på rätt sätt? Värmen från platt järn inte skada dina ledningar?

Nedan kan du se några vanliga misstag många kvinnor gör när man använder ett strykjärn. Och det är uppmärksam på, om det är nödvändigt, eliminera någon av dessa vanor i ditt liv!

1. Lämna långa platta järn hår i en punkt

Enligt Luiz Cintra, frisör Emilia Borges Broklin hall är det vanligaste misstaget kvinnor i tid för att göra järnet kvar för länge utrustningen någon gång håret. "Vanligtvis sker i ändarna därför för avsikt att modellera ledningar, slutar upp lämnar för en lång tid, att försöka vrida håret", förklarar han.

2. Passera järnet och om igen på ledningarna

Ett annat vanligt misstag, enligt Luiz Cintra, är det faktum att kvinnor spenderar upprepade gånger sloshing i samma tråd. "Detta och ovanstående procedur ökar kraftigt temperaturen hos tråden, påskynda processen för torkning och ibland även bryta håret", tillägger han.

3. Gör platt järn varje dag

Enligt frisör Luiz Cintra är perfekt att göra ett bra pensel och endast i minsta fall platt järn anges. "Som till exempel i situationer med kvinnor som har mycket lockigt hår, förlorar de mycket snabbt smidig effekt. För alla andra hårtork och borste få sin vilja igenom. I detta scenario skulle järnet endast användas för att ge en retuscherad i håret häromdagen ", säger han.

4. Forget fuktgivande

"Det viktiga är att ju mer vi använder strykjärn, oftare måste återfukta trådarna i ett försök att hålla dem näring och mer flexibel", säger han frisör.

5. Köp valfri platt järn

Det är viktigt att välja en bra strykjärn och även lämpar sig för din hårtyp. "Idag har vi flera alternativ som instrument. De keramiska plattor behålla mer stabil varm temperatur, vilket hjälper i skenet av trådarna "säger Luiz Cintra." Indico kranar även med temperaturvisning, som hjälper till att välja rätt temperatur för de olika förfaranden som vi kan göra " tillägger han.

Professionell förstärker platt järn bör endast användas i torra trådar (se nedan). "Torka tråd med hjälp av järn är inte anges, om inte ett specifikt platt järn för denna typ av torkning används", säger han.

I förhållande till storleken av järnet, de större är mest lämpliga för hår med större längd och mer disciplinerad trådar. "De lägsta strykjärn, lämpar sig för kortare hår, fransar och perfekt för förskjutningar och kan tas med överallt i påsen, eftersom de använder lite utrymme", tillägger Luiz Cintra.

6. Gör järn med vått hår

Enligt frisör, uppe på marknaden platt järn lämplig för torr och räta ut håret samtidigt. "Men med mina år av erfarenhet, jag föredrar att göra processen på håret redan helt torr. Det problem som vi flytta en platt järn på fuktiga strängarna är att den höga temperaturen av instrumentet kommer att hamna kokande vattnet i viran och tork kommer att vara oundviklig, och kan i vissa fall även från fullkopplad ", tillägger han.

7. Forget värmeskölden

termiska skydd är bra för att skydda trådarna och är superindicados för dem som gör platt järn. "Aktiverade sikt produkter behöver värmen i järn, så att dess tillgångar frigörs. Förutom att skydda trådarna, ge finish och textur till dem. Så alltid leta efter slutprodukter på eller termiska skydd och använda dem innan torktumlaren och strykjärn ", förklarar Luiz Cintra.

Spray Dove värmeskydd för R $ 14,58 i Panvel Pharmacy

Spray Dove värmeskydd för R $ 14,58 i Panvel Pharmacy

Termisk skydds CHI 44 för $ 76,90 i Web Beauty

Termisk skydds CHI 44 för $ 76,90 i Web Beauty

Kerastase Nutritive Nectar Thermique Termoprotetor för R $ 204,06 i söta Beauty

Kerastase Nutritive Nectar Thermique Termoprotetor för R $ 204,06 i söta Beauty

Thermal Protector Aussie värmeskydds Shine Spray för $ 49,90 i Bellatrix Beställningar

Thermal Protector Aussie värmeskydds Shine Spray för $ 49,90 i Bellatrix Beställningar

Redken Smooth Lock Heat Glide Leave-in för US $ 99,90 i Megasalão

Redken Smooth Lock Heat Glide Leave-in för US $ 99,90 i Megasalão

Termiskt skydd L'anza por R$79,90 na Beleza na Web

Termisk skydd L'Anza av R $ 79,90 i Web Beauty

8. Låt de helt raka trådar

Detta är inte ett fel i sig. Men det är sant att om håret jämnas genom sloshing helt rak, parallellt med ansiktet, är utseendet på kablarna inte lika naturligt. Tricket, sedan, är att flytta platt järn håret, "efter en C-formad", vilket kommer att leda till slut, till ändarna vända inåt.

Videos: rullande och utjämning håret med ett strykjärn

Skydda värmen av de järntrådar

Carolina Marçon, hudläkare och medlem av den brasilianska Society of Dermatology förklarar att värmen är vanlig källa till skador på håret. "Den producerar ett tillstånd som kallas hår bubbla", som uppträder när de är närvarande i garnet vatten, som ansvarar för den flexibilitet därav, värmer och avdunstar, vilket leder till bildandet av bubblor inom stången och därav följande områden av förlust av nagelband ", säger han. "Vissa tecken som tyder på förekomsten av denna typ av skada är: hår som luktar bränt, frizz de spröda ändar och ledningar ", tillägger han.

Således till hudläkare höjdpunkter som skyddar håret från överdriven värme är viktigt att hålla det friska. "Det är anmärkningsvärt att värmen skadat hår inte kan repareras, kommer det skadade området måste skäras," han varnar.

Men att veta att torktumlare och strykjärn är användbara och ofta används av de flesta kvinnor, hudläkare Carolina ger några tips om hur man kan förebygga värmeskador:

  • Tillåt alltid möjligt att torrt hår naturligt;
  • Vid användning av torktumlaren, för att undvika högre värmeläget. Börja med en lägre temperatur och öka gradvis;
  • För att räta ut håret med "sloshing" av keramik, lägga en våt handduk på enheten för att skydda håret från direkt värme;
  • Fukta håret regelbundet hjälper på något sätt, för att förbättra utseendet på ledningar som skadats av värme, men stoppa källan till skadan är kritisk, om det behövs.

Nu vet du: inte förbjudet att använda platt järn, men frågar särskilt noga med att inte skada håret. Hålla sig vaken och använda enheten bara till din fördel!