Hur man rengör soffan: praktiska tips för en grundlig rengöring - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Man kan inte förneka att soffan är en av de viktigaste punkterna i ett hus. Förutom att vara dekorativt, är det också synonymt med komfort och välbefinnande. Det är där de flesta människor tillbringar en del av den tid du har till förfogande. Efter en dags arbete, inget som sitter på soffan och ge det avslappnade, inte det?

Att vara relativt höga kostnaden för delar, soffor inte ofta ändrats och att utsmyckningen av huset ändras är tendensen för den att förbli under några år.

Därför är kritisk ordentlig rengöring och underhåll av sofforna för att säkerställa att objektet hålls underhållna, rena och med den killen igen.

Kolla in några tips om hur man rengör din soffa och hålla ren längre. Här är vad du inte bör använda i rengöring och hur man kan bli av med fläckar.

Kemtvätt eller fuktig trasa? Vad är den idealiska?

Den typ av rengöring för att väljas beror på materialet i soffan görs. För närvarande finns på marknaden soffor i många olika material: bomull, läder, linne, mocka, sammet, Napa, courino, bland annat.

Därför innan du utför rengöring är det nödvändigt att veta exakt vilken typ av soffa material. Det är också viktigt att kontrollera märkningen på undersidan av soffan, där rengöringsinstruktions symboler:

 • En etikett med symbolen P står för den normala reningsprocessen. Sådan spolning kan utföras av torra servetter som säljs i snabbköp. Dammsug soffan och passera duken över ytan.
 • W betyder normal våtrengöring process, som är den vanligaste formen av rengöringsvatten används och var specifika produkter såsom rengöringsmedel.
 • Bokstaven F på instruktionsetiketten innebär rengöring professionell torr. I sådana fall rekommendationen är att inte gå vidare med städningen hemma och leta efter ett specialiserat företag.
 • Bokstaven O i kallt vatten tvätta organ.

Hur man rengör soffa hemma och hålla den ren längre

Hur man rengör soffan: praktiska tips för en grundlig rengöring - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Den personliga Organizer Adriani Gonçalves rekommenderar alltid börja rengöring eller dammsugning soffan med en mjuk borste för att ta bort damm och smuts som handlar om det.

Tyg, linne och sammet: Enligt expert, är en mycket användbar lösning i hemmet rengöring tyg soffa på följande sätt: Blanda en liter varmt vatten till 1/4 av vit vinäger. Doppa en ren trasa och denna blandning passerar soffan. "Om det finns envisa fläckar att ta bort, upprepa processen med en mer svamp indränkt i denna lösning och torka torrt efter att ha lämnat torka naturligt" guider. Enligt Adriani, vinäger förutom att rengöra, tar bort lukt och lämnar den mjuka vävnaden. Gör detta rengöring minst en gång i månaden.

läder: I fallet med läder soffor, napa eller courino orientering är att passera endast en fuktig trasa med en lösning av vatten och neutralt tvål (rengöringsmedel). För att bevara läder och förhindra sprickbildning av Adriani orienteringen tillämpas var tredje månad, vaselin eller flytande silikon med en flanell på soffan.

mocka: "För mocka tyg är det lämpligt att passera endast en trasa fuktad med vatten och milt rengöringsmedel för att ta bort smuts. Du bör borsta soffan en gång i veckan med sin egen borste för mocka "guidar Personal Organizer. Om någon vätska faller på tyget är det ideala torrt omedelbart.

Vad du ska undvika vid rengöring soffan

Under ledning av Rafaela Oliveira, Blog Organisera inga krusiduller, är det inte rekommenderat att använda produkter som innehåller klor. Användningen av tvål pulver är inte heller lämplig för rengöring soffor. "När du är osäker, använd ett neutralt flytande tvättmedel eller en specifik produkt för rengöring av klädsel," guider.

Hur tar man bort fläckar

Hur man rengör soffan: praktiska tips för en grundlig rengöring - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

För att vara en plats för stor spridning, är det vanligt några fläckar på soffan. Det första du bör göra är rent det omedelbart. Detta kommer att underlätta rengöring och borttagning. Lär dig att ta bort huvudtyper av fläckar.

Vin och kaffe: använda en pappershandduk för att absorbera så mycket av spilld vätska. Starta vid kanten mot mitten för att förhindra att fläcken sprids. Häll lite tonic vatten eller gas på fläcken att bubbla upp till ytan. Torka sedan igen med en pappershandduk, undvika gnidning. Upprepa om det behövs. Ett annat alternativ är att gå is på fläcken och gå torka.

läsk: att ta bort fläcken rekommenderas tillämpning av en färglös flytande diskmedel och vatten.

pennan: våt svamp i vinäger och gäller risken för gnugga penna med den mjuka delen av svampen tills fläcken kjol. Ett annat alternativ är att passera en våt trasa med makeup remover (makeup remover) på plats.

fett: för att ta bort fett och livsmedel fläckar följa stegen som vidtas av Adriani: mild tvål och vatten (1 kopp varmt vatten för 1/4 neutralt diskmedel), bildar ett skum av denna blandning och torka med en svamp fläcken, lämna det 15 minuter bort med en trasa eller pappershandduk, alltid utifrån och in. Tillbringa en torr trasa och låt torka.

läppstift: "Pass alkohol i lokalerna och ta bort eventuellt överskott med en pappershandduk" guider Adriani.

Användbara tips och tricks för att ta hand om din soffa

Hur man rengör soffan: praktiska tips för en grundlig rengöring - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

 • Förutom hem produkter, kan du också använda egna produkter för soffor;
 • våtservetter är stora allierade i soffan rengöring;
 • För att hålla ren stoppade längre undvika att äta på soffan;
 • För att förhindra fläckar från koppar, sätter tabeller bredvid soffan eller media som kan lämnas i armarna på densamma;
 • Strö bakpulver på soffan och låt stå i 30 minuter hjälper till att rengöring och lukt eliminering. Denna teknik är idealisk för människor som har husdjur hemma och är allergiska;
 • Ånga sanitizers är bra alternativ för rengöring av klädsel;
 • Tätskikt av klädsel är en mycket användbar metod för dess bevarande. Även om investeringen inte kommer att vara låg, är resultatet tillfredsställande, särskilt för dem med barn hemma.

Hur ofta ska jag rengöra soffan?

Adriani Gonçalves styr grundläggande städning sker varje vecka. Således damm och fukt inte ansamlas på soffan. Att hälla någon vätska på vadderade, helst omedelbart torka av den med en torr trasa.

Om tunga rengöring rekommenderas att utföra dem i ett år från varandra och om möjligt hyra ett specialiserat företag, är det värt investeringen.