Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock


Alla gillar att hålla huset rent och i ordning, är inte det? Men ibland små oväntade kan hända. Och en av som orsakar mer oro, naturligtvis, är toaletten tilltäppta.

Förutom att orsaka dålig lukt, åtar sig igensatt toalett den allmänna hygienen i badrummet och fortfarande lämnar oanvändbar.

Men att detta inte anledning till förtvivlan i hans hus nedan kan du se några sätt att rensa toaletten enkelt och effektivt utan kladd:

1. Projicerings blekmedel i vas

Ett tidigt försök är giltigt spela lite blekmedel i kärlet, vänta cirka tre timmar och spola sedan.
Plínio Protásio, verksamhetschef på Roto-Rooter desentupidora, anteckningar som spelar blekmedel i kärlet, i vissa fall, kan lösa problemet. "Det beror på orsaken till igensättning. Om avföring kan bleka rensa passagen. I de fall då blockeringen orsakas av trasor, trä, plast, kommer användningen av blekmedel vara ineffektiva ", förklarar han.

Läs också: 50 knep som varje hemmafru bör veta

2. Spela vinäger och natriumbikarbonat i kärlet

Blanda ½ kopp bikarbonat ½ dl vinäger och spela direkt i toaletten. Detta är en hemmagjord lösning som ibland ger goda resultat.

Protasio påpekar att i vissa fall kan arbeta, beroende på orsaken till igensättning. Men det kan inte lösa. Så du måste lämna det till en annan metod.

3. Spela rengöringsmedel och vatten i kärlet

Späd lite tvättmedel i kokande vatten och blandningen kasta toaletten. Spola sedan observera om blockeringen har lösts. Du kan upprepa processen upp till tre gånger. Om du märker att inte ens säker, prova en annan metod.

"I vissa fall kan du lösa, beror på orsaken till igensättning. Om avföring, kan rensa passagen. Men i de fall där blockeringen orsakas av trasor, trä, plast, kommer användningen av tvättmedel vara ineffektiva ", säger Sts.

4. Använd en kolv

Ett mycket lämpligt sätt är att använda kolven och spola samtidigt. För detta måste det finnas en bra mängd vatten i kärlet.

"Detta kan lösa igensättningsproblemet eftersom det skapar ett vakuum som kan orsaka objektet blockerar flödet av vatten i avloppet", förklarar Sts.

5. Använd kaustiksoda vid behov

Använd kaustiksoda endast om andra metoder inte har varit effektiva. Var mycket noga med att inte komma i direkt kontakt med produkten, så använd handskar och skyddsglasögon under processen.

I en hink fylld med vatten, satte två matskedar () av ​​kaustiksoda och två matskedar () salt. Häll skop innehållet i kärlet. Upprepa inte denna procedur ofta verkligen undvika det.

Protasio kommenterar att denna åtgärd kan träda i kraft i vissa fall, beroende på orsaken till igensättning.

6. Försök att urladda helt tätning av inloppsluften

Täck toalettsitsen med en plastpåse eller plastfolie. Se till att det fortfarande ingen öppen utrymme för passage av luft. Stäng sedan locket, sitter på toppen av locket kärlet och utlösa ansvarsfrihet för ca 30 sekunder.

"Detta kan lösa problemet på några enkla fall av igensättning. Detta skapar ett vakuum och tryck tvingar ned desentupindo kärlet, "sade Sts.

7. Använd en plastflaska som kolven

En PET-flaska halv, sätta en kvast handtag i näbben, sedan placera botten av flaskan (cut) i den privata hålet och göra upp och ner olika rörelser (som om det vore en gummikolv).

Denna åtgärd kan lösa igensättning, enligt Sts. "Detta skapar ett vakuum, eftersom det kan leda till att föremålet blockerar vattenflödet i sjön", säger han.

Detta var även läsarens förslag Arnaldo Placido Dos Santos, som har testat och godkänt metoden.

8. Använd en mopp

"Du kan ta en mopp, sätta en handske, tryck trasan i vas med kraft (med noggrant för detta tyg inte går ner i toaletten eftersom det skulle förvärra problemet), spola och dra tyget samtidigt. Notera: det är olämpligt att spela toalettpapper i toaletten ", säger Plínio Protásio.

9. Använd en plastboll för att täta kärlet

Om du har hemma en plastboll (big ones), lägga den på Accent toaletten. Skjuta bollen till den delen mellan en liten, fullständigt förslutning av kärlet. Så ge urladdningen försiktigt så att inte brista bollen. Beroende på omständigheterna, kommer trycket att kunna skicka iväg vad som hindrar passagen.

10. Ring en professionell

Om du inte ens kan rensa toaletten med några av de hemgjorda lösningar, är det bättre att inte insistera - som kan hamna förvärrade blockeringen. Helst omedelbart leta efter ett företag eller en expert för att rensa toaletten.

Hur kan man förhindra igensättning

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Några enkla riktlinjer för att förhindra igensättning toaletten. Kolla in:

  1. Spela aldrig absorbera toaletten;
  2. Spela aldrig kondomer inom kärlet;
  3. Kasta aldrig våtservetter ner toaletten;
  4. Kasta inte toalettpapper i toalettskålen;
  5. Håll en papperskorg i badrummet för korrekt omhändertagande av detta material, företrädesvis bredvid toaletten;
  6. Om du normalt får helt hembesök finns möjlighet att placera en liten plakett i badrummet påminner att toalettpapper ska kasseras i papperskorgen;
  7. Rengör din toalett minst en gång i veckan.

Det är värt att lyssna till råd, trots allt, skapar igensatt toalett en mycket obehaglig situation som ingen vill spendera!