6 sätt att skrämma bort flugorna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Med de höga temperaturer, når huset 40 grader, och ökad luftfuktighet, finns det ofta en betydande tillväxt i antalet husflugor. Anses vara en av de vanligaste insekterna, flugan kan förorena mat och sprida ett antal sjukdomar hos människor, såsom konjunktivit, tyfus, tuberkulos, diarré, bland annat.

Men hur att hålla huset fritt från dessa oönskade värdar? Svaret är, först, i rengöringsmiljön.

Hålla huset rent ordentligt utan matrester, med bänkar, handfat och golv alltid torra samarbetar med minskningen av antalet flugor. Till detta frekvent borttagning av sopor och skräp tvätt.

Förutom rengöring, är andra former, naturliga och artificiella, för att hålla flugorna fri från oönskade miljö. Kolla in några av dem:

1. Insekticid

Enligt Karlla Patricia, doktor i zoologi, är produkter som innehåller DEET (engelska förkortningen för föreningen N, N-dietyl-meta-toluamid) och citronellaolja visat sig vara effektiv och har använts sedan tiden för 2: a världskriget.

Forskarna testade elektrofysiologiska reaktioner av Olfactory sensoriska neuroner som finns i antennerna av flugor och fann att insekts orsakar de inte inser att det finns livsmedel runt.

2. Vinäger

Efter att ha utfört miljö rengöring försöka passera en våt trasa med lite ättika i hela huset, trädgård, balkong, bänkar.

3. nejlika Indien och citron

Enligt Margarete Camargo, doktor i växtpatologi och professor, Institutionen för växtskydds UNESP, fastnat i citron nejlikor, bort flugor och myggor, inklusive denguefeber. Försök att begrava några kryddnejlikor citron och sprida dem runt huset. Kombinationen fungerar även för att ta bort lukt från kylskåpet.

4. Vatten, alkohol och Arruda

Del 1 liter vatten, en 250 ml bägare gemensamma alkohol och 100 g färsk rue. Slå i en bländare under ca en minut, stam och lagra blandningen i en spruta. Sprid produkten genom huset, särskilt i början av kvällen. Den naturliga insektsmedel kan även användas på golvet och i diskhon för att ta bort myror.

5. bay, eukalyptus och basilika

Ett annat bra tips är att blanda lagerblad, eukalyptus och basilika sätta dem i påsar som kan spridas av miljön.

6. Hemlagad Trap

För bostäder med många flugor rekommenderas att förbereda en hemmagjord fälla. Ta en flaska PET, halv och måla den svart. Blanda en kopp vatten med 2 matskedar av brunt socker och koka. Låt svalna och tillsätt 1 gram färsk jäst. Sätt denna vätska i den lilla vasen och hänga PET. Flugorna dras och det kommer att arresteras. Bristen på ljus liten vas förhindrar flyga ut när den dras till fällan. Det är viktigt att ändra denna behållare var tredje månad.