Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Producera hem i tvålar är inte svårt, det är billigt och kan generera vinst - både i ekonomiska termer och hälsa! När allt kommer omkring, de flesta av de industrialiserade tvålar som finns på marknaden är tillverkade med hjälp av en rad kemikalier som kan hamna orsakar allergier och andra skadliga effekter på huden.

"Den största fördelen är att kontrollera vad din familj och kunder använder. Valet av naturliga växtextrakt, fuktgivande oljor och smör, undviker allergier och aggression orsakad av kemikalier ", säger Lee Bottaro, hantverkaren verkstaden Läs Bottaro, som arbetar med produktionen av tvål sedan 2007.

Förutom fördelarna för huden som orsakas av användning av naturprodukter kan göra tvål hemma få en stor ekonomisk fördel. Med liten investering, kan du göra en bra mängd barer eller flytande tvål, hjälper till att spara på inköp av produkter för familjen.

Ett annat attraktivt alternativ är att sälja egen tillverkning tvål, genererar ytterligare ekonomiska fördelar. Spendera mindre, kan du ha en hög inkomst och fortfarande arbetar på egen hand och utan att lämna hemmet! Vem tycker om att göra hantverk hittar tvålen en stor möjlighet att starta eget företag.

Hur man gör tvål steg för steg

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Gör tvålar hemma är mycket enklare än det kan verka. Även särskild omsorg och uppmärksamhet i utförandet behov kan recepten vara beredd med praktiska utan större komplikationer.

Läs också: 10 recept för hemlagad tvål för att göra dig

För deras tvålar är av kvalitet, är det viktigt att uppmärksamma ursprunget till alla råvaror som används i produktionen. "Försiktighet bör iakttas vid valet av ingredienser och välja kvalitetsleverantörer. Inte alltid låg är kvalitetssäkring! Alla ingredienser måste vara registrerade ANVISA är det Craftsman garanterat att ha i handen en bra råvara, "råder Lee Bottaro.

Fackmannen varnar också för att baser med för mycket alkohol kan hamna att torka ut huden och rekommenderar användning av ingredienser, såsom glykolextrakt av växter, örter och torkade blommor, smör, oljor, glycerin, honung och dess derivat.

Kolla in hur man gör vissa typer av tvål:

Tvål för kroppen

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

bar:

 • glycerin bas;
 • Mandelolja;
 • Kryddnejlika pulver;
 • stjärnanis;
 • gray clay.

Smälta glycerin i en emaljerad kastrull, på låg värme. När vätska, tillsätt några droppar mandelolja och två skedar (kaffe) av kryddnejlika och blanda väl. I form, lägga en del av blandningen. Tillsätt sedan i varje forminha lite anis och gray clay. Sedan täcka den med en blandning av glycerin. Låt ramekins tills tvålen torka helt och unmold. [Video steg-för-steg]

Läs också: Hur man gör hantverk och säljer via Internet

net:

 • Till 200 ml flytande tvål bas;
 • 800 ml vatten;
 • 30 ml essens egen hand,
 • Glykolextrakt 10 ml;
 • kosmetisk färgämne;
 • Amfotera.

I en skål, blanda basen för flytande tvål med vatten, tillsätta vatten långsamt. Därefter tillsätt huvudsak glykol extrakt och färgen. Tillsätt sedan amfotera fram till den punkt och önskad konsistens. Rör hela processen. När du når den punkt, låt blandningen stå i 24 timmar innan du sätter tvål på förpackningen. [Video steg-för-steg]

exfolierande:

 • En tvål hans preferens;
 • vatten;
 • passionsfrukt frön.

Riv tvålen i sin helhet. I en kastrull, tillsätt vatten tills vätskan är ett finger över den rivna tvål. Cap burken väl och låt blandningen stå i två dagar tills tvålen är fullständigt upplöst i vatten. Om inte, tillsätt mer vatten och låt stå för en annan dag.

Efter detta har du redan en flytande tvål. För att göra det peeling, ta bort frön av passionsfrukt och mala dem i en mixer. Tillsätt frön (tvättas och torkas!) I tvål och blanda väl. [Video steg-för-steg]

Läs också: 14 affärs lätt att individuellt genomföra

Hand tvålar

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

bar:

 • 1 kg av glycerin bas;
 • 70 ml essens;
 • 100 ml av lauryl;
 • kosmetisk färgämne;
 • 50 ml av ringblomma extrakt.

Skära glycerin baserat och smälta det i en emaljerad kruka. Med fullt nettobasis, till essensen av ditt eget, lauryl, ringblomma extrakt och några droppar färg och blanda väl. Häll blandningen i formar och låt den torka naturligt eller frys. [Video steg-för-steg]

net:

 • 1 i riven tvålen;
 • 100g glycerin bas;
 • kosmetisk färgämne;
 • Vatten.

Tillsätt ca 500 ml vatten till den rivna tvål, för ljus värme och rör om tills tvålen är helt upplöst. Sedan, tillsätt glycerin bas, färgämne och ytterligare 400 ml vatten. Rör om tills smält och glycerin för att bilda en homogen blandning. Låt stå i 24 timmar. [Video steg-för-steg]

Tvål för ansiktet

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

bar:

 • 3 teskedar kanel;
 • 4 matskedar honung;
 • En ansikts tvålen.

Skär tvålen i bitar och smälta. Tillsätt honung och kanel, blanda väl till en slät pasta. Placera blandningen i en form och låt stå tills kakan bar. Du kan påskynda processen genom att placera den i kylskåpet. Receptet ger en tvål. [Video steg-för-steg]

net:

 • kokosnöttvål;
 • avokadoolja;
 • Mandelolja;
 • Pelargon eteriska oljor;
 • honung;
 • Vatten.

Smälta kokosnöttvål tills en flytande konsistens. Lägga till alla andra ingredienser och rör om väl tills den bildar en homogen blandning. Sätt i former, vänta tvål hårdnar och unmold. Låt produkten stå i 24 timmar. Sedan bar galler, tillsätt vatten tills den täcker den rivna tvål och låt stå i en täckt behållare för ungefär två dagar tills tvålen är helt upplöst. [Video steg-för-steg]

exfolierande:

 • 1 matsked (soppa) riven kokosnöttvål;
 • 2 matskedar () socker;
 • Vatten eller saltlösning.

Blanda alla ingredienser och exfolierande tvål är klar! [Video steg-för-steg]

12 recept av hemlagad handgjorda tvålar och naturliga

glycerin tvål med örter. Foto: Uppspelning / CamomilaRosa och Rosemary

glycerin tvål med örter. Foto: Uppspelning / CamomilaRosa och Rosemary

Kolla in fler recept för att göra tvål hemma - har flytande bar och skrubba!

1. glycerin tvål med örter: detta recept är mycket enkel och naturlig, att inte ta lauryl eller färgämnen. Därför behöver du bara glycerin bas, väsen och örter som du väljer. Resultatet är en transparent bar, med örter som förekommer i tvålen.

2. anti-acne tvål med ringblomma: detta recept du lär dig att göra såpa rekommenderas att hjälpa till att bekämpa pormaskar och finnar. Det tar bara fyra ingredienser och recept ger två barer, som kan hållas i upp till sex månader.

3. Rosemary Soap: Detta är en tvål gjord i den grundläggande essensen av rosmarin, kokosolja och olivolja. Beredningen kräver särskild omsorg eftersom den innehåller kaustiksoda som en ingrediens. Receptet ger omkring 16 enheter.

4. Tvål organiskt: Här hittar du två recept för handgjorda och ekologiska tvålar, en hibiskus och andra havregryn. Dagen är att använda en organisk bas för att framställa; Om den inte hittas, kan produkten i stället för glycerin.

5. Tvål lugnande: denna tvål görs baserat på morötter, honung, propolis och lauryl majsmjöl. Resultatet är en tvål i väl gulnar och det lovar en naturlig lugnande effekt.

6. exfolierande fuktande tvål: för denna tvål behöver du bara en återfuktande olja, flytande tvål och socker. Preparatet är också mycket enkelt, bara blanda de tre ingredienserna. Eftersom preparatet praktiken kan du göra blandningen varje gång du använder eller i större mängder för att spara (använd en kruka med lock, i det här fallet!).

7. exfolierande tvål havregryn och honung: med naturliga ingredienser, är detta en exfolierande tvål. Ingredienserna inkluderar havregryn, honung, essenser, glycerin och lauryl.

8. Tvål exfolierande lera: även bar, detta recept kräver några ingredienser - glycerin, svavelhaltiga lera, honung och väsen. Indikationen är att använda en djup rengöring av huden och sedan använda en fuktighetskräm.

9. exfolierande tvål med havre: för detta recept behöver du en glycerin tvål, havregryn, kroppsolja och fuktighetskräm. Resultatet är en tvål som förutom att exfoliera, återfukta huden. Glycerin tvål kan ersätta bivax.

10. fänkål Flytande tvål: vatten, kokosnöttvål, salt, citronskal och fänkål är de nödvändiga ingredienserna för denna vätska recept tvål. Tricket är att låta blandningen ligger i en kruka stängt för en vecka före användning.

11. Grundläggande handgjorda tvål: Detta är den grundläggande receptet för att göra någon handgjorda tvål. På grundval av detta kan du anpassa och lägga ingredienser för att uppnå den typ av tvål du vill.

12. Fänkål Tvål: glycerin bas, essens och fänkål frön är huvudingredienserna i denna tvål recept. Preparatet är enkel och du kan lägga till färg till en färgad bar.

tvål aktuella formatet frukt

Foto: Upplysningar

Foto: Upplysningar

Ett intressant alternativ för dem som vill investera i ett nytt företag eller investera i hantverk som ett sätt att komplettera inkomsten är skapandet och försäljning av handgjorda tvålar. Tvålarna är produkter lätta att göra, lätt att sälja och transportera, och behöver inte en massa tidigare erfarenhet göras.

I denna mening, väljer olika format, naturliga ingredienser och andra detaljer som värdesätter produkten är viktigt. Därför är det värt att investera i en bra kurs för att förbereda ett okomplicerat sätt att starta produktionen.

Läs mer om loppet av handgjorda tvålfabrik

mot kontamination vård

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Vid hantering din tvål, är lika viktigt som de ingredienser så att resultatet har kvalitet utrustning som används. Det är viktigt att följa vissa regler för att undvika risken för kontaminering av produkten och sluta kompromissa allt ditt arbete.

Den första punkten som skall noteras är materialet i stekpannor, kastruller och skedar som används i produktionen. Undvika järnverktyg, rostfritt stål, aluminium och lera, och se till plast som kan smälta. Föredrar krukor och silikon skedar, resistenta plast och glas. När kastruller, läser rekommendationen Bottaro alltid använder agat - den emaljerade grytor - eftersom dessa inte släppa avfall och inte reagerar med ingredienserna.

Också ta hand i smältningsprocessen! "Använd alltid elspis. Den gamla tekniken med smälta i en dubbel panna kan förorena produkten, kan ångan orsaka fukt i slutresultatet", påpekar fackmannen.

Beredningen av den miljö där de tvålar tillverkas är också viktigt så erhålls är av god kvalitet. Även göra detta hemma, kan du förbereda ett hörn med behovet av säker produktion, bara ta lite vård.

"Platsen bör vara lätt och luftig. Vi måste ha en ren plats, reserverad endast för att öva; materialhanteringsengångshandskar och huvudbonader; inte tillåter husdjur i samma miljö; skölj väl produkterna och se till att beståndet är alltid ren och organiserade. Och undvika att göra produkten nära öppna fönster eftersom damm kan förorena tvål, "råder Bottaro.

Om receptet innehåller kaustiksoda som ingrediens, vara mycket försiktig! Kaustiksoda är en farlig och frätande produkt som i kontakt med huden kan orsaka brännskador. Vid tidpunkten för blandning med vatten, alltid lägga soda till vattnet och aldrig tvärtom. Använd handskar, skyddsglasögon, mask och långärmade kläder är viktigt.

Ett annat viktigt tips, särskilt för dem som vill sälja den producerade tvålen arbetar med etiketter. "Alltid sätta etiketter på slutprodukten, med data på begagnade ingredienser, utgångsdatum och telefonkontakt med hantverkaren", säger Bottaro. Professionell utgångsdatum förslag är sex månader.

Med de försiktighetsåtgärder vidtagits, har tillverkningen av tvål bara för att ge dig fördelar. Notera tips, kolla in recept och lägga händerna smutsiga!