Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

I brådskan av dag till dag, kan det vara en stor utmaning att hålla huset organiserade och kunna utföra alla hushållssysslor. Dessutom mindre olyckor är vanliga, men kan inte alltid tyda lösningarna snabbt.

Han slog oavsiktligt soffan med pennan? Han satte skjorta utan deodorant torra och fick fläckar? Det var att måla håret och hamnade nedsmutsning måla kläder? Vi försökte gelatin för dessert men det var allt despeçada tid att unmold? Dessa saker händer mer än vi skulle vilja, men de är ingen anledning att förstöra någons dag: lösningarna kan vara mycket enklare än du tror!

För att kringgå de olika situationer i vardagen, är det mycket bra att veta några knep. När allt kommer omkring, lämnar mer praktiska aktiviteter - i köket, organisera eller rengöring - mycket ledig tid över att njuta av på annat sätt.

Kolla att följa några enkla tips, praktisk och snabb som kan förändra ditt sätt att närma sig en inhemsk bakslag i olika scenarier.

Beredning och tillagning av mat

Foto: Uppspelning / Giphy

Foto: Uppspelning / Giphy

1. Vässa kniven utan grinder: tid eller annan lämnar knivarna i hand i tid för att förbereda en måltid och kvarnen är inte alltid runt. Men är inte det enda sättet att ge ett sätt som trubbig kniv använda kvarnen! Bara ta en tändsticksask och skärpa knivbladet i samma område där repa match.

Läs också: 24 saker du kan göra fel i köket och vet inte ens

2. Håll färska smörgåsar: sandwich är praktisk, snabb och en stor räddare i tider då även tid att äta är kort. Du kan ytterligare utöka denna bekvämlighet förbereder flera smörgåsar på en gång, för att ha ett mellanmål redo vid olika tidpunkter. För att hålla dem nybakat, lägga lite salladsblad på en folie, placera smörgås på toppen, wrap och förvara i kylskåp.

3. Red av bönor buljong: Om du gillar bönor med det mest fylliga buljong men kan inte få denna effekt i matlagning, ta bort från pannan en skopa kokta bönor och mosa bönorna. Gå sedan tillbaka pastan i kastrullen, rör om väl och låt sjuda i några minuter.

4. Undvik torkning av rostbiff: innan skylla ugnen genom torrhet en stekt kyckling, vara uppmärksamma på att krydda som används i köttet! Vinäger och citron läggs innan köttet bakning kan lämna den torr. Orange och ananas är bra ersättare för dessa ingredienser.

5. Mjuka upp kallt smör: använda kallt smör kan hamna bli ett test av styrka och tålamod, speciellt på kallare dagar. För att påskynda processen och lämna den molinha snabbare, värma upp en skål med varmt vatten och täcka smör med henne, som ett växthus.

6. Grädda fisk utan att fastna i formen: Detta är en enkel lösning - välsmakande! - för att undvika att fisken fastnar i form efter tillagning. Innan fisken i ugnen, smörj botten av formen med smör och papper med tjocka potatisskivor genom att placera fisken ovanpå. I slutändan är belöningen en plåt utan att klibba kompletteras med rostad potatis.

Läs också: 16 nya användningsområden för diskmedel

7. Håll mjukglass i frysen: en gång öppnade, kan en glass potten hamna förlora magin i frysen. Den ackumulerade isen lämnar det härdade glass och även påverka smaken. För att förhindra detta uppbyggd och behålla den krämiga dessert, förvara burken i frysen i en plastpåse.

8. Rengör majs: om du lider av svårigheten att ta fiozinhos majs som har fastnat i örat, anta en tandborste för att hjälpa dig med uppgiften! Borsten gör trådarna sönder mindre ofta och lämnar lättare.

9. Cut torkade frukter: svårigheten här är dessa torkade frukter mer klibbiga, som fastnat på knivbladet som de hackade. För att undvika denna effekt, värma upp en sax eller kniv i varmt vatten innan hacka dem.

10. Tina rött kött: det fanns ingen tid att planera innan matlagning och köttet fortfarande är frusen? Ett snabbt sätt är att tina genom att placera köttet att marinera i ättika i några minuter, vilket höjer temperaturen hos ingrediensen. Sedan avsluta avfrostning i mikrovågsugn eller vatten.

11. Lämna den fluffiga Salt: Med tiden blir mer fyllig salt och kan vara ett äventyr att få ett salt shaker. För att hålla det fluffigt, tända en kastrull till brand och efter uppvärmd, placera salt och rör om två eller tre minuter. För detta försök att undvika aluminium köksredskap och använder låg värme.

Läs också: 10 oväntade produkter som kan hjälpa dig vid rengöring

12. Unmould gelatin utan att bryta: för en hel och perfekt gelatin efter desenformada, räkna med hjälp av höga temperaturer! Blöt formen i varmt vatten eller linda det med en våt handduk med varmt vatten. Efter några minuter, bara unmold klappa behållaren.

13. Bered bacon i en mikrovågsugn: Du vill förbereda en välsmakande bacon, sequinho och låg fetthalt på kort tid? Linje en platta med två eller tre ark av pappershandduk och placera bacon skars i remsor. Ovanpå lade några fler blad. Baka i mikrovågsugn i en minut på hög effekt och, om nödvändigt, inställd på 30 sekunder.

städning

Lite hjälp med dammsugaren är alltid välkommet. Foto: Uppspelning / Giphy

Lite hjälp med dammsugaren är alltid välkommet. Foto: Uppspelning / Giphy

14. Rengör möbeltyg: för att ta bort lukt, mögel, fukt och LUKTFRI möbeltyg, börja med att välja en solig dag för att rengöra. Strö natriumbikarbonat och vadderad att avlägsna överskott aspirera. Spraya sedan vit vinäger och låt torka i solen.

15. rensa avlopp: detta tips är idealisk för att rensa avlopp diskbänken och badrum. Sätt ner i avloppet en kopp bakpulver och sedan lägga till två koppar vit vinäger alkohol. När blandningen är inte brusande, häll kokande vatten och undvika att öppna kranen i ca 30 minuter.

16. Ta bort avlopps hår: hår faller och ackumuleras i avloppet - är oundviklig. För att undvika obehagliga känslan av vått hår i händerna, använd en virknål för att ta bort ledningarna.

Läs också: 10 ovanliga användningsområden för vinäger

17. Klart rök fläck tegelvägg: eldstäder och grillar kan vara de stora skurkarna i fläckar på väggen. För att bli av med dem, bara gnida en sapólio sten i den våta väggen och skölj sedan med vatten.

18. Utöka badrummet rengöring box: tvätta badrummet är en av de mest fruktade dagliga aktiviteter. Men du kan förlänga en lite mer effekten av rengöring, förhindra tillväxt av mögel i injekteringsbruk och undvika fläckar längre. Helt enkelt strö vit vinäger alkohol i området varannan dag.

19. Klart mixer: eftersom bladet kan mixern vara en komplicerad föremål att rengöra. För att snabbt ta bort smuts, slog med hög hastighet några isbitar, varmt vatten och tvättmedel. I en minut eller två du har glas och limpinhos blad!

20. Klart bränning ugnen: brända matrester kan resistenta rebeller vid tidpunkten för rengöring. För enkelhetens skull, placera en trasa fuktad med flytande ammoniak i den varma ugnen och låt den stå några timmar. Efter det har de brända bitar lossnar och du kan göra normal rengöring av ugnen.

21. Klart blomsterarrangemang: torkade blomsterarrangemang kanske inte behöver vattnas, men ändå behöver vård! Med utställningen är det vanligt arrangemang samlar damm. För att rengöra dem, koka vatten tillräckligt för att täcka blommor och lägga till en tesked bakpulver för varje liter vatten som används. Låt blommorna dra i upp till 15 minuter och sedan låta dem lufttorka.

22. Tvätta väggar: Tricket är hur man startar. Tvätta väggar blir lättare start nerifrån och upp än den andra vägen - trots allt, att röra städa upp droppar på ytan som redan ren är mycket lägre.

23. Ta bort soffan pennan plats: även den minst klumpiga människor kan hamna mattas pennan som inte bör repas. För att ta bort bläckstrimmor av en tygklädsel, helt enkelt använda vit vinäger alkohol på en svamp och gnugga tills du lämnar.

24. Hygienbehandla diskning svamp: Processen för rengöring svampar är det viktigt att eliminera bakterier och bakterier som ansamlas vid användning. Placera en matsked av blekmedel i en liter vatten och låt svampen blöt i tre minuter. Sedan är det bara skölj och låt den torka.

rengöring kläder

Foto: Uppspelning / Giphy

Assistant tvätt. Foto: Uppspelning / Giphy

25. Fukta läder: Han började bli kallt och du tar den skinnjacka från garderoben? Efter en hel del sparat tid, kan du återfukta läder så att pjäsen förnyas. I en fuktig trasa, tabell droppar av flytande petrolatum eller sötmandelolja och gnugga hela stycket. Efter tio minuter, avsluta processen genom att leda en torr vit duk.

26. påskynda torkningen av tvätten: Detta är ett bra tips för dem som fortfarande vill ha snabbare tid att snurra kläderna. Placera centrifugen, tillsammans med våta delar, en torr handduk. Handduken kommer att absorbera en del av vattnet och kläderna kommer ut ur brunnen torrare maskinen.

27. Ta bort deodorant fläckar: ah, skynda! Inget mer vanligt att bära blus innan deodorant torra och göra toast en vit fläck i pjäsen. För att bli av med det snabbt, enkelt gnugga en torr svamp fläcken.

28. Hoppa över läder: Även om en tyngre utseende, läder bitar är mycket känslig tid att flytta. Det är viktigt att inte använda ångstrykjärn och justera temperaturen till mindre än 80 °. För att skydda pjäsen, sätta ett ljus trasa över läder och bara passera järnet med trasan som fungerar som mellanhand.

29. Torr linje kläder på linjen: redan visste inte vad man ska göra för att torka en linje blus utan att sträcka hela pjäs? Ta bort överflödigt vatten med en handduk och sedan tillbringa en strumpbyxor ärmarna i hennes blus. Hålla strumpor i stället för ärmarna på linjen, är din blus säker deformation!

30. Ta bort lukten av strumpor: Om du har tvättat strumpor och de fortsatte med en obehaglig lukt, är det dags att utrota bakterier vävnad. För att göra detta, lämna dem i blöt i en blandning av vatten och vodka (ja, vodka!) I ca 30 minuter.

31. Ta bort hårfärgningsmedel tyget: är det vanligt att måla håret och sluta med en fläck på kläder eller handduk. För att ta bort det fortfarande färskt, tillämpa väteperoxid på fläcken och skrubba med en tandborste i raka linjer. Sedan torka med en trasa och tvätta spela normalt.

32. Hoppa bitar med ärmar: mer fasthet i tid för att flytta ärmarna på en bit, linda en tidning och placera inuti hylsan. Det kommer att utvecklas och bli ett stort stöd för verksamheten.

33. stryk silke kläder, vill förnya trim av en bit av naturliga siden? Upplösa ett vitt ark av gelatin i en liter kokande vatten. Sedan lägga denna blandning till en mängd kallt vatten som täcker den del och fukta den. Vrid del, låt det torka lite och ge det fortfarande är våt, täckt med en silkespapper.

34. Håll fluffiga handdukar: du visste att använda sköljmedel på dina handdukar industrialiserade kläder kan få dem att förlora förmågan att absorbera? För att hålla dem mjuka och utan risk det, bara ersätta mjuk med ättika vid tvätt.

35. förtvätt hårt smutsade kläder: att ta bort envisa fläckar från kläder - som smink och svett, till exempel - du kan gnida fuktad vit tvål på fläcken. Därefter är det normalt bara fortsätta med tvätt.

Organisation och lagring

Arrangör katter. Foto: Uppspelning / Giphy

Arrangör katter. Foto: Uppspelning / Giphy

36. Spara kläder bukta: för lagring av tröjor och klänningar med bula utan att skada bitar, aldrig hänga dem! Det bästa man kan göra är vika bit på mitten, montera en utbuktning inuti den andra och fortsätta vika tvätten tills exakt bula storlek. Sedan kan du bara hålla det står i lådan.

37. Gör plats i resväskan: när ärendet inte stängs eller med den klassiska sitter där på toppen för att tvinga dragkedjan, är det dags att leta efter andra sätt att göra utrymme. Att sätta kläderna i påsar som stänger vakuum (helst med hjälp av dammsugare) kan du kompakt storlek och bära mer saker!

38. Store skinn och mocka: väl omhändertagna, bitar av läder och mocka kan vara din följeslagare under en lång tid. Vid tidpunkten för sparande, hänga dem på trägalgar eller plast och skydda dem med ett lock av TNT, hålla dem alltid på ställen som inte är utsatta för ljus.

39. Spara strumpbyxor: att se till att strumpan är säkra föremål som kan rabbla trådarna, är den idealiska för att hålla bit i påsar med ziploc stängning. Resistent, förpackning kommer att skydda mitt vassa föremål.

40. Spara dokument: noggrant kan vara lite tid för att lagra viktiga dokument. För att hålla dem torra och omärkta veck, linda dem tätt och linda med en pappershandduk.

41. Skydda vita kläder: Jag har haft den irriterande erfarenhet av att fånga ett linneskåp och inser att det är gul? Även ren, vitt tyg kan sluta gulfärgning på grund av förekomsten av ljus. För att skydda arbetsstycket, hålla den inslagna i silkespapper eller blå TNT.

42. Spara julbelysning: i varje julen du tillbringar mer tid reda ut lamporna än prytt hemmet, är detta ett enkelt trick som förhindrar motorstopp. Linda tråden på en bit kartong och hålla dekorationer i lådor.

43. För att förstärka plasthängare: för att förhindra halka kläder få galgar i garderoben, bara göra en sicksack med varmt lim på sidorna av objektet. Limmet torkar kommer att erbjuda mer stöd till vävnaderna!

44. Organisera handdukar i badrummet: i små eller badrum som används av många människor, kan det bli svårt göra rum för att organisera handdukar runt om i världen. För att optimera utrymme, installera upp till tre handdukshängare vertikalt - kan vara en vägg eller bakom dörren.

45. Sätt plastpåse i papperskorgen: Om dina sopor är metall eller rostfritt stål, levande plastpåsar förmodligen halka. För att hålla dem på plats plats flera magneter i munnen på påsen ur papperskorgen.

46. ​​Organisera smycken i lådan: ingen behöver en sofistikerad arrangören att hålla smycken inget kladd i lådan. Improvisera arrangemanget med godis pappersmuggar, is former eller muffin!

47. Organisera apparattrådar: att inte behöva handskas dagligen med apparater lösa sladdar och trassligt av kabinettet, är lösningen enkel. Klistra in en dekal kardborreband till kontakten och den andra på enheten. Vid tidpunkten för lagring, linda sladden på enheten och ansluta sig till två bitar av kardborreband för att hålla allt på plats.

48. Butiks mattor: det bästa sättet att spara en matta rullas - förutom att undvika märken, spara utrymme. I en PVC-rör eller en alla pool nudlar, rulla upp mattan med face-in, på längden.

49. Att fastställa viktiga: Om din uppsättning nycklar är mycket trångt och du alltid förvirrad när du öppnar låsen är ett bra knep att måla huvudet av nycklarna med olikfärgade glasyrer. Detta gör det lätt att associera färgen till den rätta!

50. Arrange koppar i skåpet: Det är ont om garderobsutrymme för att lagra glasögon? Du kan improvisera en hylla med hjälp av en bricka! Under en rad av glasögon, placera en bricka och sedan stack en annan filheira koppar. Linje pannan med EVA för att förhindra att glasögonen glider.

Liksom tips? Testa dem hemma och lämna mer praktisk vardag!