Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Långt bortom målet att måla huset är ett urval av personligheten hos dess invånare och ett komplement till sina rum och kan variera beroende på deras funktionalitet och bestämma utsmyckning stil att vardera parten ska få. Först av allt, är det dock intressant att starta processen att välja en avmystifiering: färgerna i interiören är oberoende och inte nödvändigtvis matchar byggnadens fasad.

Utifrån detta är det första steget att överväga synligheten för ett rum till den andra, så att färgerna på varje inte i konflikt med varandra. Det är också viktigt att tänka på vilka ytor kommer få bläck, stör den med målet att väljas för varje område.

I fallet med inomhusmiljöer, speciellt, är det fördelaktigt att också observera belysning, eftersom nyanser kan se annorlunda ut som sina variationer eller för mörk plats om det finns en kombination av låga ljusa och mörka färger, exempelvis

Till alla dessa faktorer sammanfatta den mänskliga uppfattningen av färg, vilket gör varje rum bör kombineras med känslor som sänder tonerna. Därför är det värt att forska, läsa om det eller förlita sig på hjälp av en arkitekt eller inredningsarkitekt, trots allt, är det viktigt att undvika misstag som kan äventyra användbarheten av utrymmen.

"Den mest levande och kontrasterande färger är i allmänhet anges att göra mål en enda vägg eller vissa objekt, eftersom om de används med överdrift, även kan orsaka trötthet och irritation", förklarar inredningsarkitekt Luciana Vilanova, Aracaju.

Läs också: Så att måla väggar: praktisk handledning och lätt att följa

Med så många detaljer som skall iakttas, är det helt normalt att valet av färger orsakar tvivel, men uppmärksamhet på dessa punkter och några grundläggande tips kan hjälpa dig att få en mer mysiga, vackra och funktionella hem.

färgning utanför

Uppspelning / Tate A. Hilliard

Uppspelning / Tate A. Hilliard

En punkt som skall beaktas innan bläcket val för fasaden av byggnaden är grannskapet. Det är önskvärt att ditt hus för att utmärka sig och ringa mer uppmärksamhet än de andra på gatan? Eller är det bättre att hålla en låg profil och kamouflage bland grannarna?

Den mest rekommenderas av professionella färg är också den mest klassiska, vilket hjälper till att förhindra arbetet med ommålning fasader att följa trender, därför mer neutrala och ljusa färger hamna föredrages i nyanser av grått, beige, blått och grönt.

Det bästa sättet att välja din önskade inställning för en palett av kombinationer - svartvitt eller inte - det kan bidra till att lyfta fram de arkitektoniska detaljer eller poäng som grind, staket, dörrar och fönster.

Bild: TipsBild: Tips

Från vänster till höger: Fractal Coral, Suvinil Vit choklad, Sherwin Williams Vit Spenat och Lukscolor Bahamas. Bild: Tips

För att vara ett område som är föremål för vädret, är det att föredra att färgen är akryl eftersom det är lättare att rengöra. Enligt Luciana designer, den mest använda för yttre yta är satin, men det finns också matt och halvblank alternativ. Redan arkitekten och konsulten Graziella Aguiar, Master House Construction och reformer, São Paulo, visar materialet i Coral varumärke, typ Totalt Premium akryl +.

Läs också: vägg tyg: se varför det är värt att satsa på denna beläggning

färg rum

Foto: Uppspelning / Dana Rosene Interiors

Foto: Uppspelning / Dana Rosene Interiors

Innan du börjar leta efter den perfekta färgen till rummen i ditt hem, är det viktigt att definiera de möjliga användningsområden för varje. För ett vardagsrum, till exempel, kan det vara önskvärt att skapa en annalkande väder och lämna bekväma besök, som för en matsal, kan miljön vara antingen mer sofistikerade som avkoppling. Naturligtvis neutrala faller väl för alla dessa situationer, men väljer starkare färger kan ge lite mer personlighet till rummen.

jordfärger är välkomna för överföring av känslor som värd och personlig anslutning och stimulerande samtal. Det är också intressant att slutföra dekoration element eller ens en enda Peredo i lite mer levande färger, som rött, vilket orsakar agitation, gul, vilket ger känslor av lycka, eller orange, vilket effektiviserar miljön.

För små rum, är det viktigt att välja ljusare färger, som inte bär så mycket utrymme och ger intryck av rymd. Mot, mörkare nyanser verkar minska lokala och kan göra lite tröttsamt vistelse.

Bild: TipsBild: Tips

Från vänster till höger: Suvinil Pepita Bismuth, Sherwin Williams Varje dag Vit, naken och Lukscolor Coral Malva Gray. Bild: Tips

Den mest rekommenderade för efterbehandling rum, enligt Graziella Aguiar arkitekt typ är satin eller silke Touch, Suvinil varumärke.

färgande kontor

Foto: Uppspelning / John TeSelle

Foto: Uppspelning / John TeSelle

Om ett av rummen i huset är reserverat för en viss kontor, är det normalt att det främsta målet är att hitta koncentration och uppnå produktiviteten i miljön. I detta fall är det mer lämpligt att välja mer sobra färger som inte är störande eller orsaka agitation. I det här fallet, är oerhört viktigt belysningen, så noga med att inte välja någon färg som mörknar området.

Läs också: 20 enkla knep för att förvandla din heminredning

Cool färger är mycket välkomna i kontoren. De nyanser av grönt är fräscha och avkopplande, hjälper till att hålla fokus; blått, tvärtom, är inte bra alternativ för att stimulera sömn; redan nyanser av lila och lavendel är bra för inspiration och fantasi, och är därför goda allierade för människor som arbetar med skapelsen.

Bild: TipsBild: Tips

Från vänster till höger: Lukscolor grönt vatten, grön Surf Suvinil, Sherwin Williams och Enchant Coral Amethyst Rain. Bild: Tips

För kontor, är den typ mest rekommenderade avslut även satin eller silke Touch, Suvinil, speciellt om rummet är tillgängligt för allmänheten eller har en stor trafik av människor.

färga 4:e

Foto: Uppspelning / Greg Riegler

Foto: Uppspelning / Greg Riegler

Eftersom det är en mer intim rum, rummen, personlig smak ofta hamna talar högre. Men för att detta ska vara en miljö som måste främja avslappning och sömn, är det viktigt att söka ledighet mer levande färger eller objekt målning detaljer längre bort från ögonen.

Förutom de blå toner, som är bra för att uppdatera miljön och uppmuntra sömn, andra ljusare färger är lämpliga för rum som vitt, som sänder freds; eller persika, vilket demonstrerar känsligheten.

Bild: TipsBild: Tips

Från vänster till höger: Coral Vit Uppfriskande, isbildning Suvinil, Lukscolor Sephiros, Sherwin Williams Sleepy Blue. Bild: Tips

Förutom den satin finish Graziella rekommenderas av konstruktören Luciana Vilanova vidare att PVA latex eller färg, som finns endast på matt typ, är lämpliga för torra utrymmen och inte kräver konstant underhåll.

färgande badrum

Foto: Uppspelning / Hanson General Contracting

Foto: Uppspelning / Hanson General Contracting

Huvud intrycket att ett badrum måste passera är rengöring. Även vitt och benvita toner är preferensen för detta ändamål i dag är också välkomna ljusa färger som förmedlar en känsla av fräschör, såsom grönt, som är associerad med naturen.

Bild: TipsBild: Tips

Från vänster till höger: Coral Pearl Drop, Lukscolor Ivory, Suvinil Sambaqui och Sherwin Williams Vit Mint. Bild: Tips

För detta rum, indikerar Graziella att epoxifärger som används är vattenbaserade, såsom linje badrum och kök, Suvinil.

färgande kök

Foto: Uppspelning / Angela Dechard Design

Foto: Uppspelning / Angela Dechard Design

Generellt köket är en del av huset präglas av sammankomster, antingen av familjen lunch eller eftermiddagen kaffe med människor närmast. För att framhäva denna stämning är det intressant att rummet har mer glada och ljusa färger, kan det vara så att målningen är i off-white toner, som rekommenderas Graziella och endast avbryts av mer levande variationer, såsom en kombination av rött och gult, som stimulerar hungerkänslan.

Bild: TipsBild: Tips

Från vänster till höger: Lukscolor Mest Serene, Suvinil schweiziska Alperna, Sherwin Williams Ibis White och Coral Vita Memory. Bild: Tips

Såsom i badrum, är det idealiskt att bläcket som används är vatten-baserade epoxi, såsom linjen för badrum och kök, Suvinil.

Märken av traditionella färger och god kvalitet

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Den brasilianska marknaden har flera bra kvalitet bläck märken, vilket garanterar innovation, bra pris och konsumenternas säkerhet. För att göra rätt val, Luciana Vilanova förklarar att det är viktigt att leta efter material som har god färgtäckning. Bland varumärkena som citeras av proffs, är:

  • Suvinil: grundades i början av 1960-talet, är Suvinil ledande på den inhemska marknaden sedan 80-talet Din tillgång för Vilanova är möjligheten att anpassa färgerna, vilket möjliggör större kreativitet och oro för konsumenternas hälsa i sammansättningen av bläck.
  • Coral: aktiv sedan 1954, har varumärket Coral den mest kompletta palett av färger i Brasilien, med mer än två tusen ton.
  • Lukscolor: efter år i drift inom billacker lanserade Lukscolor sin dekorativa linje i slutet av 1980 Luciana Vilanova förklarar att varumärket befäster det bästa värdet på marknaden, och är känd för sin perfekta täckning .
  • Sherwin Williams: Befintliga sedan 1870, är ​​Sherwin Williams en av de mest kända färg varumärken världen över. I Brasilien, som har funnits i över 60 år, är det en referens för dess utmärkt täckning.

Det är värt att komma ihåg är dock att oavsett färgen som ska användas, är det viktigt att ytan är väl förberedd, "eftersom det inte kommer att hjälpa något att köpa den bästa produkten om din vägg har åtagit sig att brister" betonar Luciana.

Inspirationer för att välja färger för ditt hem

Det finns många möjligheter att göra ett vackert och bekvämt hem med tillägg av färg. Efter ledning av experter, kan det första steget innan borsten vara inspiration, enkel uppgift och det kan få i ett par klick. Kolla in ett urval av bilder med olika färger för varje rum!

Foto: Uppspelning / Sheila Rich Interiors

Foto: Uppspelning / Sheila Rich Interiors

Foto: Uppspelning / Tim Barber TLD Arkitektur & Inredning

Foto: Uppspelning / Tim Barber TLD Architecture & inredning

Foto: Uppspelning / CapeRace Cultural Adventures

Foto: Uppspelning / CapeRace Cultural Adventures

Foto: Uppspelning / thirdstone

Foto: Uppspelning / thirdstone

Foto: Play / Jason Jones

Foto: Play / Jason Jones

Foto: Uppspelning / Muse Interiors

Foto: Uppspelning / Muse Interiors

Foto: Uppspelning / Oakley Byggföretag

Foto: Uppspelning / Oakley Byggföretag

Foto: Uppspelning / Sutro Architects

Foto: Uppspelning / Sutro Architects

Foto: Uppspelning / Charmean Neithart Inteiors

Foto: Uppspelning / Charmean Neithart Inteiors

Foto: Uppspelning / S. B. långa Interiors

Foto: Uppspelning / S. B. långa Interiors

Foto: Uppspelning / Jan Skacelik

Foto: Uppspelning / Jan Skacelik

Foto: Uppspelning / West Chin Arkitekter & inredare

Foto: Uppspelning / West Chin Architects & inredare