Hur man kan eliminera den dåliga lukten från köket - Women Tips

Köket är en plats som alltid bör hänvisa till renhet och hygien, så dålig lukt i köket, liksom obehagligt, det är inte välkomna. När allt kommer omkring kan dålig lukt vara tecken på att något är ruttet eller smutsig där.

Mot bakgrund av detta valde vi praktiska tips för dig att ta bort lukten av mat efter tillagning och hålla ditt kök luktar med några grundläggande vård.

Hur man kan eliminera lukten av mat

Efter beredning av en måltid, är köket oftast med en mycket stark lukt av livsmedel som har upprättats.

Använd en deodorant miljöer kan vara ett bra alternativ, men många människor föredrar att använda dem eftersom handen blanda aromen av produkten med lukten av mat kan leda till en lukt ännu mer obehagligt.

För att eliminera lukten av mat utan att behöva lägga till ytterligare smak till miljön är det nödvändigt att förlita sig hemligheter erfarna hemmafruar. Kolla in 3 Tricks för att eliminera en gång köks lukten av mat:

  • Häll lite vinäger i en gryta och låt på en säker plats i köket, där ingen kan störta. Vinäger hjälper till att lindra lukter som frigörs under tillagningen av mat;
  • För att göra köket lukten av fisk, koka skivade citroner eller citron pressas på ett mejeri under och efter beredning av fisk,
  • För lukten av stekning inte vara så stark i köket, satte tunna skivor av äpple i olja medan det värms upp och vänta tills de blir bruna och sedan ta bort dem och stek vad du vill.

Hur man håller köket fritt från obehagliga lukter

För köket är alltid stinker gratis är viktigt att ta hand med matrester, mat försenad och mat utspridda runt kaminen och golvet under tillagning av måltider.

En av de viktiga stegen för att ha en luktande kök alltid kasta bort organiskt avfall. Garbage ruttna i papperskorgen lämnar ditt kök stinkande varje gång den öppnas. Så om du kan, kasta ut soporna varje dag.

Ett annat viktigt tips är att du alltid bör kontrollera giltigheten av mat i kylskåpet och kontrollera om det finns någon som redan är skadad eller nära ruin. ruttnande mat och förlorare i kylskåpet orsaka dålig lukt och bör kastas bort. När allt kommer omkring, gillar ingen att öppna kylskåpet och låt hela huset med den fruktansvärda lukten av ruttnande mat.

ta hand om kök rengöring Det är också viktigt. När du använder spisen, vara uppmärksam på små bitar av mat eller sås stänker som kan falla till golvet, diskbänken och spisen. Om du föredrar, skydda spis med aluminiumfolie för att underlätta rengöringen. Vid slutet av matlagning, se till att golvet är gratis mat.

Slutligen, låt inte ackumuleras rätter i diskhon. De smutsiga disken i diskhon, särskilt om du har resterna, och lockar kackerlackor lämnar en obehaglig lukt i köket. Därför, tvätta dina rätter och kasta bort resterna så att avsluta måltiden. Sköt också diskmaskinen, rengöring det regelbundet för att undvika dålig lukt.

Om du följer dessa tips kommer ditt kök alltid vara rena, doftande och roligare.