Hur man rengör porslin och hålla den fräsch längre - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Porslin är en typ av keramisk beläggning, som kan användas i inomhus- och utomhusområden, som kännetecknas av att de har låg vattenabsorption, färgenhetlighet och hög beständighet mot kemisk och fysikalisk nötning. Bland de beläggningar alternativ har porslins dominerat världsmarknaden och dess främsta producerande länder som Italien, Spanien, Kina och Brasilien.

För närvarande, en uppsjö av porslinsplattor finns på marknaden och dess användning varierar beroende på vilken typ av miljö där de har för avsikt att tillämpa den.

De vanligaste typerna är polerade porslin - vars yta är slät och är lämplig för interna tillämpningsområden; strukturerad - med något slipande yta och är lämplig för områden med fukt och emaljerad, ta emot en reflexer skikt och är bäst används inomhus. Det finns också naturliga porslin, satin, rustikt och halkskydd.

Med den breda spridningen och användningen av beläggningen är vanliga frågor uppstår om hur det bör göras för att underhålla och rengöra dem. Vissa omsorg och försiktighet bör iakttas när det gäller att rengöra porslin. Kolla in några tips från Personal Organizer Adriani Gonçalves för korrekt rengöring av porslin.

daglig städning

Rengöringen av porslin måste alltid göras med hjälp av neutralt rengöringsmedel utspätt med vatten och läske dukar. Denna regel gäller för alla typer av porslin, polerad, matt, strukturerad och emaljerad. Följ expert förslag:

 1. Sopa golvet med en kvast eller dammsugare med ett borstmunstycke, som har att förhindra att skrapa golvet;
 2. Framställning av en lösning med ett neutralt rengöringsmedel sked till 5 liter vatten och passera med hjälp av en mjuk på ytan;
 3. För att undvika bildning av vattenfläckar, avsluta rengöringen med en torr trasa med alkohol.

I fallet med varje vecka och varje månad rengöring samma rekommendationer för daglig rengöring bör följas. För rengöring av bruket användning skur krämig vätska. Använd aldrig granulat som kan repa golvet.

tung städning (post-konstruktion)

Den första efterrengöringsarbete ska utföras i högst 14 dagar efter applicering av fogmassan. Målet är att säkerställa fullständigt avlägsnande av allt arbete av avfall, särskilt avfall fogmassa, som kan ha fastnat på golvytan, vilket gör att vara smutsigt utseende.

Enligt Adriani för efterarbete rengöring rekommenderas att använda hårda rengöringsmedel tillgängliga i specialbutiker golv. För att underlätta, så här:

 1. Skölj golvet för att ta bort all smuts och produktspill;
 2. Applicera den specifika produkten för tung städning enligt tillverkarens rekommendationer;
 3. Avlägsna samlats smuts med vatten. Låt inte produkten torka på golvet;
 4. Om nödvändigt, upprepa processen.

Vad bör undvikas för att rengöra porslins

Hur man rengör porslin och hålla den fräsch längre - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Trots att mycket resistenta kan porslin emalj och bruket själv skadas när det händer tillämpningen av slipmedel eller olämpliga kemikalier. Så undviker de produkter som anges nedan:

 • Tvålpulver;
 • Skurpulver;
 • växer;
 • borstar;
 • syror;
 • blekmedel;
 • kaustiksoda;
 • aceton;
 • Ammoniak.

Vård i användningen och fläckar

För att förhindra uppkomsten av repor på porslinet den ideala är att skydda möbler fötter med filt och vara försiktig när du drar möbler.

I fallet med fettfläckar, olja, kritor, penna, samt fläckar av rost och fruktjuice, måste avlägsnas med en alkalisk detergent och flytande skur eller alkohol. Samma sak gäller för vin fläckar, kaffe och läsk.

Bläck fläckar måste avlägsnas med organiskt lösningsmedel eller detergent vattenförhållandet och förtunning till. Dessa produkter hjälper också till att ta bort avfall kalk och cement. Om du använder dessa ämnen, skölj noga efteråt.

4 viktiga tips och tricks för en perfekt rengöring

 1. Torka alltid upp utspilld vätska omedelbart. Detta kommer att förhindra golvet joystick.
 2. Använd stora mattor och god kvalitet input och output alla dörrar som leder till utsidan för att hålla golvet fri från smuts och repor.
 3. Följ alltid tillverkarens anvisningar om det bästa sättet att rengöra ditt golv.
 4. För att ta bort fläckar och sko märken gnugga märket med ett suddgummi. Om det finns repor, gnugga dem med en tennisboll.

Med dessa försiktighetsåtgärder vid rengöring, hålla dig ditt nya golv mycket längre, vilket ökar dess livslängd.