Vad gör man med använd matolja? - Kvinnor Tips

den matolja är en stor allierad till hemmafruar i matlagning. Men efter stekning patties, potatis eller förbereda andra läckra rätter, vad man ska göra med använd matolja?

Spela i diskhon, på toaletten eller på gatan manlucka, inte alls. den matolja Det är mycket skadligt och en av de viktigaste skurkar av miljön. Täppa rören, bara en liter av det att förorena en miljon liter vatten.

Sönderdelningen av matolja emitterande i atmosfären som metan, en gas som är mellan de främsta orsakerna till växthuseffekten ansvarig för den globala uppvärmningen. Vidare bidrar den till hårdgörning, hindrar absorption av regnvatten och gynna översvämningar.

Att veta de skador som Felaktig omhändertagande av matolja kan orsaka är det klart att vi måste hitta hälsosammare alternativ till återstoden. Allt detta skador på naturen kan undvikas genom återvinning.

den matolja använd kan vidtas för att insamlingspunkter eller enheter som dirigeras till återanvändning. En annan hälsosamt alternativ är att återanvända den för att skapa nya produkter såsom hemlagad tvål, till exempel.

den kokoljan tvålbasen används Det är lätt och billigt att göra. Förutom att bidra till att bevara planeten, kan vara en inkomstkälla. Notera recept:

Tvål recept med matolja

Du behöver:

  • 5 liter matolja
  • 2 liter kokande vatten
  • 200 ml Sköljmedel
  • 1 kg fling kaustiksoda

Placera soda i flingor längst ner i en hink. Tillsätt sedan det kokande vattnet och rör om för att späda ut soda. Tillsätt olja och rör om väl blanda mjukmedel. Spela blandningen i formen och skär tvålen till nästa dag.

VARNING: Kaustiksoda kan orsaka brännskador på huden. Använd skyddshandskar, trä eller plast för att manipulera ingredienser Tvål intäkterna från använd matolja.