Tips för att underlätta dag till dag hemmafru - Kvinnor Tips

Helt praktiskt och enkelt försiktig. Nu fru, nu mor, nu en hemmafru. Den moderna kvinnan blir multitasking och försöker hitta sätt att underlätta deras daglig service i sina hem.

För detta de söker apparater och även handböcker föremål som kan hjälpa dem i arbetet och ger mer bekvämlighet till dag till dag.
Det var med detta mål som hemmafru och pensionerade Maria Cecilia de Carvalho reducerade tiden i sina sysslor. "Innan jag skulle spendera timmar bara för att köra en av mina uppgifter fått idag mer agility", säger Maria.

Så den tidigare läraren ger några tips för att underlätta dag till dag hemmafru. Notera:

1 - inköpslista

Det verkar vara något enkelt, men resultatet stör dagliga rutin. Enligt den pensionerade, vilket gör listan med produkter som saknas i skafferiet är ett bra sätt att organisera sig. "Grudo listan på kylskåpet, och så saker kommer så småningom, jag skriver ner. mycket optimerad min tid, eftersom jag kunde ha mer organisation ", förklarar han.

2 - Stöder för lagring

Att investera i ett stöd eller ens en enkel hylla är ett bra alternativ. "Speciellt för dem som har små barnbarn, sätta rengöringsmedel utom räckhåll, är det viktigt. Förutom säkerhet, kan jag lämna mitt hus välorganiserad och lättillgänglig när jag behöver dem ", säger Maria Cecília.

3 - räknare för apparater

Väljer disken i köket minskar livsmedels förberedelsetid, och naturligtvis, för att underlätta hanteringen. "För att göra middag och lunch lättare har jag alltid min åsikt alla apparater du behöver, så jag kan laga mat lättare, förutom även att förhindra muskelsmärta när man försöker få dem i garderoben" skämt den före detta lärare.

4 - Kross smaktillsatser

Vitvarumarknaden erbjuder olika prisalternativ, modeller och även funktioner för dem som vill att ytterligare optimera förberedelsetid måltiderna. "De är bra, det är bara sätta kryddor i det, han petar storlek du vill ha. Me gör det mycket lättare, eftersom medan maskinen skär, jag redan gör något annat ", förklarar Maria Cecília.

5 - blekmedel och fläckborttagnings

Borta är de dagar då en kvinna skulle spendera timmar i disktanken för att ta bort fläck på kläderna. Idag kan du använda en liten mängd av egna produkter för denna och vänta ett ögonblick att delen är redan perfekt. "Jag försöker alltid att ha band reserv fläckar. De är praktiska, den har en fin doft och föregriper inte på något sätt pjäsen. Det är ett bra alternativ för "föreslår hemmafru.

6 - halv färdigmat

Sök frysa måltider är en bra investerat för dem som vill lättare. "Matlagning bönor och lagra den i behållare i frysen är också perfekt. När du vill förbereda det, bara säsongen och det är läckra som om det görs i tid ", förklarar Maria Cecília.

7 - Dammsugare

I motsats till vad man tror, ​​är dammsugning ett sätt att rengöra den effektivt. "De dammsugare är bra att bevara och hålla den tunga rengöring du gjorde. De eliminerar damm och skräp du inte kan se lätt ", sade hemmafru.

8 - Rengöring

För kvinnor som tenderar att sanera hemmet varje dag, kan du hålla det organiserat och ren, men på ett annat sätt. Investera i tung rengöring, inklusive tvätta fönster, kakel och in i köket, åtminstone två gånger i månaden.

Sedan är det bara att hålla rengöring och behålla den. För detta är en enkel svep tillräckligt. Utom bör rengöras badrum oftare. För att göra detta, väljer att bära handskar och kemikalier som underlättar rengöring.

Det är också viktigt att be om hjälp och definiera uppgifter för alla familjemedlemmar. Uppdelningen av tjänster innebära en mer dynamisk arbete, lätt att göra, och naturligtvis, för att säkerställa att alla vet spara underhåll av huset. "Arbetsfördelningen bland barn och mannen hjälper rutin. Det beror på att jag kan ta tid att ta hand om mig själv och njuta av mig själv ", säger Maria Cecília.