10 olika användningsområden för majsstärkelse - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Alla har majsstärkelse - mer känd som majsstärkelse - lagras i garderoben, men det brukar bara kommer ut när någon intäkt. Detta är dock inte det enda sättet att använda den. Kolla in några ovanliga sätt att använda majsstärkelse för ingenting gemensamma mål:

1. Rengör fläckar på mattor

Det är speciellt för olje- och fettfläckar. Häll lite majsstärkelse på det drabbade området och låt det sitta i ca 20 minuter. Fläckarna försvinner. Sedan är det bara ren.

2. Mobil Polering

Även efter rengör möbler, fortfarande är en del avfall? Strö lite majsstärkelse på området, ren och polera det. Detta fungerar även för bilar.

3. Rengör silver

Dess silver förlorat sin lyster? Du kan göra dem lysa igen, gör en pasta med majsstärkelse och vatten. Applicera pastan på silver, låt det torka och sedan torka.

4. Ta bort bläck fläckar

Var i tyger, kläder eller till och med mattor, bara göra en pasta med majsstärkelse och mjölk, tillämpa den på det drabbade området och låt torka. Om fortfarande några rester, bara borsta platsen innan rengöring.

5. Untangling oss

Knuten är för hårt och du kan inte reda ut det?. Stänka majsstärkelse på plats, kommer detta att underlätta processen.

6. Släta brännskador och insektsbett

Gör en majsstärkelsepasta och vatten och applicera på det drabbade området. Låt pastan torka och sedan bort med varmt vatten.

7. Ta bort håret oiliness

Om du är sent och inte har tid att duscha, men vet inte hur man kan bli av med hår oljor, stänka majsstärkelse i hårbotten och låt stå några minuter innan borstning. Det kommer att absorbera oljan. Spetsen kan också göras med husdjur, när det av någon anledning inte är möjligt att bada.

8. deodorize skor

Svett hamnar orsakar en dålig lukt i jagade, den så kallade "fot lukt". För att avsluta denna lukt, använder majsstärkelse, som kommer att absorbera svett. Det fungerar i strumpor också.

9. Rengör fettfläckar

Först torka maximala platser du kan med en pappershandduk. Applicera sedan lite majsstärkelse på fläcken och låt det sitta i ca 10 minuter. Ta bort med en pappershandduk, gnugga en liten vit vinäger och tvätta normalt.

10. Ta kläder blodfläckar

Använd kallt vatten för att göra en pasta med majsstärkelse. Tillämpa den på fläcken och gnugga det lite. Låta tyget torka i solen. När torr, ta bort den återstående majsstärkelse. Om fläcken kvarstår fortsätta upprepa processen så ofta som krävs tills den försvinner.