11 viktiga steg för att ändra utan oförutsedda - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Liksom nästan allt här i livet, flytta hus eller lägenhet har sina två sidor: den positiva - eftersom förändring är alltid synonymt med förnyelse - och negativa - eftersom detta är ett beslut som kräver mycket tålamod och organisation.

Men den goda nyheten är att med god planering, kan ändringen ske så smidigt som möjligt och i vissa fall behöver du inte anlita ett åkeri för detta.

Claudia Moura, personlig organisatör av OZ! Organisera ditt liv och direktör i bolaget Claudia Moura Personal Organizer, påpekar att långt i förväg rekommenderas att börja planera förändringen varierar beroende på hur mycket saker som personen har och även med antalet familj / vänner som kommer att bidra till denna uppgift. "Men 60 dagar är en bra tid att börja planera", säger han.

Professionella höjdpunkter att om du kan hyra en flyttfirma, de har lämplig förpackning för allt: kläder, porslin, möbler etc. Vad kommer att underlätta nog hans arbete. Men om du väljer att göra det själv och familjen, kan några praktiska tips hjälpa en hel del!

Steg för steg för att ändra utan stress

Nedanför en personlig planerare ger flera riktlinjer för hur man planerar en förändring och köra det utan oförutsedda (eller med minimal oförutsedd möjligt). Värt att kolla in!

 1. Lista över grundläggande material att göra en förändring: bubbelplast, kartong rulle, kartonger i olika storlekar, trälådor (om möjligt, att transportera ömtåliga föremål) bred tejp och god kvalitet, stöd för band (om möjligt), att färgat papper (bond) identifiera lådor, magisk markör och tydliga plastpåsar för smådelar (de frys mat eller Zip typ). "Du kan köpa de flesta av dessa saker i förpackningar av butiker och kiosker. Kartonger är dyra och ett bra alternativ är att be om hjälp från vänner att donera rutor för dig eller begär stormarknader, som avfärdar den här typen av material ", säger Claudia Moura.
 2. Dokument, bilder och böcker kan lagras i kartonger. "Använd inte för stora lådor, som är mycket tunga och svåra att transportera", säger Claudia.
 3. Tallrikar, glas, kastruller och andra ömtåliga föremål som skall förpackas, en efter en, med bubbelplast innan de placeras i kartonger eller kartonger mer resistenta, såsom trä. "Det är mycket viktigt att identifiera dessa rutor anger som innehåller ömtåliga objekt och måste transporteras noggrant", minns en personlig planerare.
 4. Kläder kan tas i påsar eller kartonger. "Om det är möjligt kan klädhängare packas med hängaren själv", säger Claudia.
 5. Madrasserna måste slås in i bubbelplast.
 6. små apparater (såsom mixer, mixer, hårtork etc.) och elektronik (dator, videospel, DVD-spelare, etc.) kan skyddas med bubbelplast och lagras i kartonger plast.
 7. stora apparater (såsom ett kylskåp, tvättmaskin, spis etc.) måste också involverad med bubbel plast.
 8. Möbler bör demonteras och förpackas med kartong "som kan köpas i rullar för att undvika fel", säger Claudia Moura.
 9. små delar (såsom bultar och möbelhandtag, spis delar, kylskåp delar, etc.) kan placeras i klara plastpåsar och identifieras med etiketter.
 10. För att identifiera rutorna kan du använda sulfiter färgade blad och ange en färg för varje rum. "På etiketten gör en kort beskrivning av innehållet i förpackningen; antal rutorna så att du vet hur många volymer du har, och tala om vilken rum i nya huset hon skulle gå ", säger en personlig planerare.
 11. Vid tidpunkten för att begära överföring av tjänster som telefon, TV och internet, fråga först om tidpunkten för dessa företag och även bedöma behovet av några av dem. "Du kan göra utan kabel-TV och ingen fast telefon, men du kan göra utan internet? Utvärdera allt detta för att avgöra när man ska begära överföring. Och om du går ut ur den nuvarande hem, men av någon anledning, inte rakt in i nya hem, du kan begära ett tillfälligt förbud mot vissa tjänster av en finansiell minskning på kontot ", säger den professionella.

Var börjar boxning?

11 viktiga steg för att ändra utan oförutsedda - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Claudia Moura påpekar att det ideala är att börja boxning saker du använder mindre eller inte påverka så mycket i deras dag till dag. Några förslag från den professionella:

 • Dokument, foton, CD, DVD, prydnadsföremål, leksaker (de flesta, inte alla!), En annan säsong kläder, accessoarer, smink, väskor, bälten, sängkläder / bad och bord;
 • Elektronik såsom DVD-spelare, videospel, TV: n (om du inte vill ta slut, lämna endast en fungerande);
 • Kök, tvättstuga och skafferi "hålla allt som möjligt, förutsatt att den inte hindrar dig att laga grunderna och tvätta det kan inte lämnas för senare", säger en personlig planerare.

Under de senaste dagarna, enligt Claudia är vägledning för att hålla kläder av den aktuella säsongen, det sista av kök, skafferi och tvätterska. "Dagen innan, ta bort och packa möbler", säger han.

"För dagen av förändring, har en liten väska som passar dig för en dag eller två, med klädbyten, badlakan och toalettartiklar (deodorant, tandborste etc.), så att du får en tid att börja att organisera sig i det nya huset ", förklarar en personlig planerare. "Och om du har barn glöm inte blöjor, varma kläder och värmeväxlare och vissa leksaker", minns han.

Göra ändringen ensam eller välja en bärare?

Claudia Moura förklarar att vissa hushållsprodukter kan transporteras av ägarna av huset till den nya adressen. "Allt kommer att bero på storleken på din bil och din vilja att resa. Men nästan allt kan transporteras med bil om den har en stor trunk ", förklarar han. "Men säkert en lastbil eller en stor lastbil för att transportera kylskåp behöver, spis, tvättmaskin, diskmaskin, stor madrass och möbler", tillägger han.

En personlig organisatör påpekar att ett bra sätt att välja en bärare är enligt överenskommelse. "Ta reda på med vänner och bekanta om de har använt någon transportföretaget och att rekommendera", säger han.

"Du kan även använda sociala nätverk för att göra denna forskning. Om du fortfarande inte får någon, göra några budgetar, kolla på webbplatser om företaget har många klagomål från kunder (Klaga Här och Procon) och be om företaget hänvisar kunder så att du kan fråga om dess lämplighet och effektivitet "förklarar Claudia.

Den professionella påpekar också att inte alla företag erbjuder försäkring, så det är alltid bra att ifrågasätta och har en klausul i kontraktet som discorra om det. "Kom ihåg att det finns objekt som har affektionsvärde och att pengar inte kan köpa (ett objekt som var din mormor, till exempel ett foto gammal etc.). Om du känner dig säkrare, bär dessa saker med dig ", förklarar han!.

Jag behöver verkligen allt detta?

Om i tid för att göra ändringen kommer detta tvivel eller om det nya huset eller lägenheten är mindre än den nuvarande utrymme, bör du vidta några åtgärder. "Det första är att kontrollera storleken på möbler du har och det tillgängliga utrymmet i det nya huset. Om man inte passar, är tricket att ge bort eller sälja, kanske till och med för dem som köpte sin nuvarande hem ", sa en personlig planerare.

Också enligt de professionella, föremål och kläder kan väljas när du boxning. "Vi måste skilja försäljning, donation eller skräp trasig saker, kläder som inte passar eller om du inte använder under en längre tid. När du är osäker, för att spara tid, ta med till det nya huset. När du har packa allt i det nya utrymmet, gör ett annat val ", säger han.

"Få detta nya scenen med förnyad energi, avyttra vad du har i överskott eller utan användbarhet, så att nya saker kan få! Detta tips används inte bara för dem som flyttar till en mindre lägenhet eller hus, men alla tass, "råder Claudia Moura.

Var ska man börja för att fixa det nya huset?

11 viktiga steg för att ändra utan oförutsedda - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Varje förändring är klar! Nästa steg (viktigt!) Nu är börja packa det nya huset. Enligt personlig organisatör Claudia, är toppen att börja organisera "baklänges av vad du packat", dvs den primära / viktigt för överflödiga. "Jag vill börja med sängen och köket, trots allt behöver sova och äta! Och om du har ingen att lämna barnen att kunna organisera, börja med den fjärde av dem, så att de kan leka medan du ordnar de andra rummen i huset ", säger han.

Alla dessa tips kommer säkert att hjälpa dig nog! Men tänk på att en förändring är en mödosam procedur och kräver tålamod. Motgångar kan hända och kanske inte allt går precis som du planerat. Men det viktiga är inte att förtvivlan och göra allt för att njuta av varje ögonblick av denna nya skede av sitt liv. Sakta saker kommer till era platser!