Foto: Uppspelning / Manufacturing domestice

Foto: Uppspelning / Manufacturing domestice

Med rusa av vardagen, är bekvämlighet ord lagen. Ofta lämnar undan hälsosam matställen, och "fast finger food" - den berömda snabbmat - bara göra svängen. Detta blir alarmerande eftersom vanligtvis näringsämnen som finns i dessa livsmedel är inte tillräckligt för att bibehålla hälsan dag och kalorier kan överskrida gränserna.

Efter en hälsosam kost är inte en "big deal." Ibland är allt som krävs är lite kreativitet.

Och hälsosamma och läckra val inte saknas! Ett stort antal specialiserade webbplatser erbjuder enkla och praktiska alternativ för alla måltider om dagen.

För att avmystifiera konceptet att hälsosam mat är synonymt med arbete i köket, under 30 tips praxis måltider som valts för att underlätta dag till dag.

frukost

Foto: Uppspelning / In My Pan

Foto: Uppspelning / In My Pan

1. ricotta ost bröd och chia: förutom att vara praktisk, detta recept innehåller också en hälsosam version av älskling tabellerna i alla Brasilien. Genom att använda ricotta recept är lättare och välsmakande.

Läs också: 10 livsmedel som garanterar god hälsa

2. grekisk yoghurt grädde med jordgubbar och granola: med få och lättillgängliga ingredienser är denna läckra recept klar på några minuter och är en njutning för gommen.

3. banan och linfrökaka: cake här alternativet ger säden linfrö som ett komplement, förlänga känslan av fullkomlighet och undkommer att "giriga" förmiddagen.

4. Avocado Smoothie med grönt te: medan grönt te snabbar upp ämnesomsättningen och kalori utgifter turbin hjälper avokado bekämpa hetsätning.

5. pannkakor havregryn och bananer: snabbt och enkelt recept som använder en mest mogen banan som nästan går till spillo. Återanvändning nu!

6. Plain yoghurt med hydratiserade havre: här har vi havre som huvudfokus. När hydrerad får du en mjuk konsistens, utmärkt för användning med naturliga yoghurt och hjälper till att reglera tarmen.

Läs också: 10 livsmedel som ser friska men inte

lunch

Foto: Uppspelning / fikon och Funghis

Foto: Uppspelning / fikon och Funghis

7. räkor flammade med mosade kassava och quinoa: enkel maträtt, men en värdig förfining berömda restaurang. Ange roll kocken och njuta av denna läckra maträtt!

8. grillad havsabborre med sautérade svamp: även under de kommande havet mat alternativ, detta recept förutom att vara läcker det är fortfarande ljust. Om du spelar!

9. kycklingbröst fyllda: förutom att vara snabb, mångsidigheten hos denna maträtt uppmärksammar: du kan välja din favorit fyllning, och har även möjlighet att använda vit eller röd sås.

10. Aubergine caponatan ljus: men inte älskling många är aubergine extremt näringsrika och har få kalorier. Vad sägs om vi prova det här sättet?

11. Ris med kyckling, ärtor, morötter och peppar: ett alternativ för att komma ur "likhet" av ris och bönor varje dag. Enkelt, snabbt och välsmakande.

Läs också: 10 hälsosamma alternativ för att döda dina cravings för sötsaker

12. rostbiff filén skorpa av kryddor med ärter Mos: sådant utbyte potatismos någonsin för detta alternativ med ärter? Värt att erfarenheter!

eftermiddagsfika

Foto: Uppspelning / In My Pan

Foto: Uppspelning / In My Pan

13. mixer utan gluten banankaka: förutom att vara en glutenfri alternativ är den gjord i en mixer, vilket underlättar deras framställning.

14. fullständig pannkaka inga ägg och ingen mjölk banan: ideal recept för vegan och allergiska mot ägg och mjölk innehåller havre som hjälper till att kontrollera kolesterol och reglerar sockernivåer i blodet.

15. Banan Kex passform: fit intäkter, vilket hjälper till att hålla formen, eftersom det inte tar fett, socker, gluten eller mjölk. Rik på fibrer och vitaminer, hjälper det att tillfredsställa önskan att äta söt eftermiddagen.

16. Sweet Potato Chips mikrovågsugn: bra ställe att komma bort från bearbetade snacks full av konserveringsmedel och transfetter. Och det bästa är en glädje!

Läs också: 10 hälsosamma livsmedel som lämnar du nöjd

17. tapioka tårta: galna kakor kan ta detta alternativ. Förutom läcker, kombineras med frukost eller afternoon tea.

18. tapioka omelett: en stor måltid, lätt och frisk, med en mjukhet som bara tapioka kan ge.

middag

Foto: Uppspelning / In My Pan

Foto: Uppspelning / In My Pan

19. bröd paj med grönsaker: ljus och frisk version av saltkaka, kallar detta recept för bröd, som främjar känslor av fullkomlighet längre.

20. ugn sallad: för dem som har svårt att äta sallad är en maträtt som lämnar zucchini och aubergine med "ansikte" extremt aptitretande!

21. "Pizza" aubergine och zucchini Gratäng: fortfarande talar om dessa två grönsaker, sådant utbyte som extremt kalori och fet pizza för en mer hälsosam och ändå välsmakande måltid? Prova!

22. Naturliga Sandwich ricotta, sura morötter och russin: är skickliga naturliga smörgås? prova det här alternativet med ricotta, en mer ljus ost, morötter på ett annat sätt och russin komplettera distinkt smak.

23. Caprese pasta med kyckling: är galet att äta en pasta men inte bo med gott samvete? Prova den här versionen. Enkelt, snabbt och lätt.

24. tonfisk med quinoa skorpa: praktisk och fräsch skålen för de varmaste dagarna. Det är att smaka med dina ögon!

desserter

Foto: Uppspelning / kök maträtt

Foto: Uppspelning / kök maträtt

25. Sherbet: det perfekta receptet för en varm dag! Och det bästa: det inte tar över alla ingredienser förutom frukt. Vad sägs om att försöka?

26. äpplen fyllda med torkad frukt och granola: att bekämpa lusten att äta godis, kan de också användas som en sida maträtt av yoghurt till frukost.

27. kakor och honung gräshoppor: samt rik på näringsinnehåll, innehåller carob vitamin B1, B2 och A, låg fetthalt och innehåller inget gluten. Visst är det en ingrediens i som är värt att satsa!

28. passionsfrukt yoghurt med sirap Flan: Ett annat alternativ att inte "falla döda" i godis. Lätt, enkel och vacker, ger detta recept tillräckligt, perfekt för när familjen återförenas.

29. Fryst papaya yoghurt: perfekt recept för varma dagar har som huvudingrediens papaya, frukt rik på vitamin C och E, som stöd i matsmältningen.

30. Strawberry Candy: lätt att göra, tar detta recept biomassan av gröna bananer, som fungerar i tarmen och innehåller vitaminerna A, B1 och B2, samt hjälp i kosten. Prova!