Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ägget är ett livsmedel som finns i dag till dag livet för många människor. Utöver det överkomligt pris, är det erkänt som en utmärkt källa till protein och näringsämnen. Det finns flera sätt att konsumera det, och omelett är en praktisk möjlighet att lägga till menyn.

Mängden fyllningar och framställningsmetoder för differentiering konsumtion är enorm. Omelet kan beredas endast med ägg, är det också möjligt att lägga till pålägg som grönsaker, och även blandat med skinka och svamp paris.

Fördelen med denna maträtt är att förutom mångsidiga, kan göras utan många svårigheter även för dem som inte har mycket erfarenhet i köket.

Kolla in en lista med 20 recept för att komma ut ur rutin och bli förvånad över smaker och texturer som en omelett kan ha.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

1. Omelett tapioka: både omelett, som tapioka är recept med mycket praktik och föreningen av de två kunde inte vara annorlunda. Smaken är något som påminner om tapioka, är strukturen mjuk men konsekvent. Du kan också lägga till fyllning av ditt val.

Läs också: 15 recept med kycklingbröst aptitretande

2. vita omelet och sesamfrön med spenat och persilja: denna kombination är perfekt för dem som söker en hälsosam diet. Den sesamfrö, även känd som sesam har en stor mängd fibrer, som ökar känslan av mättnad och har även en stark antioxidant effekt.

3. ruccola Omelett med härdad ost: Detta är en annan hälsosamt omelett alternativ eftersom den använder vit ost i stället för gult. Dessutom blandningen med raketen gör utsökt smak. Värt att testa hemma.

4. Omelette till spanska: Detta recept använder potatis som ingrediens, då det blir mer firminha konsistens och slutar upp att vara en mer kalorialternativ. Den kan serveras antingen i enskilda servering som mellanmål.

5. omelett av skinka och svamp paris: skinka med svamp blandning paris ger en speciell och annorlunda till omelett smak. För dem som vill ha en mer sofistikerad maträtt, kan du ändra den gemensamma skinka med parma eller Serrano.

6. Ugn omelett: enkelt recept, ljus och är klar på några ögonblick. Blandningen av morötter, kalkonbröst och vit ost för ägg gör denna näringsrika och välsmakande alternativ, förutom att vara låg i kalorier. Om du vill kan du lägga till andra grönsaker till fyllningen.

7. omelett pannkaka: att ge ett annorlunda utseende till omelett, kan du recheá den med ingredienserna i ditt val och sedan rulla ut som en pannkaka. Beroende på den valda fyllningen kan den serveras som en huvudrätt.

8. omelett Florentine: detta recept är med en textur lite tätare bly gräddfil blandas med ägg. Dessutom tar det fortfarande som smält ost och spenat fyllning. Kom ihåg att det är en kalori alternativ, om du vill ha något friskare, byt mozzarella och parmesan för låg fetthalt ostar.

9. Omelett med jamón serrano: utöver jámon serrano som ingrediens, använder detta recept svart, vit och rosa peppar och fänkålsfrön. Spetsen är något lämna äggulan vätskan till omelett inte blir för torrt.

10. omelett zucchini och ost: detta recept omelett börjar framställas i eld och sedan går in i ugnen. Det kan göras direkt i en järn stekpanna, som kan användas åt båda hållen. Om pannan har plast efter att ha tagit eld, måste du hämta omelett till en plåt.

11. Mini omelett roast: detta recept kan bakas omelet formade muffin, pajer eller till och muffins. Det är så söt att tjänstgöra i portionsförpackningar och är perfekt för en maträtt med speciellt utseende.

12. omelett klart: för dem som undviker att äta äggulor, är detta ett bra alternativ. Som är väl lätt, kan det konsumeras med andra livsmedel, såsom rostade grönsaker, grönsallad, brunt ris, bland annat.

13. omelett Arnold Bennett: författaren Arnold Bennet frågade en kock en omelett som var mer omfattande än normalt. För att tillfredsställa begäran kocken lagt mjölk, mjöl, torsk och persilja i receptet, som blev känd över hela världen och tog författarens namn.

14. Omelett öppen med kyckling och tomat: Det här alternativet är bra för en snabb, näringsrik måltid och att upprätthålla, att inte tala som är mycket vacker på plattan. Kyckling med tomat är mycket välsmakande.

15. Omelett ugn med korv och vita russin: stor parabolantenn att följa en kall öl och få vänner. Detta recept är också i muffinsformar. Mängden av intäkterna är tillräckligt för att tjäna fyra personer.

16. Potatis omelett: Skillnaden detta recept för omelett spanska är att detta inte kommer att ugnen är alla steg sker i pannan och tar även ostmassa, vilket gör kalorialternativ. Trots att en mer kalori maträtt, smaken är häpnadsväckande, och kan serveras som en huvudrätt.

17. Omelett pizza: för dem som undviker att äta pizza, är uppkomsten av denna omelett snygg och är också mycket välsmakande men mycket friskare.

18. lök Omelett: är tomt kylskåp? detta recept är super praktiskt, och tar bara ägg och lök som ingredienser, men det är mycket välsmakande. Preparatet är lite tidskrävande, eftersom efter skivade, bör lök lämnas i blöt i vatten under 1 timme.

19. ljus kyckling omelett: för dem som vill ha en lätt måltid utan att lämna sidan av smak, är detta ett utmärkt val. Det har bara 250 kalorier. Förutom kycklingen, kan du sätta zucchini, broccoli eller någon annan grönsak som du väljer.

20. ugn färgrik omelett: Detta recept görs också i ugnen, men det tar korv typ Frankfurt som en ingrediens och ett skikt av bröd på botten och sidorna av formen, som blir ett krispigt och välsmakande kon.

Omelett är bra? Vilka är dess hälsofördelar?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Alice Amaral, specialistläkare nutrology, sade omelett är ett utmärkt val för både frukost och ett mellanmål på eftermiddagen. Den kan ätas vanligt eller fyllda, men man bör vara försiktig i valet av fyllningar. "Det är en lätt alternativ, hög proteinhalt, och som är beredd med den näst mest kompletta livsmedel, ägg", säger han.

Alice belyser de viktigaste fördelarna med omelett:

 • Proteinkälla: omelett främjar känslan av mättnad och ger essentiella aminosyror för muskel, hormonella och enzymatisk underhåll.
 • tryptofan källa: aminosyra prekursor av serotonin, som är associerad med en känsla av välbefinnande och bidrar till att minska begäret efter sötsaker och kolhydrater.
 • Source Omega 3 och enkelomättade fetter: är hjälpmedel i glykemisk kontroll, förebygga insulin spikar som utlöser aptit och befrämjar depositionen av fett.
 • leucin Källa: aminosyra som hjälper till att upprätthålla mager kroppsmassa, vilket minskar utrymme för fett.
 • Antioxidant åtgärder: Fördelar för tillväxt och kroppsutveckling, kognitiv reparation. Den spelar en viktig roll i åldrandet, skydd av nervceller och stimulering av de naturliga energinivåer i samband med koncentrationen och prestanda.

Alice säger också att valet av fyllningar och omelett förberedelse läge är viktigt att göra denna hälsosam mat. Om du vill förbereda receptet på ett sunt sätt, följ tipsen nedan:

 • Använd inte olja (kokos endast olja);
 • Lägg inte till mjöl om du vill använda tapioka;
 • För fyllningen välja hälsosamma livsmedel som ägg, som sardiner, strimlad kycklingbröst, grönsaker (morot och riven rödbetor, zucchini, etc.), grönsaker (spenat, ruccola, etc.);
 • Undvik mejeri lägga till som ost, keso, yoghurt;
 • Spice missbruk av örter, vitlök, lök, curry;
 • Undvik salt och fall för användning, välj Rosa do Himalaia salt.

Efter dessa tips, är det intressant att variera receptet, så att du kan förbereda denna enkla maträtt ofta och utan sjösjuka och kan göra individuella val eller att äta med familj och vänner. Byt ut fyllningar, ändra framställningsmetoden, förnya!