kål juice: varför lägga till din diet? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Bland de enormt utbud av befintliga anläggningar, en har förvisso en viktig roll. Kål (Brassica oleracea L.), konsumeras mycket i en vegetabilisk Brasilien, både i sallader som stuvningar, soppor, buljonger, såser, eller vid framställning av juice.

I själva verket är det som en ingrediens i olika typer av kål juice som har fått fler och fler anhängare.

Men det bör all denna framgång? Kål - äts, antingen som en drink - det är bra för hälsan? Varför?

Nedan kan du se svaret på dessa frågor och också stora recept kål juice. Värt att kolla in!

Camilla Coelho, nutritionist Pronokal Brasilien, höjdpunkter, innan ens tala om fördelarna med kål, när målet är att konsumera den rå - som i sallader - det måste vara korrekt tvättas, för att tas bort skadliga mikroorganismer.

"För dem som föredrar att laga den och stek det, är ideal som kål blir kortast möjliga tid i elden, hålla sina näringsegenskaper och angenäm smak", säger nutritionist.

Varför kål är bra för hälsan?

kål juice: varför lägga till din diet? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Nedanför Camilla Coelho citerar de fördelar som kål kan erbjuda vår kropp:

 • Genom att ha matsmältnings egenskaper, avgiftande, antiinflammatoriska och antioxidanten (dvs som har befogenhet att motverka de så kallade fria radikaler -, vilka är naturligt producerade och påverkar negativt organismen, bidrar till för tidigt åldrande och installation av degenerativa sjukdomar, såsom cancer, reumatoid artrit, etc), är dess konsumtion rekommenderas för en balanserad kost;
 • I adekvata mängder, är kål anses vara en bra källa till luteínas och quercetinas, potentiella antioxidanter (som, såsom nämnts ovan, har befogenhet att bekämpa de så kallade fria radikaler - som bidrar till för tidigt åldrande och degenerativa sjukdomar i installationen);
 • Kål innehåller vitamin A, C och K, förutom att ha balanserade mängder av kalcium och magnesium svår balans som finns i andra livsmedel.
 • Mer specifikt med avseende på den kvinnliga kroppen, ger sin antioxidant potentiella effekt en möjlig minskning av förekomsten av bröstcancer.
 • Denna grönsak har fytonäringsämnen som hjälper stabilisera antioxidant reaktioner "dvs hjälper till att bekämpa fria radikaler som kan orsaka cellskador, eller till och med eliminera ämnen som kan ge tillväxten av cancerceller, visar än en gång sin avgiftning effekt", säger Camilla nutritionist.

Den nutritionist som bidrar till kål behålla sina närings- och medicinska egenskaper, bör det helst konsumeras råa. "Att vara rik på vitamin C (mikronäringsämnen förloras vanligtvis när de utsätts för värme), när de konsumeras rå, är det möjligt att bevara den maximalt. Dessutom har det mer av detta vitamin som många frukter som vanligen används i juice ", säger han.

Fördelarna med kål till kvinnans skönhet

Förutom det faktum att det har antioxidativa effekter som kan bidra till att minska förekomsten av bröstcancer ger kål vissa fördelar direkt relaterade till skönheten i kvinnor. Det är värt att veta:

 • Kål hjälper till att bekämpa celluliter;
 • I samband med en hälsosam kost, hjälper till att eliminera fett;
 • Förhindrar för tidigt åldrande på grund av dess antioxidantpotential (eller, för att kunna bekämpa fria radikaler som negativt påverkar organismen);
 • Det är bra för huden, eftersom det hjälper till att upprätthålla kollagen;
 • På grund av förekomsten av vitaminer, är kål bra även för håret på kvinnor.

Fördelar och nackdelar med kål juice

kål juice: varför lägga till din diet? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Medan den primära rekommendationen är att konsumera rå kål, har många människor valt att lägga till de naturliga juicer - som också kan erbjuda fördelar.

praktiskhet: Camilla Coelho förklarar att enkelhet och snabbhet i beredningen av safter innehåller kål, intäkterna är perfekt för dem med lite tid.

Ersätter snacks: Också enligt nutritionist kan kål juice tas vid mellanmål gånger, där det ofta behov av mindre måltider. "Genom att ha bra mängd C-vitamin kan hjälpa till vid biotillgänglighet av mineraler, såsom järn, som är närvarande i djurproteiner som kött och ägg under lunch och middag", förklarar han.

smak: Det enda problemet kål, säger nutritionist Camilla, är att den inte har en naturligt söt smak. "Och hur ofta deras intäkter aggregeras till citrusfrukter, det är i stort behov att lägga socker eller sötningsmedel, speciellt när man försöker att inkludera denna typ av saft på spädbarnsuppfödning. Därför bör man överväga att använda socker och sötningsmedel, för att inte öka värmevärde juice ", förklarar han.

Perfekt i kost: Camilla tillägger att för begränsad carbohydratedieter, juice gjord med kål kommer som ett bra alternativ. "Men vi måste vara försiktiga med den typ av frukt som kommer att läggas. Citron, passionsfrukt och äpple är bra alternativ för låg mängd kolhydrater ", sade han.

Juice recept med kål

kål juice: varför lägga till din diet? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Nu, under nutritionist Camilla Coelho citerar några juicerecept gjorda med kål och berättar om fördelarna med vardera. Det är värt att notera!

1. kål med citron för att stärka immunförsvaret

Enligt Camilla, den fördelaktiga effekten av denna blandning består i hög koncentration av C-vitamin och quercetinas, liksom kål citron har stora mängder. "Ta ett glas ca 250 ml på morgonen kan bidra till att stärka immunförsvaret och insulinproduktion, hjälper till att balansera blodsocker," säger han.

"Dessutom har citron en stor koncentration av kalium, ett viktigt mineral för balansen av elektrolyter och vatten i kroppen", tillägger nutritionist.

ingredienser:

 • ½ citron;
 • Ett kål blad;
 • En kopp vatten (ca 180 ml eller 200).

preparatet:

Placera citron tillsammans med kål löv i en mixer och gradvis lägga vatten till ett fåtal. När saften är en textur och jämn färg, kommer att vara redo.

2. Kål med äpple mot högt blodtryck

Denna juice har förutom alla de tidigare nämnda effekterna av kål, den hjärtskyddande effekt av äpple, vilket betonas Camilla Coelho. "På grund av sin klarhet i flavonoider - antioxidanter som verkar för att förhindra oxidation av LDL-kolesterolmolekyler ämnen (typ inte bra kolesterol) -, förhindrar bildandet av plack inuti blodkärl. Så gör det mindre stela artärer och blod flyter smidigare, sänka blodtrycket ", förklarar han.

ingredienser:

 • 2 äpplen;
 • 2 kålblad.

preparatet:

Skär äpplena i halvor och ta bort fröna. Gör samma sak med kålblad. Placera hälften av ett löv och hälften av äpple och slå väl. Upprepa med de andra bitarna tills saften formen.

3. Grön juice med ingefära för att påskynda ämnesomsättningen och bränna kalorier

Förutom matsmältnings egenskaper kål, är en annan viktig komponent av denna intäkts ingefära med termogena egenskaper. "Det är, hjälper juice att påskynda ämnesomsättningen, vilket ger en ökning av energiförbrukningen", säger nutritionist Camilla.

ingredienser:

 • 2 apelsiner;
 • 3 kålblad;
 • En ingefära;
 • 1 liter vatten.

preparatet:

Skär apelsinerna i bitar och ta bort fröna. Placera i en mixer. Lägg de tvättade och kål blad och stjälk. Tillsätt en liten bit ingefära. Komplett med en liter vatten och blanda. Sila, tillsätt sötningsmedel efter smak och servera med massor av is.

4. kål juice för att förhindra rynkor och hårvård

Nedan kan du se en juice gjord med kål recept som lovar att hålla huden och den vackraste kvinnan hår. Detta beror på en kombination av ingredienser hjälper till att förhindra uppkomsten av rynkor och ger mer glans och styrka till hårstrån.

ingredienser:

 • 2 kålblad
 • 1 morot
 • Betor skiva 1
 • En handfull spenat
 • Ett grönt äpple
 • apelsin 1/2

preparatet:

Passera all mat i centrifugen eller slå allt i en mixer. Lägg is.

Han noterade alla recept? Nu vet du fördelarna med kål och juice som nämns ovan. Värt lägga till dem i din kost!