25 olika recept från stroganoff till en praktisk och välsmakande frukost

Foto: Uppspelning / Danielle Nocce

käre skålen för många är Stroganoff traditionellt beredda kött, gräddfil, lök och salt. Teorierna om dess födelse är indelade i tre delar, där den ena ger till författarskap av denna ryska soldater, omkring det sextonde århundradet, som konsumerade kött ransoner skurna i tunnor med grovt salt och konjak, söker konservering av livsmedel.

Ett andra alternativ andra punkter som sin egen klan av stroganov, omkring 1500, där en av dess medlemmar eller möjligen fransk kock som tjänstgjorde familjen, hade uppfunnit receptet.

Den tredje teori är den enda som nämns av uppslagsverk Larousse, där namnet Stroganoff skulle vara en hänvisning till verbet "strogat", som i ryska betyder skärning i bitar. Slutligen är användningen av svamp, paprika och senap kredit den franska kocken Thierry Costet, som bodde i Ryssland i slutet av artonhundratalet.

populärt alternativ, efter den ryska revolutionen 1917, kom Stroganoff till Frankrike och därifrån har spridit sig över hela världen. En kuriositet är att ketchup inte ingick i förberedelserna inför Stroganoff när skålen kom i USA och är nu en vanlig ingrediens i receptet.

Oavsett var de kom, är det faktum att Stroganoff är en av de mest älskade rätter för en familj lunch eller speciell middag, alltid väl tillsammans med vitt ris och pommes frites. Dessutom behagar sin mångsidighet de mest kreativa, som lägger till eller ta bort ingredienser i sin beredning enligt personlig smak.

Läs också: 10 anti-aging livsmedel bör du inkludera i din kost

Kontrollera under ett utsökt urval av nötkött stroganoff recept för dig och salivtest förstås!

Snabba och traditionella versioner

25 olika recept från stroganoff till en praktisk och välsmakande frukost

Foto: Uppspelning / Panelaterapia

1. snabb nötkött Stroganoff: letar efter en snabb och enkelt recept? Så det här är perfekt för dig. För att göra det mesta god maträtt, fräs lök i smör och olja, eftersom de senare kommer att säkerställa att smöret inte brinner, bara saborize ingredienser. För en mer uttalad smak, använd buljong i mixen.

2. traditionell nötkött stroganoff: För en speciell smak, använder detta recept lite konjak. Men oroa dig inte, alkoholen avdunstar under dess framställning och kan konsumeras av någon. Den Worcestershire sås är en annan ingrediens som gör hela skillnaden i smak, bet!

3. Strogonoff av ryskt ursprung: att föra den ryska versionen, författaren lär förbereder en gräddfil: bara lägga saften av en citron i två koppar färsk grädde eller grädde. Ett annat tips för att göra mest raffinerade skålen är ren och ribeye, undviker att lämna bitar av fett, vilket gör det mer tilltalande.

4. tryckkokare Stroganoff: idealiskt val för en snabb måltid, här köttet kommer i tryckkokaren i ca 10 minuter för att få mjuk och kokta. För att göra det mesta smak sås, tillsätt ½ msk soja soppa, den traditionella orientaliska soja.

Läs också: 13 biff caponatan recept med restaurang maträtt ansikte

inkrementeras versioner

25 olika recept från stroganoff till en praktisk och välsmakande frukost

Foto: Spela / Kitchen Lane

5. Stroganoff av nötkött med rödlök: med olika ingredienser, använder denna version Oxfilé, Paris svamp, shiitake, tomater skalade och färsk grädde. En annan ingrediens är markerad rödlök, rik på vitamin C och flavonoider, kraftfulla antioxidanter.

6. Stroganoff kött med soja: I denna ovanliga version, ketchup och senap ersättas med användning av soja, som med gräddfil, kommer att säkerställa krämighet till skålen. Här väljs kött rumpan, som tillagas i tryckkokaren.

7. palm med nötkött Stroganoff: det oväntade ingrediensen i detta recept är handflatan, mat erhållet från palmträdstammens interiör, med låga kalorier och som stödjer en förstärkning av immunsystemet, och hjälper till att bekämpa hjärt-kärlsjukdom.

25 olika recept från stroganoff till en praktisk och välsmakande frukost

Foto: Uppspelning / foton på Mesa

8. Stroganoff kött med kryddig paprika: att försöka framhäva smak av kött, för beredning av detta recept användes kryddig paprika i smak. Denna krydda extraheras från en art av chili, efter torkas och mals. Perfekt för cirkulation, innehåller denna krydda vitamin A och C, samt att främja en minskning av smärta.

9. Biff Stroganoff med svamp Paris här den traditionella svamp är den typ av svamp som valts. För kött, filet mignon. Tomatsås ersätter användningen av ketchup och senap används för att dijon, den syrlig smak och stor följeslagare av rött kött.

Läs också: 15 recept med kycklingbröst aptitretande

10. Biff Stroganoff med dijonsenap: återigen dijonsenap lämnar smaken av de mest slående stroganoff. Användningen av muskotnöt är en annan faktor att lyftas fram eftersom det garanterar speciell doft och smak till skålen.

11. Strogonoff kött med pickles, svamp och yoghurt: denna skillnad är att denna sås framställs från en blandning av mjölk och yoghurt, i stället för den traditionella grädde, ger en lätthet på plattan.

flammade versioner eller med vin

25 olika recept från stroganoff till en praktisk och välsmakande frukost

Foto: Uppspelning / Världens bästa restaurang

12. Stroganoff flammade kött till konjak: beredd med mycket lite ingredienser, här filén måste flammade med hjälp av konjak, efterbehandling tillagning av kött. För såsen bara ketchup och gräddfil utan extra krydda. Slutligen, bara lägga den hackade svamp och klar. Enkelt, lätt och mycket välsmakande.

13. Strogonoff köttet flammade whisky: här väljs knäck kött dryck är whisky, vilket garanterar en annan smak till skålen. Ett tips för en godare maträtt är att använda färsk svamp i stället för de konserverade, köpt på marknaden. Väl värt ett försök här alternativet!

14. Strogonoff filet flamed med färskost: brandy buckling är närvarande igen vid filén. För en krämigare sås och unik smak, använder gräddfil, ketchup, senap, Worcestershire sås, buljong och 2 msk färskost soppa eller färskost.

Läs också: 10 livsmedel rikaste i järn

15. Stroganoff kött med vitt vin: ekonomisk intäkter, kött väljs för detta recept var ovansidan med ett mer överkomligt pris. För att göra det mer välsmakande, gör författaren användningen av torrt vitt vin. En annan skillnad är att använda persilja och timjan i en sås med örter.

16. Stroganoff kött med Worcestershire sås och vitt vin: här igen det vita vinet är den valda drycken. Detta kom med färsk grädde, samt tomatpuré, ketchup och Worcestershire sås. Återigen filet mignon visar favorit kött för denna maträtt.

17. Stroganoff kött med grädde och portvin: här, i stället för tunga grädde, författaren till receptet valde att använda grädde, som åtföljs av senap och vin glas i hamn. Denna dryck tillför sötma maträtt, förutom att vara en stor kämpe av hjärt-kärlsjukdom.

18. Stroganoff av nötkött med rödvin och gräddfil: med användning bakdel valts som kött, använder detta recept gräddfil att säkerställa krämighet av skålen, och användningen av tomatpuré, skalade tomater och dijonsenap. Den valda drycken var rött vin som matchar perfekt med gräddfil.

Olika versioner och allergiska / intolerant

25 olika recept från stroganoff till en praktisk och välsmakande frukost

Foto: Uppspelning / Go äter vad?

19. Strogonoff köttfärs: ovanlig version använder marken anka kött i stället för band. Ett tips för en godare kött är lätt steka det tillsammans med lök och vitlök i smör. För sås, en blandning av engelsk sås, gräddfil, ketchup och torrt vitt vin.

20. Köttbullar Stroganoff: detta är en praktisk recept, eftersom det tar Stroganoff sås köpte redo. För köttbullar, helt enkelt modellera köttfärs med kryddor och koka dem i en kastrull. Servera med vitt ris, sallad eller ens en pasta.

21. torkat nötkött stroganoff: annan version som undgår den traditionella nötkött i strimlor, här avsaltades torkat kött är stjärnan i skålen. För såsen, författaren valde att använda gräddfil, senap, tomatsås och vetemjöl i tjockare sås.

22. Biff Stroganoff ljus: för en måltid med färre kalorier, var grädden ersattes med en kräm gjord med skumma mjölk och vetemjöl. Konsekvens är fantastiskt! För att slutföra smak uppmanar receptet för whisky, Worcestershire sås och naturliga smakämnen.

23. Soy Biff Stroganoff: detta är en idealisk version för vegetarianer som använder texture sojaprotein i stället för kött. Just återfukta den, tvätta den och leda till brand att bräsera. Författaren ger också möjlighet att byta ut kräm för sojagrädde, cashew grädde eller havremjölk, vilket gör vegan recept.

24. Stroganoff soja curry kött: ett annat alternativ som använder sojaprotein i stället för den traditionella nötkött. För en välsmakande sås, är ingredienser såsom ketchup, konjak, sojasås, och ljus grädde användes. Curry är vald krydda ge en indisk touch till skålen.

25. Stroganoff kött med biomassa grön banan: idealiskt alternativ för dem med restriktioner för konsumtionen av mjölk, använder detta recept biomassan av gröna bananer i stället för gräddfil, lämnar de mest näringsrika skålen, hålla önskad krämighet.

demokratisk skålen kan framställas med en rad olika ingredienser, bara hålla den mer traditionella, som en kött, och en svamp sås, gjort med en blandning av gräddfil och tomatpuré. Sedan är det bara att använda fantasin och djärv i variationer. God aptit!