Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Mångsidighet. Detta är verkligen det viktigaste ordet för köttfärs. Denna typ av mat är ofta en del av kosten för de flesta människor och används i olika preparat, såsom kebab; hamburgare; kakor; fyllningar av pasta, bakverk; bräserad med grönsaker etc.

Dessutom finns det olika sektioner för köttfärs (t.ex. ovansidan, hård kudde, anka, etc.), är det möjligt att välja en som passar dig, i förhållande till smak, ömhet eller ens i förhållande till mängden fett att varje sektion har.

Alla är överens om att, oavsett hur läckra det är ett livsmedel, äta det varje dag på samma sätt, bara att bli sjuk. Så varför inte dra nytta av mångsidigheten hos köttfärs och skapa olika rätter!

Så att du saknar idéer, kan du kolla in några superpráticas och läckra recept, och förmodligen kommer att göra den mest framgångsrika i ditt hem, antingen på lunch eller middag varje dag; är på ett speciellt tillfälle där du ska laga för underhållande vänner eller familj.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

1. Enkel Köttfärs: detta verkligen är ett snabbt, billigt och mycket mångsidig mat. Men inget av det betyder något om det inte är alltför läckra! Därför detta recept hittar du tips få den "ideala krydda."

Läs också: 10 tårta recept av läckra majsmjöl och lätt att göra

2. Köttfärs med potatis: för dem som är ett fan av en enkel Comidinha och hemlagad, kombinationen av köttfärs med potatis - gärna medföljande ris, bönor och sallad - det är perfekt!

3. Köttfärs med grönsaker: lätt, supersnabb och näringsrik recept. Perfekt för dem som följer en hälsosam diet!

4. Köttfärs med okra: ett enkelt recept, men mycket välsmakande, perfekt för att variera sättet att äta kött på en daglig basis. Du behöver bara grunden köttfärs, okra, potatis, vitlök och lök.

5. ugn Köttfärs: ett annat sätt att äta köttfärs! Du kommer att använda i tillägg till denna huvudingrediens, löksoppa, gräddfil, keso, riven mozzarella och kryddor efter smak.

6. Köttfärs caponatan: ett annat recept, men lätt att göra! Du måste i princip blanda köttfärs med lök grädde, lök och persilja, dela senare blandningen i "biffar". Värt att lära sig!

Läs också: 50 recept tapioka för dig att njuta av ett hälsosamt sätt

7. Köttfärs för Bolognese sås: de flesta människor älskar en bra tallrik pasta till köttfärssås! Om du också en del av det här laget, kolla in detta recept för att fullända beredningen av köttfärs och sås.

8. Köttfärs för lasagne: det kan inte förnekas, köttfärssås går också perfekt med en god lasagne. Och här kan du se receptet för en fullständig maträtt, perfekt för en familj söndag lunch! Det är ett tips!

9. Ground Beef Jardiniere: mer ett annat sätt, frisk och lätt att konsumera köttfärs på en daglig basis. Du kommer att använda i tillägg till huvudingrediensen, potatis, tomater, lök, persilja, salt och peppar.

10. marken till våren kött: för dem som älskar arabisk mat, är detta tips bra! I receptet, får ugnen kebab mer färg och smak med tomater, zucchini, lök, myntablad, olivolja, peppar och salt!

11. Mark nötkött Silveirinha till: lära sig att göra en läcker crepe fyllning med bärande, i tillägg till köttfärs, lök, vitlök, morötter, oliver, persilja, peppar, salt och olja. Det är aptitretande!

Läs också: 10 snabba och hälsosamma mellanmål idéer för den dagliga

12. Köttfärs med bacon, om förutom köttfärs, du älskar bacon, kommer att älska detta recept superprática och välsmakande, perfekt för lunch eller middag och hemlagad.

13. krämig Köttfärs: med tomatsås, gräddfil, bland andra ingredienser, sin traditionella köttfärs med grönsaker får "nya ansikte", att få mycket mer smakrik och krämig. Perfekt att servera med ris och en grönsallad!

14. Köttfärs med kassava, och som sagt kombinera köttfärs med bara potatis! Med kassava är också läcker i en super-enkel maträtt att göra.

15. Köttfärs med pumpa: en annan, hälsosam recept, vilket ger tillräckligt och har få kalorier. Det är värt att notera!

16. Köttfärs med ägg: om du gillar och har oftast hemma köttfärs och ägg, kommer du att älska denna superprática recept som kombinerar de två ingredienser och mer tomatsås.

Läs också: 30 vegetariska recept att även köttätare kommer att älska

17. soja köttfärs: ett bra alternativ för dem som inte äter kött och / eller vilja att prova nya smaker. Den är gjord av enkel och är uppe på välsmakande sätt!

18. ugn ris med köttfärs: detta recept är ett bra sätt att återanvända riset är kvar, förbereda en fullständig och välsmakande maträtt.

19. köttfärs Cookie: intäkter återanvänder ris redo, och leder, liksom köttfärs, ägg, vitlök, lök, oregano, salt, persilja och gräslök, plus en hemlagad tomatsås täckning.

20. köttfärs soppa: ett recept som använder enkla ingredienser som normalt du har hemma. Mycket bra val för kallare dagar!

21. paprikor fyllda med köttfärs: en praktisk recept som resulterar i en läcker maträtt, perfekt att serveras med potatis cortadinhas blad och ris med morötter.

22. köttfärs pannkaka: den mest traditionella fyllning för god pannkaka är verkligen marken nötkött! De flesta människor älskar! Kolla in receptet för att göra full tallrik.

23. pastell med köttfärs: pastell smälter perfekt med köttfärs! Kolla in en snabb, men mycket välsmakande recept, vilket ger 18 portioner. Det är ett utmärkt val för en helg, till exempel!

24. Polenta med köttfärs: ideal recept för att göra det enkelt Comidinha nästan "gourmet"!

25. Burger köttfärs: göra hamburgare hemma (i stället för att välja dem som säljs fryst beredda eller snabbmat) är inte svårt och dessutom är ett hälsosamt och välsmakande alternativ. Med denna grundläggande receptet kan du skapa dina hamburgare smak!

26. Escondidinho av köttfärs: ett enkelt recept som resulterar i en läcker platta! Värt att lära sig!

27. Ragu köttfärs: kontrollera detta läcker recept sås som innehåller, bland andra ingredienser, botten nötkött, griskött, tomatmassa, selleri, morot, lök, salt, olja, peppar och vitlök.

28. Sötpotatis klimp med köttfärs: ett annat recept, lätt att göra, och som resulterar i goda kakor, perfekt för dem som gillar att äta hälsosam mat.

29. Köttfärs med aubergine: enkel, välsmakande och hälsosamma recept, tar det i princip aubergine tärnade, lök, vitlök, tomatpuré och köttfärs.

30. Aubergine fyllda med köttfärs i ugnen: detta är ett recept anser carb och ganska näringsrik låg (särskilt om den är gjord med magert kött), och superprática. Det är värt att notera!

Hur man väljer rätt köttfärs för varje maträtt?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Antonio Filho, kock LC restauranger, påpekar att ha god köttfärs, är början på allt valet av en slaktare du litar på: har du alltid fräsch och god ursprung kött. "Kom ihåg att om råvaran är inte av god kvalitet, vi knappast goda resultat i våra intäkter", säger.

I detta sammanhang tillbringar kocken några viktiga tips:

  1. Välj den del du vill och be att mala tid.
  2. Bandejinhas i gondoler är inte alltid färskt kött.
  3. Tid och syre är fiender till köttfärs, eftersom det börjar mörkna, ändra arom och smak, beroende på exponeringstiden. Därmed förlora viktig egenskap.
  4. Den köttfärs måste ha färg levande och intensiv röd. Ibland ljusröd, beroende på mängden fett målmedvetet läggas till för att få bättre resultat i vissa recept.

Kom ihåg att det finns flera nedskärningar att köttfärs, till skillnad i smak, ömhet, mängden fett etc. Nedanför Antonio Filho kock talar om huvudtyper:

Chucken (11% fett): Kött ansåg andra, men mycket rik på smak. "Det är en relativt magert kött, idealisk för användning i paj fyllningar, kakor, pajer, kroketter. Förutom att vara en kam som inte kan missa blandningarna (blandningar av två eller flera typer av kött för att balansera den variant av hamburgare perfekt). Den har korta fibrer och hög grad av mjukhet ", förklarar kocken.

hård kudde (9% fett): "Detta stycke har tjock, lång, torr fiber, med fettansättning. Efter botten förberedelsetid ökas och koncentrationen av smak är också högre jämfört med ovansidan. Idealisk för användning i beredningen av Bolognese sås. Detta stycke behöver slipas två eller tre gånger ", säger Antonio Filho.

ovansidan (9% fett): Den har mjuka, korta fibrer, fett och nerver, enligt kocken. "Det är också rikt på spåren. Detta stycke behöver slipas två eller tre gånger, förberedelse är snabbare på grund av fettet som hjälper mjuka fibern. Idealisk för produktion av köttbullar, fyllda polpetones etc.".

Kjol biff (26% fett): "Detta stycke är väggen av buken hos djuret, sammansatt av långa fibrer och fett. Det är en mycket mjuk, välsmakande och mycket angenäm arom kött, perfekt för BBQ. Ground vi kan använda den i produktion av kaftas och blandningar för hamburgare ", sade kocken.

Muskel (7% fett): denna pjäs anses tredje är dock en av de rikaste köttet i smak, arom och näringsämnen, förklarar Antonio Filho. "Jag rekommenderar slipning baksidan bredvid någon annan del av din egen så det finns en balans i fiber till smaken, eftersom det är muskler och nerver. kort och hårda fibrer, vilket kräver längre matlagning. Jag rekommenderar användning i såser, soppor, buljonger och fyllningar. "

Duckling (7% fett): första kött, mjuka fibrer, fett med stor mängd blod och fjäder med karakteristisk arom och smak samt. Idealisk för köttfärs och användning i olika preparat, enligt kocken.

Bakdel (20% fett): prime skärning och mycket mjuk, super rik på fett och spår. "Lämplig speciellt för grill. Din fett kan malas tillsammans med annat kött för att berika smak och aromer i beredningar. Vi brukade mala picanha med en eller två typer av kött för beredning av hamburgare ", förklarar kocken.

Så sammanfattningsvis leder kocken Antonio Filho som är de mest lämpliga styckningsdelar av köttfärs för varje typ av följande skål:

  • pasta: Chuck, muskel, hård kudde, ankungar.
  • burger: kjol biff, ytterfilé, chuck, skuldra, revben, bakdel, ovansidan. (Blandningar: chuck + kjol biff + fett)
  • såser: muskel, chuck.
  • snacks: ankungar, chuck. Helst är de magert kött.
  • stekar: ytterfilé, kotlettrad, ovansidan, kjol biff. "Företrädesvis delar som har lager av fett, eftersom det skyddar från uttorkning och hjälper till att mjuka upp, såväl som att öka framställningen av smaker", förklarar kocken.

Nu har du bra tips att konsumera köttfärs på olika sätt samt att välja de bästa nedskärningar! Det använder alltid kreativitet, skapa, utöver dessa nya recept som kräver denna mångsidiga, prisvärda och välsmakande ingrediens.