Foto: Uppspelning / Great British Chefs

Foto: Uppspelning / Great British Chefs

Sötpotatis har vunnit mark i den brasilianska tabellen, eftersom spridningen av dess fördelar för hälsa och motion.

Det erbjuder massor av vitamin A, fiber och låga glycemic kolhydrater och därför minskar aptiten, ger energi till kroppen, släppa glukos gradvis, och kan hjälpa i att kontrollera diabetes.

Med tanke på alla dessa fördelar, kan du överväga att ersätta, åtminstone i vissa fall, sötpotatis.

Mångsidigheten sötpotatis är fantastiskt och du kan förbereda rätter som du älskar mest en hälsosammare version. Här finns flera recept för att använda sötpotatis och överraska dig själv med bekvämligheten, smak och vinster som den erbjuder.

Kolla in ett urval av söta och salta recept tillagade med sötpotatis för att få mer hälsa och energi för din dag till dag.

Läs också: 25 läckra glutenfri recept för frukost, lunch och middag

saltade

Foto: Uppspelning / Bright eyed baker

Foto: Uppspelning / Bright eyed baker

1. Batat Bun: detta är en bra idé att ersätta bröd i fall av intolerans mot gluten eller dieter. Beskrivningen är av en mjuk konsistens av bröd och överraskande smak och receptet ger 25 mini-rullar.

2. Cookie sötpotatis och kyckling: Denna cookie är en möjlighet att göra ett hälsosamt mellanmål, läcker och kreativ med älskling kombination av bodybuilding fans. Receptet är enkelt och tar lite ingredienser, värt att pröva!

3. Söt potatispuré: Detta är en superlätt och lätt recept, eftersom utöver byte av sötpotatis, de ingredienser som gör mos en kalori ackompanjemang (smör, mjölk, gräddfil) var också anpassas och ersättas med friskare objekt.

4. fyllda sötpotatis: Detta är en anpassning av den älskade fyllda potatis, men görs med sötpotatis. Preparatet är mycket enkel och görs med enbart mikrovågsugn. Du kan också fylla din potatis med vad du föredrar!

Foto: Uppspelning / Ordet biten

Foto: Uppspelning / Ordet biten

5. sötpotatis bakade chips: lätt och enkel att förbereda, markerna tar bara sina egna sötpotatis, olivolja och kryddor (salt, peppar och kryddor). Receptet är ett utmärkt val för att följa kött och fungera som ett mellanmål på eftermiddagen.

Läs också: 10 hälsosamma alternativ för att döda dina cravings för sötsaker

6. rostad sötpotatis med färska fikon: detta recept är superlätt och friska, perfekt för en kvällsmåltid. "En maträtt rik på smaker, färger och med en sofistikerad look.", Förklarar ägaren av intäkterna.

7. kall sallad av kyckling med sötpotatis: Denna sallad är också består av kombinationen kyckling + sötpotatis och föreslår att lägga till mer "fri" till mixen. Du kan lägga till sidorätter av ditt val eller prov föreslås i den ursprungliga receptet, är det viktigt att hålla bekvämlighet och uppfriskande sallad!

8. kyckling souffle med sötpotatis: detta recept kom från behovet av att förbereda något praktiskt och snabbt med hjälp av kyckling och sötpotatis, och resultatet är en krämig, vacker och hälsosam maträtt!

Foto: Spela / Kitchen Lane

Foto: Spela / Kitchen Lane

9. Grytor sötpotatis och tomater: enkel, snabb, välsmakande och hälsosamma, är det så här paj beskrivs av ägaren av intäkterna. Den slutliga utseendet av kakan är också fantastiskt och kan vara ett utmärkt val att överraska din familj på middag!

10. Kyckling Frikassé med sötpotatis: Återigen, den dubbla fit kyckling och sötpotatis är de viktigaste ingredienserna, men denna gång tillsammans med riven ost och skummad säden gratäng. Genom att kombinera lager av kyckling, potatismos, är skummad säden och ost receptet inte mycket ljus, men smaken lovar!

11. Batat lasagne: sötpotatis är den viktigaste ingrediensen för pasta och lasagne detta preparat tar bara 15 minuter, det vill säga är praktisk, hälsosam intäkter och kan helt anpassas till dig att variera fyllningar.

12. söt potatisgratäng med kalkonbröst: denna maträtt är ett bra alternativ för dem som gillar sötpotatis smak, eftersom det följde det med en cream cheese och kalkonbröst. Trots dessa tillsatser ökar värmevärdet av intäkterna, är det fortfarande en allierad för muskelmassa och en hälsosammare kost.

Foto: Uppspelning / Pixelated Crumb

Foto: Uppspelning / Pixelated Crumb

13. Risotto med champinjoner sötpotatis: intäkter denna risotto är perfekt för underhållande vänner hemma eller tjänstgör på ett speciellt tillfälle, bara så det krävs lite mer engagemang och tid tar det flera ingredienser, men resultatet är värt ansträngning, efter allt detta version med potatis är extremt gräddig!

14. sötpotatis Escondidinho: gjord med bara tre ingredienser, är detta Escondidinho fit (som de flesta recept som tar sötpotatis), snabb och super lätt att göra: bara koka potatisen, förbereda en fyllning eller sås och slå samman dessa två skiktade bitar.

15. Batat Gnocchi: gnocchi kan göras med potatis, kassava och sötpotatis med varför inte? Detta recept lär dig hur du återskapa den traditionella mass hjälp sötpotatis och även ger tipset att lämna lättare och välsmakande gnocchi.

16. Pizza sötpotatis: denna idé är ett hälsosamt alternativ till pizza älskare. Degen Preparatet är enkel och snabb, att endast sötpotatis, ägg och havregryn. När det gäller fyllning, kan du variera och skapa pizza du älskar mest, äta färre kalorier.

Mångsidig, sötpotatis kan också huvudrollen i söta rätter. Lär känna några recept som använder bygger på sötpotatis och kan sockra dina dagar på ett mer hälsosamt sätt:

godis

Foto: Uppspelning / Awesome green

Foto: Uppspelning / Awesome green

17. Sweet Potato Brownie: friskare än traditionella, dessa brownies är ett bra alternativ för att minska konsumtionen av socker, trots allt receptet inte tar inget socker och ingen gluten. Värt att testa!

18. sötpotatis: sweet sötpotatis är en mycket gammal och svårt att hitta recept redo att köpa idag. Preparatet är mycket enkel och snabb och kan vara ett alternativ till den traditionella brigad.

19. sötpotatis tårta, choklad och nötter: "Detta är en kaka av dem som på avstånd ser ut som en vanlig förnekar galen, men när människor upplever försöker ta reda på vad den hemliga ingrediensen." Säger bloggare. Med sötpotatis och nötter, smak och konsistens är fantastiskt!

20. sötpotatis Brigadeiro: detta är en sötnos gjord med mandelmjölk och biomassa av grön banan, en bra sak att förbereda när det träffar det behov av att äta sött, utan att glida i kosten.

Foto: Uppspelning / Vegan Baking

Foto: Uppspelning / Vegan Baking

21. Batat Ice Cream: Denna Glass är det perfekta receptet för att uppdatera dagar som antar en diet riktas till utbildning och bodybuilding. Förutom sötpotatis, glass tar vassleprotein, sojamjölk och sötningsmedel, är smaken på grund av jordnötssmör och vanilj väsen.

22. sötpotatis pudding: tanken är att du ska lägga till mer variation i din pudding recept. Enligt ägaren av inkomsten resultatet är en mycket välsmakande söt och smälter i munnen.

23. Sötpotatis paj med guava: lätt att förbereda och prisvärda ingredienser som sötpotatis paj kan vara en stor parabolantenn att tjäna i eftermiddagskaffe. Den guava smälte på toppen lägger pricken!

Från dessa recept kan du lägga till, skapa och anpassa många andra recept med sötpotatis på deras meny och njuta av mångsidighet och alla fördelar med det!