Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

De flesta kvinnor är medvetna om deras intima hälsa någonsin orolig när han märkte någon förändring i volym, färg eller lukt av "flytningar". Många undrar, till exempel, som kan innebära en "pirog vit urladdning."

I själva verket finns denna typ av tvivel eftersom inte alla vet exakt vad utsläppet är, när kan indikera ett hälsoproblem och när det anses "normalt".

Mariana Halla, en förlossningsläkare och gynekolog med medicinsk hemvist och specialisering i Endocrine gynekologi, medlem av International Menopause Society, IMS, förklarar att "utsläpp" är populär term som refererar till ökad flytningar, när en kvinna har svampinfektion, bakterier eller protozoer. "Det kan vara vit, gul och även grönt, orsakar klåda, sveda, smärta och illaluktande", säger han.

Janio Serafim, gynekolog t Helena Hospital, påpekar att urladdning (eller IPV) kan ha en obehaglig lukt och orsakar symptom som vulvovaginal klåda, bäckensmärta, smärta vid samlag eller andra symtom.

De huvudsakliga orsakerna till urladdning, även enligt Serafim, är:

Läs också: 7 vaginala problem och hur man handskas med var och en av dem

 • vaginala infektioner;
 • Vulvites och vulvovaginit;
 • cervikala infektioner och livmoderhalscancer;
 • STDs (sexuellt överförda sjukdomar).

Frederico Corrêa, förlossningsläkare gynekolog Hospital Saint Lucia och klinisk FertilCare, Brasilia, betonar att det är viktigt att skilja den fysiologiska flytningar flytningar (vilket är normalt och inte i samband med infektion).

De vanligaste typerna av utsläpp

Frederico Corrêa förklarar de typer av flytningar kan variera beroende på orsaken, dvs den typ av associerad infektion. "De vanligaste är de urladdningar som inträffar genom närvaron av infektion av en svamp som kallas Candida, och som förekommer genom infektion med bakterier eller protozoer." Nedanför Corrêa detaljer bättre egenskaperna hos dessa stora infektioner som orsakar jordskred:

candidiasis: infektion av svampen av de vaginala väggarna kan leda till en vit urladdning, såsom "skummjölk" ingen obehaglig lukt, men vanligen i samband med klåda (pruritus) vaginal och vulva.

Bakteriell vaginos: en typ av infektion som orsakas av bakterier som finns i vagina, de vanligaste är Garnerella vaginalis. "Urladdningen är riklig, med bubblor har gråaktigt vit färg med mycket illaluktande lukt som liknar" rutten fisk', inte förknippade med klåda", förklarade Cooke.

trikomonasinfektion: Trichomonas vaginalis infektion som orsakas av en protozo som överförs av samlag. "The urladdning i det här fallet är rikligt förekommande i gul-grön färg, med illaluktande lukt kan förknippas med klåda och inte mycket intensiv bäckensmärta", säger gynekolog.

Läs också: vaginal klåda: förstå orsakerna till problemet och hur man undviker

José Ferreira Neto Gomes, Group Santa gynekolog och medlem av den brasilianska Society of Gynecology, betonar att de vanligaste jordskred orsakas av Candida och Gardnerella vaginalis.

Janio Serafim tillägger en annan känd typ av urladdning är associerad med cervicit (inflammation av livmoderhalsen, virala, bakteriella eller parasitiska). Denna irritation kan orsakas av sexuellt överförbara sjukdomar, såsom klamydia, gonorré, HPV.

vita flytningar utan lukt och ingen klåda

Mariana säger att det är mycket viktigt att skilja "utsläpp" (sjukdom) av den normala vaginal utsöndring. "Varje kvinna har utgång liten mängd vätska sekre vit, luktfri genom slidan, detta är bra och håller den smörjas. Vid tiden för ägglossning, cirka 10 till 14 dagar efter den kommande menstruationen finns en release av slem, ett slags färglös gelatin för att underlätta samlag och ökning av spermier befruktning så att det ", förklarar han.

Frederico Corrêa förklarar att många av de fall som beskrivs som kvinnorna urladdnings faktiskt externalisera vagina utsöndring av dessa körtlar i livmodern, livmoderhalsen och vaginalväggen. "Därför, de vaginala fluid utgångar utan obehaglig lukt, vit eller ljus-färgat - Genomskinlig, ingen klåda, är helt normalt och beror på flera aspekter såsom fasen av menstruationscykeln eller inte användningen av preventivmedel, tillståndet för hydratisering av kvinna, bland annat. "

"Volymen av dessa vaginala vätskor kan variera vid olika tidpunkter hos samma kvinna. I dessa fall finns det ingen anledning till oro. I den första fasen av menstruationscykeln, presenterar vaginal vätska klar vätska ägg typ och riklig, men efter ägglossningen blir tjock, vitaktig "gynekologen.

tjock vit urladdning med klåda och irritation

Mariana säger att det är möjligen en svampinfektion. "Det är inte normalt och det är nödvändigt för ett möte med gynekolog" guider.

Frederico Corrêa ökar utsläpp av dessa egenskaper är mycket som tyder på infektion av Candida svampen ansvarig för svampinfektion. "I dessa fall främst på grund av vaginal irritation och klåda, kvinnor tenderar att snabbare söka sjukvård. Efter att ha bekräftat diagnosen ska utföra lämplig behandling ", säger han.

Cooke förklarar att behandlingen av candidiasis bör göras med svampdödande läkemedel genom oral eller vaginal väg i form av kräm eller fröämnen. "Candidiasis är en vanlig infektion hos kvinnor och är nära besläktad med immunitet. Det är mycket vanligt, till exempel efter användning av antibiotika för behandling av andra sjukdomar, för att modifiera de vaginala flora och underlätta tillväxten av svamp. Kvinnor med förändringar i immunitet är mer benägna att ha vaginal candidiasis ", säger han.

Mariana ut som förebyggande åtgärder för tjock vit urladdning med klåda och irritation (i samband med svampinfektion):

 • lokala hygienåtgärder som att tvätta sig med tvål till området eller glycerin.
 • Undvik över dessa toalettartiklar och alltid skölj väl.
 • Håll underlivet torrt och undvika våt bikinis länge.
 • Tvätta trosor förhindrar tvål, kokosnöttvål föredragna eller lämpligt för detta ändamål.
 • Undvik åtsittande kläder på dagen och sova utan underkläder.
 • Måttlig konsumtion av socker och raffinerat vitt mjöl, eftersom de är sanna "mat" för svampar.

Correa erinras om att svampen har en förkärlek för varma och fuktiga miljöer. Således förstärker användningen av lättare, luftiga kläder, som bidrar till att minska, därmed risken för candidiasis. "Care for immunitet är också viktigt att förhindra återkommande infektioner", tillägger han.

tjock vit urladdning kan vara ett tecken på graviditet?

Gomes Neto betonade att urladdning finns inga tecken på graviditet. "det livmoderhalsen ökar i mängd i tiden för ägglossning". Men man ska inte säga att detta är urladdning.

Frederico Corrêa påpekar att under graviditeten på grund av hormonella förändringar, är det vanligt förekomsten av vita sekretion och tjock speciellt under de första månaderna av graviditeten. "Den höga nivån av progesteron, ett hormon viktigt under graviditet, orsakar denna modifiering livmoderhalssekretet att förvärva dessa egenskaper. Man bör inte göra något åt ​​det, eftersom denna typ av utsläpp är normalt och fysiologisk ", säger han.

Janio Serafim erinras om att under menstruationscykeln, kvantitet, färg och konsistens av livmoderhalsslem ändring, på grund av hormonella förändringar, såväl som under graviditet.

Vid misstanke om graviditet, enligt instruktionerna Serafim bör en kvinna se din gynekolog för att göra en särskild bedömning och begära nödvändiga undersökningar.

7 att urladdningssignalen är inte normalt

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Janio Serafim komma ihåg att inte alla vaginal utsöndring är sjukdom. Slidan har en kombination av fluider och celler som är viktiga för att skydda densamma. En kvinna bör dock vara försiktig när:

 1. Det finns en ökad volym av flytningar;
 2. Den färgförändring från vitt, kristallint till gul-grå, gul pus, gulgrön, grön, gulvit eller andra färger;
 3. Trosorna är blöta varje dag, och kan även flytta till yttre kläder;
 4. Om foul lukt, särskilt under menstruationscykeln eller efter samlag;
 5. Om du upplever sveda eller smärtsam urinering;
 6. Om det vulvovaginal klåda;
 7. Om bäckensmärta, smärta vid samlag eller andra symtom.

Gomes Neto håller med: urladdningen upphör att vara fysiologiska när det blir symptomatisk. "Med andra ord, när en kvinna börjar känna klåda (klåda), sveda, illaluktande eller en ökning av mängden. Så se din läkare för en gynekologisk undersökning. "

Nu vet du: vaginal innehåll bör inte anledning till oro. Men om du märker förändringar i volym, färg eller lukt, samt symtom som klåda och smärta (urinering, samlag), tveka inte att söka medicinsk hjälp för att diagnostisera och behandla orsaken till utsläppet.