Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

fertila period kan sammanfattas som den tid när en kvinna är mest sannolikt att bli gravid. Detta beror på att när ägglossningen inträffar, dvs äggstocks släpper en eller flera ägg befruktas.

Observera att om en kvinna försöker bli gravid och känna din kropp och varje fas av menstruationscykeln hjälper en hel del. Så hon vet bättre när vanligtvis ägglossning och därför vilka är dina mest fertila dagar.

Domingos Mantelli, gynekolog och förlossningsläkare, författare till "Graviditet: myter och sanningar under blick förlossningsläkare", förklarar att den fertila perioden är vanligtvis en period av 14 dagar före den första dagen av menstruation.

"Låt oss ta ett exempel: om du mens den 28 i månaden, dagen för ägglossning var ungefär den 14: e, den 14: e dagen i cykeln, och den fertila perioden skulle vara två dagar före och två dagar efter denna dag av ägglossning. Så om du mens den 28, har 14 dagar innan det är dagen för ägglossning och fertila period är den period som omfattar två dagar före till två dagar efter denna ägglossningen ", säger Mantelli.

Viktiga tecken på att du har ägglossning

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Men det är möjligt att kvinnan vet att hon är även ägglossning? Fernanda Rodrigues, reproduktion specialist hjälpte Huntington Group, anges att med observationen av kroppen, är det möjligt att uppskatta tiden för ägglossning på grund av vissa tecken suggestiva. "Däremot kan ägglossningen endast bekräftas av medicinsk utvärdering, som sker genom hormonnivåer och trans bäcken ultraljud", säger han.

Läs också: 12 faktorer som påverkar kvinnlig fertilitet och du inte ens vet

Nedan kan du se vad några av de tecken på att en kvinna har ägglossning:

1. Bukbesvär

"Som ägglossning är bristning av follikeln (liten påse med vätska) till frisättning av ägget (mikroskopisk cell som är inuti follikeln), är läckage av intrafollicular innehåll, ofta tillsammans med en liten lokal blödning. Denna flytande blod kan orsaka obehag när det gäller buken ", säger Fernanda.

Mantelli förstärker att kvinnor kan känna en liten buksmärtor. "Ring" betyder smärta 'eftersom sammanfaller i allmänhet att vara i mitten av menstruationscykeln, som är den kvinnliga fertila perioden, tiden för ägglossning "sattes.

Dock säger Fernanda, händer det inte i alla fall. "Det är, om patienten inte känner obehag, inte att säga att hon inte har ägglossning", säger experten.

2. Förändring av basala temperatur

Basala kroppstemperaturen är inte mer än temperaturen hos kroppen i vila (dvs när viloläge). Att följa det du bara behöver en termometer och papper och penna / penna för att skriva ner temperaturen. Du bör mäta det varje dag, så vaknar (innan du gör någon annan aktivitet), lämpligen genom att placera termometern under tungan.

Läs också: Hur man beräknar den fertila perioden

Att tolka är det nödvändigt att veta att den basala temperatur bör vara lägre under de två första veckorna av cykeln. Efter ägglossning har skett (ca 24 till 72 timmar), varvid temperaturen i kroppen stiger, förblir förhöjda till dess att menstruation.

Detta är en enkel metod för utvärdering av ägglossningsfunktionen i enlighet med vänner. "När ägglossningen inträffar, det finns en ökad produktion av progesteron av corpus luteum, som kan orsaka en ökning av kärntemperatur på 0,2 till 0,5 grader två till tre dagar efter ägglossning. Därför är ovulatoriska cykler vanligtvis förknippas med basala kroppstemperaturkurvor tydligt bifasiska. "

"Således är det endast möjligt att uppskatta patienten ägglossning efter ägglossningen hände. Men ibland ett mönster identifieras är det möjligt att uppskatta den fertila perioden i nästa cykler ", förklarar experten.

3. Förändringar i livmoderhalsens slem

Observationen av livmoderhalssekret kan också hjälpa en kvinna se till att du har ägglossning. Observera att det finns flera typer av flytningar och livmoderhalssekretet är en av dem.

"Under perioden nära ägglossning, blir livmoderhalsen mer öppet, viskös och elastisk, med utseendet av ett ägg. Detta är estradiol stimulans, hormon som produceras av den växande follikeln före ägglossningen ", säger Fernanda.

Läs också: 6 viktiga tips för kvinnor som vill bli gravida

I början av menstruationscykeln, har en kvinna normal blödning (menstruation). Därefter, desto mer sannolikt är det att det inte finns någon ansvarsfrihet för ett par dagar. Därefter kommer du att se en något ogenomskinlig färg sekretion, mer klibbig konsistens. Så ju mer du närmar dig ägglossning, utsöndringen blir mer transparent, trögflytande och elastisk.

4. Känslighet i bröstet

Detta är ett indirekt sätt, enligt Fernanda. "För bröstkörtlarna är hormonreceptorer. Därför, då östrogenproduktionen som inträffar under den första fasen av cykeln, kan det finnas en bröstförstoring, och i den andra fasen, efter ägglossning, när det finns en övervikt av progesteron, brösten kan vara mer smärtsamt, "säger han.

5. cervix positionen

Cervix och den nedre delen av livmodern där den ansluter med den övre änddelen av slidan.

"Under pre-ägglossning period, blir livmoderhalsen mjukare konsistens, med högre öppen och spjälläge även genom hormon estradiol", sade vänner.

"Emellertid, är det med observationen av andra signaler, såsom basal kroppstemperatur och cervikala slemhinnor möjligt att förutsäga ägglossning. Det rekommenderas att patienter pröva sin egen livmoderhals för detta ändamål ", säger experten.

Läs också: p-piller: ställa dina frågor

6. Andra tecken

Fernanda klargör att vissa signaler inte direkta tecken på ägglossning, såsom:

  • Ökad libido;
  • ökad energi;
  • sinnena;
  • hunger;
  • vätskeretention;
  • emotionell labilitet;
  • Ökad flytningar.

"Det är emellertid känt att alla dessa signaler påverkas av cykliska hormonella förändringar som sker under menstruationscykeln. I princip är ansvariga östradiol i den första fasen och den andra progesteron efter ägglossningen. Så förekomsten av dessa symtom kan tyda på vad som händer cyklisk hormonproduktion och därmed kan tyda på att ägglossningen sker ", förklarar experten.

Tester och undersökningar för att upptäcka ägglossning

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Det är ett faktum att observationen av kroppen - gå temperatur och livmoderhalssekret - är den mest naturliga och billigt att upptäcka ägglossning. Men det finns andra alternativ för dem som söker större säkerhet.

Test apotek

Mantelli förklarar att det finns ägglossningstest säljs på apotek. De använder en liten mängd urin eller saliv för att förverkliga, med cirka 98% tillförlitlighet.

"När du använder sin egen saliv för att analysera, kommer satsen till en liten mikroskop, en lentizinha ökar, ser du saliv standard förändring när den är i ägglossning period", säger han.

I tester som förlitar sig på användningen av urinen som i fallet med graviditetstest, bara fukta den plats som anges i lite av urin och observera färgförändringar som sker. I testet tecken på information, kommer det att visa den färg som motsvarar den fertila perioden.

Enligt gynekolog, apotek tester är tillförlitliga. apotek ägglossning testexempel är:

  • Clearblue
  • bekräfta
  • Ovatel

laboratorietester

Mantelli förklarar att äggstocks undersökning och hormontestet kan genom doser av hormoner, om kvinnan har ovulatoriska toppen.

"Det kan göras även ett ultraljud, titta äggstocken och ser bildandet av folliklar och ägglossning sker", den gynekolog.

Nu vet du: med observationen av en kropp (basala temperatur, livmoderhalsen) kan uppskatta tiden för ägglossning. Men ägglossning kan endast 100% bekräftas av medicinsk utvärdering hormonnivåerna och ultraljud.