38 frågor om preventivmedel besvaras av gynekologer - Kvinnor Tips

Foto: Reproduktion

Det kommer att börja ta preventivmedel, men det är med några frågor? Gynekologer Bárbara Murayama, Alfonso Domingos och Massaguer Mantelli redogöra för 38 vanligaste frågorna om preventivmedel. Det är anmärkningsvärt att det är nödvändigt att söka hans betrodda läkare så att den indikerar de bästa alternativen för dig. Kontrollera svaren.

38 frågor om preventivmedel besvaras av gynekologer - Kvinnor Tips38 frågor om preventivmedel besvaras av gynekologer - Kvinnor Tips

1 - Vad är det bästa piller för mig?

Barbara: "Många faktorer bör utvärderas innan man väljer den bästa preventivmetod från personlig historia, såsom högt blodtryck, rökning, till faktorer såsom kramper, uppblåsthet". Därför bör varje person ta till gynekologen för att välja preventivmedel och inte ta på egen hand.

2 - När du startar ett piller diagram för första gången?

Barbara: "P-piller är ett läkemedel och som sådan bör endast tas under medicinsk övervakning. I allmänhet, någon metod startade i den första fasen av cykeln, när menstruerande kvinna, så vi har en försäkran om att hon inte är gravid "

3 - Från den dagen pillret börjar arbeta?

Barbara: "Det kan finnas skillnader mellan de olika piller. Det ideala är att hålla en annan metod fram till starten av det andra diagrammet, såsom kondomer. Så förhindrar även sexuellt överförbara sjukdomar. "

4 - I pausen mellan ett kort och en annan jag kan ha sex utan rädsla för att bli gravid?

Barbara: "Om du tar medicinen korrekt skyddas i pausen."

5 - Vad händer om jag glömmer att ta en dag?

Barbara: "Piller bör alltid tas vid samma tidpunkt. Om det finns glömska, bör ta p-piller ännu, men vi måste hålla en annan metod som kondom fram till början av nästa förpackning. Läs alltid etiketten noga innan du börjar. Var och en har ett system i händelse av glömska. "

6 - Jag vill gå vidare eller fördröja min tid; Jag fortsätter att ta p-piller utan att stanna?

Barbara: "Det kan hända i vissa situationer, men du behöver medicinsk rådgivning. Varför kan hända oegentligheter menstruation. Man bör inte göra det utan att tala med din gynekolog innan. "

7 - Det är sant att du måste stoppa p-piller från tid till tid för kroppen att vila?

Barbara: "Nej Men du behöver göra medicinsk övervakning varje 6 månader, eftersom det är medicin".

8 - Om jag har ingen verksamhet under en lång tid, behöver gå på p-piller?

Barbara: "Om p-piller är bara att förhindra graviditet, förlossningsläkare kan tyda på att patienten stopp. Men om det finns andra funktioner, till exempel stöd i behandlingen av kramper, PMS, bland andra, kan upprätthållas. Så det viktigaste är att hålla regelbundna besök till din läkare. "

9 - Pill är dåligt?

Barbara: "Det är en medicin, precis som alla läkemedel har biverkningar, så det bör användas med diskretion, under medicinsk indikation."

10 - piller som används för att behandla sjukdomar eller bara för att undvika graviditet?

Barbara: "Ja. Kan användas för att behandla endometrios, kramper, PMS, och andra problem. "

11 - Jag glömde att ta p-piller, och nu? Vad ska jag göra?

Barbara: "Det ideala är att alltid ta samma tid. Om du har glömt, kontakta din läkare och läsa etiketten på din medicin. "

12 - Vad är p-piller? Vad hon har gjort?

Alfonso "är en tablett som innehåller hormonerna och undviker en oönskad graviditet. De vanliga hormoner är östrogen och progesteron. "

13 - Hur p-piller?

Alfonso: "Den primära uppgiften är att förhindra ägglossning, men också komplicera graviditet genom att förändra: livmoderslemhinnan (platsen för embryo implantation i livmodern); rör, hindra rörligheten för dessa och därför kommunikationen mellan sperma och ägg; livmoderhalsen, hindrar inträde av spermier i livmodern. "

14 - Det är illa att använda p-piller utan menstruation?

Alfonso: "Det spelar ingen roll om patienten har en regelbunden kontroll av din gynekolog."

15 - Vilka är fördelarna med p-piller utan östrogen?

Alfonso: "Det finns en potentiell risk för östrogen, vilka är kardiovaskulära sjukdomar (t.ex. trombos), ökat tryck och minskad mjölkproduktion."

16 - Vilka är fördelarna och nackdelarna med kontinuerlig preventivmedel?

Alfonso "Progesteron piller är av kontinuerlig användning, den största nackdelen oregelbundna blödningar och menstruations oegentligheter."

17 - preventivmedel kan användas under amning?

Alfonso: "De med endast progesteron ja."

kontraceptiv effekt i skönhetkontraceptiv effekt i skönhet

18 - Samma preventivmedel gödning eller är denna myt? Vad preventivmedel inte gödning?

Söndagar: "myt. Ingen preventivmedel gödning. Vad kan hända är några preventivmedel behålla mer vätska och detta är en bula. Men att säga att det är gödning myt. Det finns redan vissa preventivmedel på marknaden med diuretika i sin formel, vilket minskar denna oönskade bieffekt. "

19 - Vilken piller gödning mer eller ha fler biverkningar?

Barbara: "Idag har de flesta piller har lägre doser av hormoner, vilket minskar biverkningar som huvudvärk, svullnad, yrsel, bland annat."

20 - preventivmedel fläckar på huden?

Söndag: "Det beror på. Vissa preventivmedel vars östrogen dos är hög, kan leda till hud fläckar, särskilt i ansiktet regionen utsätts för solen utan adekvat solskydd. "

21 - Contraception är bra för hårväxt?

Söndagar: "Vissa typer av preventivmedel har anti androgen verkan, vilket förbättrar greasiness av håret och även minskar dess fall. Men inte alla som har dessa egenskaper. "

22 - Preventivmedel kan orsaka åderbråck?

Söndag: "Hos kvinnor som redan har en benägenhet att åderbråck eller som har en tidigare venös insufficiens, preventivmedel kan förvärra situationen och leda till uppkomsten av åderbråck."

tekniska frågor om preventivmedeltekniska frågor om preventivmedel

23 - Vilka är de och vad är bio-identiska hormoner?

Alfonso: "Detta är hormoner som är identiska med de som produceras i vår kropp. De kan produceras i laboratorium eller inte, men molekylen är densamma som produceras i vår kropp. "

24 - Vilka är de främsta fördelarna med den terapeutiska användningen av p-piller?

Alfonso: "Det finns många: minskning av cystor på äggstockarna, reduktion av cystisk fibros och bröstcystor; minska flödet och menstruationssmärtor; reduktion i äggstocks- och endometrial tumör; Styra polycystiskt äggstocks; reglera menstruationscykeln. I vissa fall kan det hjälpa PMS, förbättra hudens och förebygga oönskade graviditeter. "

25 - Vad är det lägsta ålder för att börja använda p-piller?

Alfonso: "Vi vill inte säga en minimiålder. Du kan använda någon kvinna i fertil ålder (efter den första perioden). "

26 - Kan jag ta preventivmedel före operation, till exempel plast eller en enkel extrahering av visdomständer?

Alfonso: "Du kan ta, men det idealiska är att stoppa användningen om du hålla orörlig under långa perioder, risken för trombos."

preventivmedel säkerhetpreventivmedel säkerhet

27 - Om vi ​​tar preventivmedel i flera år, hur lång tid det tar för fertilitet normalisera?

Söndagar: "Vanligtvis i månaden efter födelsen av stoppet, kvinnan redan har sin fertilitet återupptas. Kan förekomma hos vissa kvinnor tar lite längre tid att bli gravid, men det är inte regeln. "

28 - Jag undrar om du tar det rätt, är en 100% säker metod?

Söndagar: "Ingen preventivmetod är 100% säkert. Alla har en liten förväntad felfrekvens. Effektiviteten är ca 99%. "

29 - Det är normalt menstruation ner innan man ens tar regelbundet? Om detta händer, finns det risk för att läkemedlet inte att ha någon effekt?

Söndag: "Det kan finnas menstruation oegentligheter gång i tiden när du använder preventivmedel, men det betyder inte att han inte har någon effekt. Trenden är cykeln tillbaka till det normala nästa månad. Om inte, se din läkare eftersom du kan behöva byta preventivmedel. "

30 - Vilka är biverkningarna av AC för dem som ständigt tar?

Söndagar: "Den preventiva när det tas utan avbrott kommer att leda till att kvinnan inte menstruation, och samtidigt kan också lämna oregelbundna cykeln förekommande blod spoting (förlust diskret och oregelbundna blod) mellan cykler. Riskerna för att ha huvudvärk och stroke ökar också. Om kvinnan inte vill menstruate mer ska du söka efter en viss preventivmetod för detta ändamål, och inte ta preventivmedel bör stanna kontinuerligt, eftersom det kan vara skadligt. "

31 - Diagrammet är inte över, men det finns en blödning i flera dagar. Jag stoppa piller eller avsluta paketet?

Söndagar: "Idealet är inte avbryta och avsluta förpackningen. Chansen att allt att normalisera i nästa cykel är stor. Om du slutar ta blödning kan även bli värre. "

biverkningar av preventivmedelbiverkningar av preventivmedel

32 - P-piller orsakar migrän?

Söndagar: "The huvudvärk är en av biverkningarna av preventivmedel. Så om patienten har haft migränattacker innan de börjar ta p-piller, kan det bli värre. Annars har endast en liten andel denna bieffekt av p-piller. "

33 - Antibiotic skär effekten av preventivmedel. Myt eller sanning?

Söndagar: "True. Vissa klasser av antibiotika minska effekten av p-piller. Men inte alla. Läkaren kommer att råda ordentligt på användning och samspelet mellan dem. "

34 - P-piller kan sänka libido kvinnor?

Söndagar: "Nedgången i libido är en annan bieffekt av p-piller. Men det är inte en regel. Mycket beror på vilken typ av preventivmedel och hormon dosering som han har. Det finns några kvinnor som även rapporterar en ökning av libido med användning av vissa födelsekontroll. "

Preventivmedel: Var uppmärksam!Preventivmedel: Var uppmärksam!

35 - Upp till vilken ålder kvinnor kan ta p-piller?

Alfonso "Tills klimakteriet"

36 - Det är illa att ta samma födelse under en lång tid?

Alfonso "Nej, om det är en vanlig gynekologisk kontroll"

37 - Har du problem att ta fast även utan ännu ha varit en mor?

Alfonso: "Nej, inga problem."

38 - En blandning av födseln och även cigarett är farligt?

Alfonso: "Ja, de kan öka risken för trombos. Kvinnor som röker och är över 35 år kan inte ta p-piller. "