preventivmedel patch: en okomplicerad alternativ och alternativ till p-piller

Foto: iStock

Preventivmedelsplåster innehåller samma hormoner och är lika effektivt som p-piller. Men har fördelen att inte behöva komma ihåg att ta varje dag och har mindre chans för biverkningar.

Gynekologen och förlossningsläkare Rodrigo da Rosa Son, en expert på människans fortplantning, förklarar att limappliceringen utförs var sjunde dag under tre veckor (21 dagar) och en veckas mellanrum, menstruation inträffar. Därför har menstruationscykeln ändras inte. Om du av någon anledning inte personen inte vill menstruation, har möjlighet att ändra ett lim på den andra.

Lådan med tre lim (för en månad) kommer att kosta cirka 80 till 90 faktiska och säljs på apotek. Men innan du köper, det måste vara en professionell uttalande.

Enligt läkaren, finns det ingen tidsgräns för användningen av preventivmedel patch. Och att sluta tillämpa den, fertilitet tillbaka och kvinnan kan bli gravid normalt.

Hur det fungerar och vem är det för?

preventivmedel patch: en okomplicerad alternativ och alternativ till p-piller

Foto: iStock

Den preventivmedel patch är en "patch" som placeras på huden i en region som inte kommer att dyka upp, för att inte utsättas. Och han långsamt släppa hormoner, som absorberas genom huden. "Dessa hormoner, till skillnad från den gemensamma p-piller, inte absorberas i magen, vilket minskar obehag såsom illamående", förklarar gynekolog.

Den adhesiva kompositionen är i princip två typer av hormoner: etinylestradiol och norelgestromin. Därför anges det att en kvinna som inte har kontraindikationer för användning av kombinerade hormonella preventivmedel.

Läs också: 38 frågor om preventivmedel besvaras av gynekologer

Som lim används?

preventivmedel patch: en okomplicerad alternativ och alternativ till p-piller

Foto: iStock

Det är mycket kvinnan klistra in preventivmedelsdepotplåster. "Det är mycket enkelt, som om stack ett plåster", säger läkaren.

Han förklarar vidare att var sjunde dag bör denna patch kasseras och en ny ska klistras in. "Du kan bada fred utan rädsla för att frigör lim. Om det händer, är det bäst att byta till nästa patch. Men om du tar bort ofta, så det bör inte vara den metod som används ", säger han. Det kan också hända att personen utveckla en allergi mot limmet, vilket visar att detta är en kontraindikation för metoden.

Och enligt den professionella om personen glömmer börsdag, det finns en 24-timmars säkerhetsmarginal, att se till att ett nytt plåster placeras i denna period utan att kompromissa med skydd. På längre sikt än så, särskilt om de två första lim, är effektiviteten reduceras. "Du kan även sätta ett nytt plåster, men den ideala är att använda kondom i alla relationer i slutet av cykeln, eftersom risken är högre."

möjliga biverkningar

preventivmedel patch: en okomplicerad alternativ och alternativ till p-piller

Foto: Uppspelning / Full Mamma 

Gynekolog Rodrigo da Rosa Son förklarar också att eftersom lägre metabolismen i levern, de vidhäftande biverkningar är också mindre. "Men det finns en chans att ökad risk för stroke jämfört med dem som använder någon preventivmetod", säger han. Det kan också orsaka andra problem såsom:

  • vätskeretention
  • illamående
  • sjukdomskänsla
  • trombos
  • Ökat blodtryck

Men enligt läkaren, i alla dessa fall förekomsten är lägre än vid användning av p-piller.

Läs också: Hur man väljer den bästa preventiv

Även som ett lim, bör uttalandet beakta hormonet, oavsett på vilket sätt den kommer att absorberas av kroppen. Därför alla som har någon form av intolerans, kan inte använda.

Den preventivmedelsdepotplåster är inte indicerat i fall av predisposition för trombos, leverproblem, diabetes eller okontrollerad hypertoni och rökning.