Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Linfrö, aubergine, grön banan ... De funktionella mjöl redan finns i nästan alla hälsokostbutiker och är väl kända bland de människor som följer en hälsosam diet. De flesta utses, inklusive, som en allierad för dem som vill gå ner i vikt. Men bland dessa flöden står en ut genom att erbjuda fördelar som går utöver viktminskning: passionsfrukt mjöl.

Den är gjord av den vita delen av passionsfrukt skal, som är den rikaste delen av näringsämnen. Den faktor är att många av dessa näringsämnen bevaras i beredningen av mjöl, vilket garanterar den viktiga egenskaper för hälsan. Dessutom är passionsfrukt mjöl ett livsmedel som naturligt innehåller gluten.

Vill du veta hur denna måltid kan vara till hjälp i din kost är viktigt för din hälsa! Kolla in all information om det nedan.

Contents

passionsfrukt mjöl egenskaper

En nutritionist och personlig kost Sabrina Lopes påpekar att passionsfrukt mjöl är gjord av den vita delen i detta skal av krossat passionsfrukt. "Denna del är rik på vitamin B3, fosfor, järn, kalcium, och är också rik på lösliga fibrer, såsom pektin," säger han.

När det gäller juice gjord med fruktkött, till exempel, står passionsfrukt mjöl att ha 10 gånger mer fibrer.

Läs också: 7 mjöl gå ner i vikt

Observera att det inte finns någon officiell näring bord passionsfrukt mjöl eftersom deras sammansättning kan variera beroende på tillverkaren. Men då vet du mängder av viktiga näringsämnen som mjöl enligt sammansättningen av ett visst märke som säljs på marknaden som ett exempel:

Bild: Tips

Bild: Tips

Viktiga fördelar med passionsfrukt mjöl

Det är vilseledande att tro att passionsfrukt mjöl kan bara hjälpa dem som vill gå ner i vikt. Nedan kan du se fördelarna med deras användning:

1. Förebyggande av diabetes

Sabrina förklarar att på grund av närvaron av pektin, när passionsfrukt mjöl förbrukas, bildar den en gel i magen. "Så det hindrar upptaget av kolhydrater, som orsakar förebygga diabetes", säger han.

Diabetes är en kronisk sjukdom som drabbar många människor och uppstår när insulin inte räcker eller inte kan agera på rätt sätt för att metabolisera socker i livsmedel (transformerande energi), vilket resulterar i överdriven glukos i blodet.

2. Att främja mättnadskänsla och viktminskning

Sabrina belyser betydande närvaro av fibrer i mjölet passionen bidrar också till att främja mättnad.

Läs också: "17kg gått ner i vikt utan att svälta eller utöva"

Fibrer, i allmänhet, bidra till känslan av mättnad, men pektin, en typ av olösliga fibrer, skiljer sig vidare genom att ha funktionen att absorbera vätska och bildar en "gel" i magen. Således är det möjligt att behålla längre bolus i magen och tarmarna, eftersom det fördröjer absorption av näringsämnen i den. Resultatet är känslan av mättnad under en längre tid, vilket förhindrar en överdriven kaloriintag och därmed kan leda till viktminskning.

3. Förbättrad matsmältning

Sabrina ihåg att även på grund av närvaron av fibrer, samarbetar passionsfrukt mjöl med matsmältningen.

Detta beror på att någon mat med en betydande mängd av fibrerna underlättar passagen av bolus i tjocktarmen, optimera intestinal transit.

Vidare är fibrerna fermenteras i tarmen, vilket stimulerar mikrobiell (även känd som tarmfloran), och bakterier som stöd i matsmältningen.

4. Reducerar kolesterolnivåer och triglycerider

Men på grund av pektin, kan det också hända en minskning av kolesterol och triglycerider. Detta beror på att "gel" som bildas av denna fiber inte bara minskar kolesterolabsorption men också ansluter till detta fett, vilket får den att elimineras i slutet av matsmältningen.

Läs också: 10 livsmedel som ser friska men inte

5. Förebyggande och behandling av metaboliskt syndrom

Metabolic Syndrome (MS) kännetecknas av en kombination av flera riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom: central fetma, hypertriglyceridemi, hyperkolesterolemi och hypertoni. En studie fann att användningen av passionsfrukt mjöl utövas kliniska fördelar i nästan alla dessa avvikelser som är involverade i SM: minskad basal glukos och glykerat hemoglobin, triglycerider, midjemått, högt blodtryck och ökad HDL-nivåer.

Studien utvärderade effekten av mjöl med 43 frivilliga, i åldrarna mellan 57 och 73 år, av båda könen. I 60 dagar, deltagare görs dagligen med användning av 30 g av produkten, och alla av dem bestämdes före och efter komplettering med mjöl glukos, glykerat hemoglobin, lipidfraktioner, bortom Antropometrikrav och blodtryck.

passionsfrukt mjöl gå ner i vikt?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Enligt Sabrina, är det sant att passionsfrukt mjöl, i kombination med en balanserad kost kan hjälpa till viktminskning processen. "På grund av närvaron av fibrer som främjar känslan av mättnad och sålunda individen börjar att konsumera mindre mängder mat under måltider."

Men observera, maten inte göra underverk och ensam, kommer inte att göra någon gå ner i vikt. Dessutom är det mycket viktigt att konsumera tillräckligt med vatten på grund av närvaron av fibrer - de har bara denna positiva effekt om vattenintaget är tillräcklig.

Som konsumera passionsfrukt mjöl

Sabrina förklarar att den rekommenderade dosen är en tesked av passionsfrukt mjöl före huvudmåltider, lunch och middag. "Det kan lösas i juicer och yoghurt, hit med frukt eller sätta i sallader", säger han.

Läs också: 10 matvanor som påskyndar ämnesomsättningen

Ett tips är att också använda passionsfrukt mjöl när möjligen äta en tallrik "off the diet". Till exempel kan du njuta av en pizza idag? Sedan kan 30 minuter innan du placerar en sked mjöl i vatten eller juice. Detta beror på att det kommer att bidra till att ge mättnad och minska upptaget av glukos.

Nutritionist Sabrina anteckningar som inte bör konsumeras mer än tre matskedar passionsfrukt mjöl per dag.

Kontraindikationer och risker med att använda passionsfrukt mjöl

Sabrina påpekar att det inte finns några kontraindikationer för användning av passionsfrukt mjöl. "Men vi måste vara försiktiga med de kvantiteter som intas eftersom hög fiberintag kan orsaka diarré och uppblåsthet", säger han.

"Vi måste också varna för att personen ska konsumera dricka vatten på grund av närvaron av fibrer som endast få effekter om vattenförbrukningen är tillräcklig, annars har vi en förstoppning ram", tillägger nutritionist.

"Så för att säkerställa de fördelar, är det viktigt att söka professionell och associera konsumtionen av passionsfrukt mjöl med en balanserad kost", minns Sabrina.

Var kan jag köpa passionsfrukt mjöl

passionsfrukt mjöl kan hittas i de flesta hälsokostbutiker och några stormarknader. Du kan också köpa den på Internet. I galleriet nedan kan du se vissa produkt exempel:

Passion mjöl Nu 3 för $ 8.90 i Natue

Passion mjöl Nu 3 för $ 8.90 i Natue

Mjöl Passion DV för R $ 8,90 i naturskön Life

Mjöl Passion DV för R $ 8,90 i naturskön Life

passionsfrukt mjöl Te och Co. för US $ 12,90 i te och Co.

passionsfrukt mjöl Te och Co. för US $ 12,90 i te och Co.

Mjöl Passion Diamond Näring för $ 13.50 i hälso Shopping

Mjöl Passion Diamond Näring för $ 13.50 i hälso Shopping

Golden linfrö och passionsfrukt måltid för $ 11.50 i Natue

Golden linfrö och passionsfrukt måltid för $ 11.50 i Natue

Passion mjöl N4 för R $ 7,20 på N4 Natural

Passion mjöl N4 för R $ 7,20 på N4 Natural

Mjöl Passionsfrukt naturlig länk för R $ 12 på naturlig länk

Mjöl Passionsfrukt naturlig länk för R $ 12 på naturlig länk

Mjöl Passion Kärlek till liv av R $ 14,41 i Ultrafitness

Mjöl Passion Kärlek till liv av R $ 14,41 i Ultrafitness

hemgjord passionsfrukt mjöl

Sabrina förklarar att det är möjligt och säkert att passionsfrukt mjöl hemma "eftersom den garanterar produktens ursprung."

Nedan nutritionist förklarar steg för steg:

  1. Placera 6 passionsfrukt sås under 15 minuter i en liter vatten med en matsked (soppa) av blekmedel;
  2. Skölj sedan under rinnande vatten och ta bort massan.
  3. Förbehåller fruktkött andra preparat såsom juice.
  4. Separera den vita delen av skalet, skuren i strimlor och koka i ugnen i en halvtimme.
  5. Efter kyla, puré i en mixer tills det blir mjöl;
  6. Sikta och förvara i en behållare med ett lock och förbrukar upp till 3 månader.

5 recept med passionsfrukt mjölFoto: Getty Images

Foto: Getty Images

Vet exempel på recept som kan göras med passionsfrukt mjöl:

1. ananasjuice och passionsfrukt med linfrö mjöl: supersaudável och läckra alternativ. Den innehåller omega 3 linfrö, ananas som hjälper till i matsmältningen, liksom passionsfrukt mjöl som främjar mättnad och andra förmåner.

2. Äppeljuice, orange och passionsfrukt mjöl: och en super-enkelt recept, som erbjuder olika näringsämnen och ger större mättnadskänsla.

3. Juice fett: ett recept efterlyser, bortom passionsfrukt mjöl, papaya och linfrö måltid. Det är super-enkelt, det är värt att kolla in.

4. Bröd mikrovågsugn: Blanda i en behållare gå till mikrovågsugnen: 1 ägg + 2 msk (soppa) passionsfrukt mjöl grunt + 1 sked (soppa) av ricotta grädde ljus + 1 msk (kaffe) olivolja (eller annan frisk olja ) + örter (tillval) + nypa salt ljus + 1 matsked (kaffe) av jäst. På bara två minutinhos (beroende på mikro effekt) sitt bröd kommer att vara redo. Spetsen är @projetonovamedida.

5. stekpanna bröd: Ett ägg + 1 matsked (soppa) av tapioka + 1 sked (soppa) av passionsfrukt + ½ tesked mjöl (soppa) av linfrö + 2 skivor av ricotta. Blanda allt och sätta i pannan redan smord med lite olivolja eller kokosolja på låg värme. Använd gelé eller vad du vill på toppen.

Passionsfrukt mjölet är mångsidig och kan erbjuda många hälsofördelar, vilket ger en "forcinha" även i viktminskning processen. Men kom ihåg: det bästa sättet att inkludera det i din kost är beroende av ledning av en dietist.