Muay Thai: de praktiska fördelar för kvinnor - kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

De praktiska arrangemangen inspirerad av kampsport och fysisk aktivitet vinner kvinnlig publik, liksom kul och desestressantes är bra för att bränna kalorier och forma kroppen.

Muay Thai är ett original kamp i Thailand, som infördes i akademier för att möta efterfrågan på mindre repetitiva aktiviteter.

Den snabba viktminskning är en av de största attraktionerna. Kampen rörelser kräver en stark fysisk träning och hjärt-arbete, så kalori utgifterna är mycket hög, cirka 800 kalorier i en och en halv timme klass.

Thai kamp fungerar alla delar av kroppen, vilket resulterar i ben, skinkor, mage och armar ordentligt. Muay Thai förbättrar också fysisk kondition, koordination, smidighet, flexibilitet och muskelgrupper som arbetar mer dynamiskt än en klass som ligger gymnastik.

Aerobic övningar dividerat med årstiderna, såsom hoppa rep, gör jumping jacks, springa runt koner, hoppa och göra armhävningar; är några av de metoder som under en klass av denna typ av striderna och bruket av slag och flera sparkar, stora allierade för att lindra stress och kunna ventilera alla spänningar, ilska och oro.

Kampen tillgodoser väl den kvinnliga publiken eftersom, enligt tränare, förutom att ge de sökta fysiska vinster genom denna publik, kvinnor som och har lätthet att lära sig rörelserna, eftersom de förstår att förmågan i praktiken kamp är inte trätt i kraft men i rätt hållning.

Vissa gym erbjuder utbildning bara för kvinnor, medan det i andra finns det ingen uppdelning och praxis är med män, och endast med de begränsningar i varje grupp.

För att starta verksamheten, är vissa objekt krävs som skyddsgrupp för händerna, boxhandskar, munskydd och skydds för ansiktet. Men helst innan inskrivning och köpa utrustning är att göra en medicinsk bedömning för att se om du är lämplig för verksamheten.

"Om du har några gemensamma problem i axlar och knän, till exempel, är det bäst att kontrollera problem med en läkare innan du börjar träna," indikerar Márcio Atalla, fysisk pedagog och hälsa expert och välbefinnande.

För dem som har ledbesvär och vill inte ge upp momentum att kampen kan främja motion rutin, det finns också en version av Muay Thai skonsamma, den thailändska Bo, blanda Muay Thai rörelser med musik rytm. I Thai Bo det inte finns någon fysisk kontakt med motståndare eller med utrustning, rörelserna utförs i luften.

Genom att träna Muay Thai eller Thai Bo, kom ihåg att leta efter ett gym med betrodda proffs, bära lämpliga kläder och respektera sina fysiska gränser för att undvika skador och vinna hälsosamma och gradvis fördelarna med dessa.