Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Med hälsa inte hånad. Och det är sant att kvinnors intima området frågar en hel del uppmärksamhet. Discharge, blödning utanför menstruation, klåda är några av de problem som ibland kan uppstå och som berör naturligtvis kvinnor.

Nedan kan du se en lista över vaginala problem och riktlinjer för hur man handskas med dem:

1. För inåtväxande i vulva regionen

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Sérgio Kobayashi, gynekolog, förlossningsläkare och specialist i fostermedicin Lavoisier Diagnostic Medicine, förklarar att inåtväxta hårstrån i vulva regionen är ett relativt vanligt problem, och bör alltid undersökas noggrant. "Inåtväxande hår är ganska vanligt i ljumsken, men kan också förekomma i andra delar av kroppen", säger han.

Gynekolog förklarar att inåtväxta hårstrån uppstå på grund trådarna växer, pilbåge och fastnar i huden och orsakar en inflammatorisk process. Rakning med blad eller vax kan vara en predisponerande faktor, speciellt i mörkhyade människor eftersom deras hår ofta tjockare och rullade.

Gynekologen Paula Bortolai, IPGO lagets läkare, påpekar att regionen i vulva har den mest tät, tjock och i större mängd än i resten av kroppen, vilket i sig är en predisponerande faktor.

Läs också: Allt om candidiasis

"Ofta hårborttagning kan orsaka oregelbunden tillväxt av dessa genom, och i motsatt riktning, vilket förhindrar störningar av huden. Detta follikelstimulerande bildar en kapsel runt och fastnat. Som en komplikation kan kolonisering av bakterier och visas en sekundär infektion: follikulit, diagnostiseras genom närvaron av pus ", tillägger experten.

Kobayashi påpekar att någon skada underlivet, skiljer sig från den vanliga, bör undersökas av betrodda gynekolog, bland annat genom att differentialdiagnos som vissa könssjukdomar.

Hur kan man hantera problemet

Generellt inåtväxande är löst och elimineras spontant. Kobayashi påpekar dock att för att undvika eller minimera inåtväxande hår i underlivet kan antas några enkla steg:

  • Undvika hårt eller syntetiskt tyg kläder (som bomull kläder);
  • Ta hand om renlighet och hygien i huden (bibehålla frisk hud);
  • Använd en hårborttagningsmetod som passar bäst för din hudtyp.

Paula fortfarande står som förebyggande åtgärder:

  • Minska frekvensen för hårborttagning;
  • Undvik att använda hårborttagningskrämer;
  • Om rakbladet används alltid föredrar engångs och aldrig återanvända.

"Som en behandling, användning av varma kompresser, mekaniskt avlägsnande med steril pincett eller nål och den dagliga skrubba. Vid bakteriell infektion i samband med användning av lokal behandling med antibiotika ", tillägger Paula gynekolog.

Läs också: brown urladdning: ställa dina frågor

2. Stark Lukt

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Paula förklarar att slidan har en doft "sui generis" mest märkbar efter puberteten och kan variera med de faser av menstruationscykeln och har även en fysiologisk utsöndring som är vitaktig och vätska och ökar nästa menstruation och under ovulation . "Det är inte normalt att ha en stark, obehaglig lukt, bör alltid undersökas av en gynekolog, eftersom det kan behandla infektioner", säger han.

Gynekolog konstaterar att det finns faser i vilka kvinnor är mer mottaglig för infektioner, speciellt när det finns en aktiv sexliv och menopaus, när vaginal torrhet gör den tunna, känsliga slemhinnan.

Kobayashi förklarar att, i allmänhet, den starka och obehagliga lukten av slidan sker genom dålig hygien eller infektiösa processer.

Hur kan man hantera problemet

Paula påpekar att någon vaginal lukt måste utredas och patienten bör undersökas av en gynekolog som kommer att bedöma om det finns ett samband med andra symptom. I vissa situationer, tillägger gynekolog, partnern bör också undersökas och behandlas.

3. urladdning

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kobayashi förklarar att urladdningen är en abnormitet i kvantiteten eller den fysiska aspekten av den vaginala innehåll, vilket är externaliserats av de yttre könsorganen. "Det kan vara ett symptom rapporterades av patienten eller identifieras endast av gynekolog", säger hon.

Läs också: gulaktig ansvarsfrihet: vet orsakerna och behandlingar

Enligt gynekolog, de vanligaste infektions orsakerna till flytningar är: bakteriell vaginos, vulvovaginal candidiasis, trichomoniasis, gonococia och klamydiainfektion. "The urladdning åtföljs av foul och obehaglig lukt kan uppstå främst från bakteriell vaginos och trikomonasinfektion", säger han.

Hur kan man hantera problemet

I händelse av utsläpp, är det viktigt att söka gynekolog. "Det kan före urladdning för bakteriell vaginosis eller trikomonasinfektion, som kräver läkemedelsbehandling," sade Kobayashi.

4. blödning utanför menstruation

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Paula berättar att blödningen utanför menstruationen är inte normalt och bör också undersökas. "Kan ha hormonella orsaker (polycystiska äggstockar, användning av preventivmedel) eller anatomiska (polyper, fibrösa tumörer, lesioner i cervix). Vissa kvinnor kan ha en liten blödning under ägglossning, men det bör vara en uteslutningsdiagnos efter undersökt alla orsaker ", säger han.

Hur kan man hantera problemet

Kobayashi påpekar att blödning utanför menstruation bör utvärderas av en gynekolog, särskilt om återkommande, intensiv och åtföljs av andra symptom. "Blödning kan vara tillfällig eller kronisk manifestation och kronisk eller återkommande av yttersta vikt för gynekolog", förklarar han.

5. Klåda

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kobayashi påpekar att huvud urladdning som åtföljs av klåda (klåda) är vulvovaginal candidiasis och trikomonasinfektion.

Paula förklarar att Candida är en svamp som är en del av den normala vaginala floran som i vissa situationer, hitta förutsättningar för att öka deras antal, till exempel: Fall immunitet, antibiotika, dova kläder och förhindra spridning och diabetes, bland annat.

Gynekolog har tillagt att i klimakteriet kan vaginal atrofi vara orsaken till vaginal klåda.

Hur kan man hantera problemet

Kobayashi påpekar att kvinnor bör se en gynekolog för säker vägledning.

Paula tillägger att om candidiasis diagnostiseras, bör behandlas. "Och åtgärder såsom användning av bomull underkläder, sömn utan underkläder och helt torr underlivet bidra till att minska återfall", säger gynekolog.

6. Smärta

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kobayashi förklarar att dysuri (svårighet att urinera eller förbränning) och dyspareuni (smärta vid samlag) kan ha olika orsaker. "The dysuri kan vara i huvudsak relaterade till urinvägsinfektion, men också till uretrit (uretra inflammation), IPV (inflammation i vulva och vagina), atrofisk vaginit, interstitiell cystit, uretral irritation av ämnen (tvål, sköljmedel, parfymer eller droger) och trauma till bäckenområdet. Ibland dysuri och dyspareuni kan samexistera ", säger han.

Paula säger att huvudhypotesen för smärtsam urinering är en urinvägsinfektion (UTI) och därför måste skördas undersökning för dig att bekräfta diagnosen. "ITU kan också orsaka smärta vid samlag", förklarar han.

Gynekolog tillagt att smärta vid samlag kan bero på flera förändringar, från brist på smörjning, vaginala eller livmoderinflammationer, kronisk förstoppning till mer allvarliga sjukdomar såsom endometrios. "Alla dessa faktorer bör undersökas av gynekolog", säger hon.

Hur kan man hantera problemet

Kobayashi påpekar att i händelse av smärta vid urinering eller samlag, bör kvinnan se din gynekolog.

Paula säger att man bör behandla orsaken till problemet specifikt. "Många kvinnor efter debuten av det sexuella livet och när de har sex oftare observera återkommande urinvägsinfektioner. Detta kan förebyggas eller minskas med hjälp av kondomer, med den vanliga att tömma blåsan alltid efter sex och utför strikt lokala hygien och ibland kan det bära antibiotikaprofylax och ta tranbärsextrakt ", säger gynekolog.

7. Urinating oftare

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kobayashi förklarar att ändra urin standard ska värderas och behöver medicinsk utvärdering. Detta problem kan vara relaterat till infektiösa processer i urinvägarna och även med kliniska sjukdomar såsom diabetes.

Paula påpekar att den första orsaken som ska tas bort är UTI (urinvägsinfektion), som bör utredas. "Andra faktorer såsom dekompenserad diabetes, graviditet, användningen av diuretika och ökad vätskeintag kan vara orsaken," minns han.

Hur kan man hantera problemet

Det är viktigt att se en läkare för att bedöma situationen, ta reda på orsaken till problemet och ange den bästa behandlingen.

Slutligen är det viktigt att kvinnor gör regelbundna besök till gynekologen för att undvika eventuella problem och underhålla din intima hälsodagar.