Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Obstruktion och nästäppa, är en känsla av ansiktet eller huvudet "tyngre än normalt." Dessa kan vara några av symptomen som rapporterats av dem som lider av bihåleinflammation, eller rättare sagt: rinosinuit, som är, kort sagt, en inflammation som involverar bihålorna.

De senare är ben håligheter ligger runt näsan, kinderna och ögonen. För att bättre förstå, måste vi veta att det finns ett kontinuerligt flöde av utsöndring i denna region, vilket hjälper till att eliminera främmande organismer till kroppen. När denna process avbryts (av olika anledningar), kan virus, bakterier eller svampar fokusera och föröka sig på plats, vilket resulterar i bihåleinflammation och orsakar mycket obehagliga symptom.

Flavia Silveira Amato, otolaryngologist av Amato Institute of Advanced Medicine, säger att rinosinuit kan klassificeras med tid ", som akut när varar mindre än 12 veckor och fullständig upplösning av symptom och hur kronisk, när den har mer än 12 veckor och har ingen fullständig upplösning av symptom. "

På vintern fall av bihåleinflammation brukar öka en hel del, särskilt på grund av ökningen av förkylningar och influensa. Dessutom, torrare luft och den möjliga överbeläggning i mindre ventilerade områden är också försvårande faktorer.

Som lider av problemet vet hur mycket han är obekväm. Men några tips kan hjälpa en person att bättre hantera bihåleinflammation, utan det skadar deras livskvalitet.

Läs också: 15 mediciner du använder utan recept, men kan vara farlig

Tricks för att underlätta hem sinus kriser

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nedan kan du se några idéer om "naturliga behandlingar" som kan användas på en daglig basis, hjälper till att lindra sinus kriser. Observera att följande tips inte ersätter medicinsk behandling styrs av en professionell du litar på.

1. Äppelcidervinäger. Blanda äppelcidervinäger med varmt vatten och honung och dricka en kopp (te) dagligen.

2. Mint. Blanda och koka vatten och mynta denna lösning. Andas ångan, vilket sannolikt kommer att bidra till avlasta nässlemhinnan.

3. Vindruvskärnextrakt. Detta extrakt är känt för att vara en potent naturlig antibiotika. Den kan köpas i form av nässpray eller göras hemma (bara pressa fröna med ett hem juicepress och sedan släppa med en dropper vätska i näsan).

4. Vatten och ingefära. Koka lite vatten med en ginger root. Sedan blöt en handduk med vätskan, och täcker ansiktet med den. (Se tidigare att det inte är för varmt).

Läs också: 5 sätt att rensa näsan

5. spenat och mynta. Göra en juice som innehåller spenat och mynta (kan också innehålla vatten kokos och honung), eftersom dessa livsmedel är kända för anti-inflammatoriska och avsvällande medel.

6. Morot. Dricka juice innehåller morot.

7. Eucalyptus. Drick te gjort med eukalyptusblad, som har antiseptiska egenskaper och hjälper till att förhindra inflammation i näshålan.

8. saltlösning. Blanda en tesked (tsk) salt till en liter vatten. Andas saltlösning eller droppa på näsan, kommer detta att bidra till lösa nasala sekret.

9. Gör nasal tvätt. Flavia förklarar att det första är det nödvändigt att se vilken typ av rinosinuit och den troliga orsaken. "Men i allmänhet, för vana att tvätta näsan med 0,9% saltlösning i överflöd varje dag, förhindrar stasis utsöndring och därmed förhindrar också rinosinuit kris", säger han.

Läs också: Torr luft efterlyser fördubblad sjukvård

10. Öka det dagliga intaget av vatten. Denna åtgärd återfukta kroppen, bidrar till att minska blockeringar i bihålorna. Att vara en idé av den minsta mängd vatten som måste intas, multiplicera sin vikt genom att 30 (Till exempel, om 70 kg multipliceras med 30, har 2100, vilket är den ungefärliga mängden ml vatten du bör konsumera hela dagen).

11. Bo bort från cigaretter. Det är mycket irriterande för näsan. Deras rök försvårar rengöring och gynnar koncentrationen av sekret. Passiv rökning (stanna runt människor som röker) är också skadligt, var försiktig!

12. Försök att undvika dammansamling i hemmet och / eller på platser där du oftast.

13. Ta hand om luftkonditioneringen. Det beror på, förutom att ta bort fukt från luften och låta kall miljö, kan det gynna koncentrationen av föroreningar (om det inte utsätts för regelbunden rengöring).

Orsaker till bihåleinflammation

Flavia förklarar att akut bihåleinflammation är den vanligaste och deras främsta orsakerna är virusinfektioner (förkylningar) och bakteriella infektioner.

Kronisk rinosinusit, enligt ENT, är sällsynta och definieras som en ihållande kronisk bakteriell infektiös inflammatorisk process.

Det finns också svamp rinosinuit, där svampen är smittämnen, vilket betonas av läkaren.

"Eftersom bihåleinflammation är en multifaktoriell sjukdom, kan sannolikt bidragande faktorerna vara infektioner, allergier och anatomiska varianter av näshålan och bihålorna", tillägger Flavia.

Influensa, till exempel, är ett problem att för lägre immunitet, vilket banade väg för bakterier. En luft-konditionering eller ett mycket torrt klimat hjälper också sprida svampar. Termisk chock, vissa lukter, rökning och överskottspulver finns också några försvårande.

Olika typer av bihåleinflammation

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Bihåleinflammation är uppdelad i olika typer beroende på de drabbade bihålor, varaktigheten av symptomen och orsaken.

Med hänsyn till området av brösten som manifesterar sig, kan delas in i:

 • Maxillary (kindbenen)
 • Ethmoidal (mellan ögat och näsan)
 • Främre (tester)
 • Sphenoid (orsakar smärta vid sidan eller vertex eller huvudet, ibland höjden på hörntand).

Men när det gäller varaktighet av symtom, enligt Flavia, sinuit kan vara:

 • Akut: När varar mindre än 12 veckor och fullständig upplösning av symptom.
 • Kronisk: när du har mer än 12 veckor utan fullständig upplösning av symptom.

Vid bedömningen av orsakerna sinuit kan klassificeras som:

 • viral sinusit, om orsakas av virus.
 • Bakteriell sinuit orsakas av bakterier.
 • bihåleinflammation, om den orsakas av en allergi.
 • svamp sinusit, om orsakas av svampar.

Symtom och diagnos av bihåleinflammation

Flavia står som huvud tecken på bihåleinflammation:

 • Rinnande och obstruktion;
 • Dropp postnasalt urladdning (bakom näsan, svälja sekretion);
 • Smärta i ansiktet eller tryck;
 • huvudvärk;
 • förlust av lukt.

Det är värt att notera att kronisk bihåleinflammation och akut bihåleinflammation har mycket likartade symptom, men den andra är en tillfällig infektion i bihålorna (ofta förknippas med en förkylning, till exempel). Redan kronisk, har lång (större än 12 veckor) och nasal obstruktion eller snuva kan vara associerad med några fler symtom, såsom smärta i övre käken och tänderna, hosta, halsont, trötthet, irritabilitet.

Varje fall är unikt och måste utvärderas av en specialist så att den bästa behandlingen indikeras efter att ha upptäckt att orsaken till problemet.

"Diagnosen är kliniskt, genom historien och fysisk undersökning. röntgenundersökningar är bara nödvändigt när det finns misstanke om komplikationer ", säger Flavia.

Förhindra bihåleinflammation?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Kolla in de bästa tips som kan hjälpa dig att förhindra bihåleinflammation:

 1. Nässköljning, enligt ENT, bidrar i hög grad, i att förhindra. Näsan ska tvättas med 0,9% koksaltlösning i överflöd dagligen.
 2. "Vi måste också ta hänsyn till kontroll av möjliga orsaksfaktorer såsom behandling av allergisk rinit och nasal anatomisk korrigering av eventuella förändringar", säger Flavia.
 3. En läkare att följa förkylningar och influensa är också en intressant åtgärd.
 4. Följ en balanserad kost (med alla livsmedelsgrupper) är grundläggande för att stärka immunitet.
 5. Bo väl hydrerad (med ca 2 liter per dag) hjälper till att förhindra uppkomsten av infektioner.
 6. Inte tillbringar många timmar utan mat är en viktig vana eftersom annars prioriterar kroppen att upprätthålla vitala funktioner och därmed bekämpa infektioner blir sekundär.
 7. tvätta händerna, särskilt före hantering av livsmedel eller ta dem till munnen, eftersom de alltid är benägna att komma i kontakt med influensavirus och andra allergener.
 8. Se upp för överskotts djurhår, damm, insekter etc.
 9. Undvik starka lukter som ljus, smakämnen sprayer.
 10. Skydda från kylan med hjälp av, till exempel, halsdukar, halsdukar och rockar.
 11. Rök inte och undvika att bli runt människor som röker.
 12. Fysisk träning, eftersom de främjar förbättring av hjärt-systemet, och gör gott för kroppen i allmänhet.

Viktigast när det gäller dem som har haft bihåleinflammation, är det att följa strikt de riktlinjer som antagits av professionella som medföljer.

Behandlingar och kirurgi

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Flavia förklarar att för viral akut rinosinuit är behandlingen symptomatisk och plats med nasal lavage. "I bakteriella, måste vi använda antibiotika."

"För kronisk rinosinuit, i de flesta fall är det nödvändigt kirurgisk och medicinsk aktuella och oral behandling (nasal lavage, orala antibiotika)", tillägger ENT.

Nedan kan du se de viktigaste överväganden och exempel på behandlingar som kan rekommenderas för att lindra symptomen vid bihåleinflammation:

 • nasal tvätt är viktigt både i förebyggande och vid behandling av sinusit.
 • nasala kortikosteroider kan indikeras.
 • orala eller injicerade kortikosteroider kan indikeras av läkaren för att lindra svår sinus inflammation. När det används under långa perioder kan orsaka allvarliga biverkningar, så det rekommenderas endast för behandling av allvarliga symtom.
 • Avsvällande medel kan hittas i form av tabletter, nässprayer eller vätskor. De ska också användas endast med läkare.
 • Antibiotika ges vanligen vid bakteriell sinuit.
 • Kirurgi "indikerade kirurgi när det sker förändringar i den nasala anatomin som predisponerar för bihåleinflammation, vanligtvis i kroniska fall och upprepa diskant. Kirurgi indikeras också i de fall där det finns komplikation av rinosinusit (till exempel när infektionen når ögat) ", förklarar Flavia otolaryngologist.

Observera att den bästa typen av behandling bör anges av en läkare du litar på, trots allt, är självmedicinering mycket farligt och kan förvärra situationen snarare än på att förbättra symptomen.