contraceptive injektion: 12 frågor besvaras av gynekologer

Foto: iStock

Den preventiva injektion består av injicerbara hormoner, som tillämpas månad eller var tredje månad i glutealregionen, som vill undvika graviditet.

Denna metod är perfekt för dem som har glömt att ta ett piller varje dag eller inte kan använda p-piller för medicinsk rådgivning. Dessutom har det en lägre kostnad.

Men inte alla är fördelar. Den preventiva injektion kan orsaka vissa biverkningar, samt göra det svårare graviditet även efter avslutad behandling.

Gynekologen och förlossningsläkare Rodrigo da Rosa Filho, specialist på människans fortplantning, bättre förklarar och nackdelar, det rätta sättet att använda injicerbara preventivmedel och förtydligar andra frågor om denna metod.

Hur det fungerar och för vilka det anges?

contraceptive injektion: 12 frågor besvaras av gynekologer

Foto: iStock

Den preventiva injektion ska endast vidtas om det finns professionell vägledning. Denna indikation tar hänsyn till flera faktorer, såsom hälsofrågor, intolerans mot vissa typer av hormoner, vanor och även livsstil. "Bland den månatliga injektionen, det orala p-piller eller plåster, är den huvudsakliga skillnaden mer i form av ansökan. Och ändrar praktiska, eftersom glömma är ett mycket vanligt problem. Men effektiviteten är densamma ", sa läkaren.

Läs också: The Pros and Cons att avbryta menstruation

Ansökan ska alltid göras på apoteket, är det en intramuskulär applikation. Enligt läkaren, det är mycket smärtsamt. "Det gör ont bara om tillämpat", säger han.

månatliga injicerbara preventivmedel x kvartalsvis

contraceptive injektion: 12 frågor besvaras av gynekologer

Foto: iStock

Gynekolog förklarar också att det finns två typer av injicerbara metoder. A administreras månadsvis med kombinerad hormon (härledd från progesteron och östradiol), syntetiska, vilka har samma egenskaper som p-piller och adhesiv.

Den används av tonåringar ofta glömmer tabletten har också mindre biverkningar, speciellt gastrointestinala, såsom illamående. "Denna injektion används var 30 dagar, på samma dag i månaden. Den första bör tillämpas på den första dagen av menstruation. Och cykeln är normalt, utan någon förändring ", säger han.

Den andra har kvartals ansökan. Dess sammansättning är baserad progestin-only (liknande naturligt progesteron) utan östrogen. "Det har fördelen av att inte ha kontraindikationer. Ingår används ofta under tiden efter förlossningen eftersom inte stör amning. Men har nackdelen att öka kvarhållandet med tiden ", säger Rodrigo.

En annan annorlunda inslag i kvartals injektion är att kvinnor inte menstruate. "Det anges i de fall som vi inte vill att patienten menstruate, som i endometrios.", Säger han.

Läs också: Brist på sexuell lust: möjliga orsaker och hur man får runt situationen

möjliga biverkningar

Den månatliga injektionen, på grund av de kombinerade hormoner, har samma risker som pillret eller preventivmedelsdepotplåster, såsom trombos, hjärtinfarkt, stroke, leverproblem. Det ändrar inte oavsett administrations, det vill säga om det är oral eller injicerbara.

Så det är en metod kontraindicerat för personer med anlag för någon av dessa problem och även för rökare. Kvinnor som ammar kan inte heller använda metoden eftersom det finns störningar.

Ända kvartalsvis injektion inte har någon av dessa kontraindikationer, eftersom den inte har någon östrogen i deras sammansättning.

Fler frågor besvarade

contraceptive injektion: 12 frågor besvaras av gynekologer

Foto: iStock

Innan du väljer en injicerbar preventivmetod, är det viktigt att veta mer information om det, dess fördelar, nackdelar och risker. Gynekologen och förlossningsläkare Rodrigo da Rosa Filho svarar på några vanliga frågor.

injicerbara preventivmedel gödning?

Läs också: menstruation: experter klargöra de viktigaste tvivel om perioden

Ja. Injektionerna har större mängder av hormonet som förbättrar vätskeretention. Så någon kvinna som börjar att använda sig av injektioner är föremål för att få mer tyngd, men det varierar också från lucka till lucka.

Min menstruationscykeln kommer att förändras med injektionen?

Det beror på. I månads injektion personen fortfarande mens varje månad. Under kvartalet finns det ingen menstruation.

Injektion undviker användningen av kondomer?

För att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar, nej. Kondomen är fortfarande krävs. Men för preventivmedel injektion är mycket effektiv.

Läs också: Möt hormoner som används i p-piller

Jag började ta injektionen denna månad, jag skyddad?

Ja. Effektivitet är första gången sedan han injektionen.

När jag bli gravid efter avslutad injektionerna?

Den månatliga stör inte fertilitet. Om du slutat med följande månad redan tillbaka till normal cykel och har redan graviditet chanser i nästa cykel. Under kvartalet efter avbruten användning kan det ta sex månader till ett år för kvinnan att ägglossning igen och menstruation. Så det är bara anges i mycket speciella fall.

Glömde att ta på en dag, har ett problem att ta sent?

Om du glömmer, du har upp till tre dagars mellanrum för att ta igen utan risk. I kvartals är ännu tystare, med en mer flexibel sikt.

Om jag vill sluta menstruation, inte på något sätt?

I fallet med injektion kan det sluta menstruation, eftersom det inte är önskvärt att tillämpa mer än en per månad. Om du vill inte mens, detta är inte en bra metod.

Hur länge kan jag använda den injicerbara preventivmedel?

Har ingen tidsfrist för användningen av månatliga injektion. Om du inte mår bra, inga kontraindikationer, kan du alltid använda. Du kan börja i tonåren och gå till före klimakteriet fas. Men kvartals kan användas i upp till tre år, eftersom det kan leda till benskörhet.

Hur mycket kostar varje injektion?

De månatliga kostar ca 30 reais, en mycket lägre värde jämfört med andra metoder. Enligt läkaren, många kvinnor väljer injektion på grund av kostnaden. Kvartals går cirka 40 reais, är det ännu billigare.

Det noterar att endast en läkare kan bedöma varje enskilt fall och ordinera den bästa preventivmetod för att undvika skador på hälsan.